Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Thrace Ipoma: Стремим се към рационални опаковъчни решения, отговарящи на концепцията за кръгова икономика

22.11.2019 г.


Кръгова икономика и по-малки количества суровини – това са част от принципите, които Thrace Ipoma изповядва по пътя си на развитие. А резултатите от стъпките в тази посока българското дружество представи по време на тазгодишното изложение Светът на млякото, което се проведе от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център – София. „Форумът е арена, на която можем да срещнем нови клиенти и да затвърдим позициите си пред вече създадени партньорства“, коментира пред Инженер.bg г-жа Десислава Нейчева, зам.-изпълнителен директор на Thrace Ipoma.Предприятието отваря врати през 1989 г. като институт за пластмаси, а от 2007 г. е част от международната компания Thrace Group. Тогава стартира и производството на пластмасови опаковки за еднократна употреба, в което е специализирана компанията днес. Административно-производствената ѝ база се намира в София, като в нея работят около 130 човека.


„Основните индустрии, за които предоставяме решения, са хранително-вкусовата промишленост и производството на бои. Процесите, които прилагаме, са шприцване и термоформоване, а за целта разполагаме с машинен парк от последно поколение. Всяка година подобряваме оборудването ни по отношение на производствен капацитет и енергийна  ефективност“, разказа г-жа Нейчева.

 

 

Основна цел на компанията е да разработва все по-рентабилни опаковъчни решения, намалявайки количествата суровини, които влага в тях. „Резултатът от този ни стремеж е най-новият тип опаковка, който представяме на този форум. Разработката е съвместна с нашите основни доставчици на машини и представлява олекотена кутия, която може да се използва с един и същи капак, независимо дали е фолирана или не. Решението се оказа изключително рационално както за нас, така и за нашите клиенти“, обясни още тя.

 

Стратегията на устойчиво производство и кръгова икономика се следва от цялата група Thrace. В производствените мощности за геотекстил и нетъкан текстил в Гърция например се влага все повече рециклиран полипропилен. „Пластмасата няма да отпадне напълно в хранително-вкусовата промишленост, но постепенно влизаме в режим на многократното ѝ използване. Вече сме свидетели на технологии за химическо рециклиране, при които разграждането на материала е до молекулно ниво, което го прави съвместим с хранителни продукти“, коментира г-жа Нейчева.Заради съвременното си оборудване, Thrace Group предлага отлични възможности за професионална реализация. „Не са толкова много местата, на които наистина можеш да работиш с техника от последно поколение в конкретната област. По този начин, идвайки от университета, младите инженери имат възможност да натрупат опит с технологии от най-съвременно ниво“, коментираха в заключение са от българското дружество.


Повече информация за Трейс Ипома АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Новини

 • Хидро-Хикс България: Решенията на Eurowater намаляват корозията в системите за централно отопление

  Хидро-Хикс България: Решенията на Eurowater намаляват корозията в системите за централно отопление

  Защо е важно водата за централно отопление да се деминерализира и деаeрира? За експертен коментар по темата Инженер.bg се обърна към фирма Хидро-Хикс-България, която е утвърден доставчик на решения за третиране на индустриални води. „Често срещано твърдение е, че при проверка на тръбите за централно отопление корозия има, но отвън навътре. Това обаче понякога е заблуждаващо“, заявиха специалистите от българската компания. Ето защо ще разгледаме проблема по-подробно.

 • Серията контролни шкафове Hygienic Design на Rittal покрива и най-строгите санитарни норми в ХВП

  Серията контролни шкафове Hygienic Design на Rittal покрива и най-строгите санитарни норми в ХВП

  За откритите технологични процеси в хранително-вкусовата промишленост не е достатъчно само корпусите на използваните решения да бъдат от неръждаема стомана. „За осигуряване на оптимални технологични процеси са необходими комплексни решения, които Rittal предлага със серията устройства HD. От корпусите до електроразпределението и контрола на микроклимата – всичко е в перфектно съответствие със санитарните норми“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на Rittal.

 • Моделиране на перспективите в отношенията с доставчиците чрез платформата Vector от Алвекта

  Моделиране на перспективите в отношенията с доставчиците чрез платформата Vector от Алвекта

  Организацията на отношенията с доставчиците е от съществена важност за гладкото протичане на всички процеси в едно индустриално предприятие и за постигане на планираните бизнес резултати. Но как точно да направим тази организация по най-добрия начин и на какъв тип решение да се спрем? Ние от екипа на Инженер.bg, заедно с българското дружество Алвекта, което предлага информационни услуги в тази област, ще ви представим няколко причини да се спрете на SaaS решението Vector.

Интервю

 • Инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс: Мечтая екипът ни да създаде перфектното иновативно решение

  Инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс: Мечтая екипът ни да създаде перфектното иновативно решение

  „Шансът винаги е в полза на подготвения ум“. Думите са на Луи Пастьор, но пасват идеално, когато в 4-ти клас на въпроса „Какъв искаш да станеш?“, отговориш „Инженер“. Така, след като години по-късно можеш да се гордееш със своя 35-годишен стаж като инженер, съдбата изглежда като добре начертан и обмислен път. Такава е професионалната история на инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс, който днес е гост в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“. Вижте какво още сподели той пред екипа ни.