Статии

Thrace Ipoma: Стремим се към рационални опаковъчни решения, отговарящи на концепцията за кръгова икономика

22.11.2019 г.


Кръгова икономика и по-малки количества суровини – това са част от принципите, които Thrace Ipoma изповядва по пътя си на развитие. А резултатите от стъпките в тази посока българското дружество представи по време на тазгодишното изложение Светът на млякото, което се проведе от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център – София. „Форумът е арена, на която можем да срещнем нови клиенти и да затвърдим позициите си пред вече създадени партньорства“, коментира пред Инженер.bg г-жа Десислава Нейчева, зам.-изпълнителен директор на Thrace Ipoma.Предприятието отваря врати през 1989 г. като институт за пластмаси, а от 2007 г. е част от международната компания Thrace Group. Тогава стартира и производството на пластмасови опаковки за еднократна употреба, в което е специализирана компанията днес. Административно-производствената ѝ база се намира в София, като в нея работят около 130 човека.


„Основните индустрии, за които предоставяме решения, са хранително-вкусовата промишленост и производството на бои. Процесите, които прилагаме, са шприцване и термоформоване, а за целта разполагаме с машинен парк от последно поколение. Всяка година подобряваме оборудването ни по отношение на производствен капацитет и енергийна  ефективност“, разказа г-жа Нейчева.

 

 

Основна цел на компанията е да разработва все по-рентабилни опаковъчни решения, намалявайки количествата суровини, които влага в тях. „Резултатът от този ни стремеж е най-новият тип опаковка, който представяме на този форум. Разработката е съвместна с нашите основни доставчици на машини и представлява олекотена кутия, която може да се използва с един и същи капак, независимо дали е фолирана или не. Решението се оказа изключително рационално както за нас, така и за нашите клиенти“, обясни още тя.

 

Стратегията на устойчиво производство и кръгова икономика се следва от цялата група Thrace. В производствените мощности за геотекстил и нетъкан текстил в Гърция например се влага все повече рециклиран полипропилен. „Пластмасата няма да отпадне напълно в хранително-вкусовата промишленост, но постепенно влизаме в режим на многократното ѝ използване. Вече сме свидетели на технологии за химическо рециклиране, при които разграждането на материала е до молекулно ниво, което го прави съвместим с хранителни продукти“, коментира г-жа Нейчева.Заради съвременното си оборудване, Thrace Group предлага отлични възможности за професионална реализация. „Не са толкова много местата, на които наистина можеш да работиш с техника от последно поколение в конкретната област. По този начин, идвайки от университета, младите инженери имат възможност да натрупат опит с технологии от най-съвременно ниво“, коментираха в заключение са от българското дружество.


Повече информация за Трейс Ипома АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Новини

 • Електра Помп представя иновативни пречиствателни станции за отпадъчни води без електрозахранване на Biorock

  Електра Помп представя иновативни пречиствателни станции за отпадъчни води без електрозахранване на Biorock

  Иновативни малки пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ), които работят без ел. захранване и механични компоненти, включи в продуктовото си портфолио доказаната българска компания Електра Помп. Уникалната технология е на Biorock и включва реактори с биомаса, обогатена със специален ензим. Къде намират приложение тези системи и защо гарантират ефективност и по-малки инвестиционни и експлоатационни разходи разказаха пред Инженер.bg експертите от Електра Помп.

 • Ново поколение режещи инструменти на Iscar за съвременни обработващи центри

  Ново поколение режещи инструменти на Iscar за съвременни обработващи центри

  Индустрията се нуждае от бързи и ефективни решения за масово производство. Новото поколение многошпинделни обработващи центри са разработени с оглед на това да отговорят на тези потребности, като увеличават производителността чрез едновременна обработка на от две до четири заготовки. „Инструментите на Iscar, които са предназначени за прецизна обработка с високо качество на повърхността и минимално време за монтаж, са разработени специално за центри от такъв тип“, информираха за Инженер.bg от Искар България.

 • Рувекс: Безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell съчетава смарт функционалност и модерен дизайн

  Рувекс: Безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell съчетава смарт функционалност и модерен дизайн

  „При изграждането на най-добрата отоплителна система е необходимо на разположение да бъде надежден помощник, който да гарантира контрола на климатичните условия в дома. Такъв е безжичният термостат Lyric T6R на Honeywell, който се грижи не само за благоприятния микроклимат в жилището, но и за това сметките за енергия да бъдат по-малки“, разказаха пред Инженер.bg от утвърдената българска търговска, производствена и инженерингова фирма Рувекс.

Интервю

 • Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

  Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и начин на мислене? Как добрият екип и лидерските позиции на компанията задвижват и разгръщат потенциала на един млад специалист до все по-високи нива всеки ден в продължение на години? Как преминава работният ден на г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, както и какво сподели тя пред екипа на Инженер.bg прочетете в следващите редове.