Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

 • „Заповядайте в магазина или изчакайте отвън“, съобщава базирано на изкуствен интелект решение на Dahua

  „Заповядайте в магазина или изчакайте отвън“, съобщава базирано на изкуствен интелект решение на Dahua

  Изправени пред разпространението на новия коронавирус, много страни по света въведоха строги мерки за превенция и контрол. „В помощ на бизнеса, международният производител на смарт IoT технологии за видеонаблюдение и сигурност Dahua Technology разработи професионално решение за безопасност в търговски обекти. В днешната статия ще ви разкажем повече за смарт камерите за мониторинг на температура и контрол на клиентски поток“, информираха за Инженер.bg от Текра.

 • Как умните LED технологии на Ledvancе ще направят градовете по-сигурни и безопасни?

  Как умните LED технологии на Ledvancе ще направят градовете по-сигурни и безопасни?

  Нещо идва, за да направи градовете по-безопасни и това не са Батман и Робин! Всъщност това е уличното осветление, разработено с идеята да подобри градския живот. Ще могат ли да си комуникират кръстовищата, зоните за паркиране и градското осветление? Ще подават ли сигнали на участниците в движението и ще спомогнат ли за избягването на инциденти? И какво може да се очаква от новите технологии? На всички тези въпроси в следващите редове отговор дава лидерът в производството на иновативни продукти за осветление.

 • Как да изберем правилния проводник, за да гарантираме сигурност на инсталацията? Вижте съветите на Елма-М-Груп

  Как да изберем правилния проводник, за да гарантираме сигурност на инсталацията? Вижте съветите на Елма-М-Груп

  Окабеляването е сред най-съществените етапи при проектирането и изграждането на една сграда. Нейното предназначение предполага и различен тип инсталация и съответно – използването на различен тип кабели. За да изберем правилно типа кабел, броя жила и сечение, които ще са подходящи в конкретния случай, е необходимо щателно проучване на инсталацията, която трябва да бъде изпълнена, както и да бъдат взети под внимание действащите нормативни правилници.

 • Защитете се от пожари, причинени от късо съединение, с BTicino BTdin Stop Arc от Електро Плюс

  Защитете се от пожари, причинени от късо съединение, с BTicino BTdin Stop Arc от Електро Плюс

  Пожарите, причинени от електрически повреди, могат да водят след себе си опасни последици както за хората, така и за имуществото им. Този риск несъмнено е един от най-сложните аспекти на сигурността по отношение на домашните електрически инсталации. „Всъщност статистическите изследвания показват, че една трета от 1.6 милиона битови пожари в Европа са причинени от електрическа повреда. BTdin Stop Arc е надеждно устройство за откриване на електродъгово късо съединение.

 • Шинопровод или кабел – кое решение е по-надеждно и безопасно? Отговор дава Ейч Ай Инженеринг

  Шинопровод или кабел – кое решение е по-надеждно и безопасно? Отговор дава Ейч Ай Инженеринг

  Потреблението на енергия в промишлените предприятия непрекъснато се увеличава. В същото време се налага различните части на съоръженията да се пускат в експлоатация за по-кратко време. Мястото, което остава за разпределителните мрежи и енергийното захранване намалява, кабелните канали и трасета стават все по-малки или се използват за няколко вида кабели. „И така, как да преценим кое е оптималното решение – шинопровод или кабел?

 • Енерджи-Ка проектира и изгражда цялостни противопожарни и пожароизвестителни системи

  Енерджи-Ка проектира и изгражда цялостни противопожарни и пожароизвестителни системи

  Изграждането на противопожарни и пожароизвестителни системи е основен елемент от осигуряването на сигурност в сградите и предотвратяване възникването на пожари. Целта на тези системи е откриване и по възможност потушаване на пожара във възможно най-ранен етап, така че нанасянето на материални и нематериални щети да бъде минимално. Като част от италианската група Caraglio (Каральо), българското дружество Енерджи-Ка се е доказало в ролята си на надежден партньор при проектиране, изграждане и инсталиране „до ключ” на всякакъв вид инсталации, в това число и на противопожарни и пожароизвестителни, разказаха за Инженер.bg от компанията.

Още от Сигурност