Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

Енерджи-Ка проектира и изгражда цялостни противопожарни и пожароизвестителни системи


Изграждането на противопожарни и пожароизвестителни системи е основен елемент от осигуряването на сигурност в сградите и предотвратяване възникването на пожари. Целта на тези системи е откриване и по възможност потушаване на пожара във възможно най-ранен етап, така че нанасянето на материални и нематериални щети да бъде минимално. Като част от италианската група Caraglio (Каральо), българското дружество Енерджи-Ка се е доказало в ролята си на надежден партньор при проектиране, изграждане и инсталиране „до ключ” на всякакъв вид инсталации, в това число и на противопожарни и пожароизвестителни, разказаха за Инженер.bg от компанията.


Внедряваните от Енерджи-Ка пожароизвестителни инсталации включват следните елементи – аналогова централа; аналогови противодимни детектори; оптични индикатори на алармата; камера за анализ на въздуха във въздухопроводите; аналогов бутон за натискане след счупване на стъкло, снабден със светлинна LED сигнализация за настъпило активиране; сирена и оптична сигнализация.


Аналоговата централа е основен елемент от противопожарната инсталация. За да гарантираме ефективността и надеждността на противопожарната инсталация, използваме аналогови централи, разработени в съответствие с международния стандарт EN54-2 и 4, които позволяват свързване на датчици и модули с вход/изход“, поясниха от Енерджи-Ка.Задачата на оптичните индикатори на алармата е бързо локализиране на алармирал датчик. Те се разполагат извън защитеното с автоматични сензори за пожар помещение, а типичното им място на инсталиране е на стена, в близост до врата или над нея.


С камерата, анализираща въздуха, който преминава през въздухопроводите, се дава възможност своевременно да бъдат открити изходни точки на пожар. Камерата непрекъснато следи параметрите на въздуха посредством специална тръба, монтирана във вътрешността на въздухопровода. Когато датчикът отчете достатъчно количество дим, той изпраща алармен сигнал до централата с цел предприемане на необходимите мерки, като например спиране на вентилацията, затваряне на вентилационни отвори и др.Енерджи-Ка извършва доставка и монтаж на противопожарни инсталации, в това число спринклерни инсталации, противопожарни касети и водни завеси.


Информация за фирма Енерджи-Ка – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Енерджи-Ка, Notifier 

Още от Сигурност