Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Иновативни UPS устройства Socomec и литиево-йонни батерии на Saft осигуряват защита на суперкомпютъра на Total


Иновативните UPS устройства с възможност за замяна в работен режим на Socomec и високоефективните литиево-йонни батерии на Saft осигуриха на четвъртата по големина в света компания за добив на нефт и газ Total защита на суперкомпютъра (HPC), обслужващ центъра й за данни. „Да защитиш един от най-големите индустриални суперкомпютри в света е голямо предизвикателство. Socomec и Saft, лидер в производството на батерии, създадоха и внедриха успешно високоефективна UPS система с литиево-йонни батерии за центъра за данни на научно-изследователското звено на Total в град По, Франция“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.Суперкомпютърът на Total е уникален инструмент, който подпомага вземането на решения, необходими при проучването на нефтени и газови находища, както и при управлението на тяхната експлоатация. Той дава възможност за повишаване точността на подземните изображения, оптимизира разработването и добива на находищата на Total, като пести време чрез намаляване продължителността на проучванията. За да се защити критичната информация и изчисленията на суперкомпютъра, компанията Total има нужда от високопроизводителна UPS система със съответните надеждни батерии. Основни критерии за избор са ниски общи разходи за придобиване, възможност за замяна в работен режим и интеграция в системите за мониторинг. Рамките на проекта включват още и подобряване на екологичните показатели на центъра за данни чрез повишена енергийната ефективност и способността за връщане обратно на електроенергия от UPS към мрежата или към други приложения.Модулна и енергийно-ефективна инсталация


За да отговорят на поставените изисквания, Saft и Socomec обединиха усилията си и интегрираха батериите Flex'ion на Saft в UPS устройства Delphys Xtend GP на Socomec. И двата компонента са модулни и енергийно ефективни, така че позволяват мащабиране и възможност за покриване на нови допълнителни енергийни нужди във времето. „Програма за функционално тестване и сертифициране визуализира електрическите характеристики на системата, както и на електронния контролен интерфейс между батерията и UPS устройството на Socomec“, поясниха от DTS – „Цифрови преносни системи. Системата от литиево-йонни батерии с европейски произход е проектирана да осигури 550 kW за период до седем минути в диапазона на напрежение, изискван от UPS устройството след 15-годишен експлоатационен живот. Технологията на Socomec осигурява възможност за смяна в работен режим и позволява разширение или поддръжка без прекъсване на операциите в центъра за данни.Системата от UPS устройства на Socomec е инсталирана до ключ в научно-изследователския център Jean Féger (CSTJF) на Total в град По през октомври 2018 г. Тя може да бъде разширена до 2400 kW с допълнителни модули от 200 kW. Интегрирани са две идентични UPS системи с литиево-йонни батерии Flex'ion в качеството им на резервно захранване. Акумулаторната батерия се основава на технологията Super Lithium Iron Phosphate (SLFPTM) на Saft и е разработена специално за центровете за данни и други критични индустриални приложения. Тази технология осигурява ниски разходи по поддръжката, гарантира безопасност и висока плътност на мощността, както и дълъг експлоатационен живот при повишени температури, което намалява нуждата от охлаждане и вентилация. „Основното предимство е, че електронното управление на батериите Flex'ion може да бъде интегрирано в системи за контрол и управление, като например системи за сграден мениджмънт и SCADA системи, за да се осигури интелигентен мониторинг и възможност на операторите на центровете за данни да се съсредоточат върху сървърите“, заявиха в заключение от DTS – „Цифрови преносни системи.


Повече информация за DTS – Цифрови Преносни Системи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: DTS - „Цифрови преносни системи“, Socomec, Saft

Още от Сигурност