Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Цялостни противопожарни системи Victaulic – съчетание между технологичен тренд и най-високо ниво на безопасност

 


Интригуващ, уютен и пълен с иновации – демонстрационният бус на Victaulic прекара три дни в двора на HTI България. Като ексклузивен представител на белгийския производител, българското логистично дружество зае ролята на домакин на срещата между Victaulic и заинтересованите представители на инженерния, строителния и инсталаторския бранш. А основна тема на демонстрациите бяха цялостните противопожарни системи на Victaulic, съчетаващи последния писък в технологичния тренд с продуктивност, безопасност и гъвкавост на решенията. Екипът на Инженер.bg проследи акцентите на място, така че да видим заедно какво се случва, когато „иновациите и решенията са едно цяло“...„Victaulic предлага не просто продукти в областта на пожарната безопасност, а цялостни противопожарни системи. Всички техни компоненти са подчинени на стремежа към намаляване на времето за инсталиране и осигуряване на най-високо качество и ефективност. Това постигнахме, като се вслушахме директно в нуждите на изпълнителите“, заяви инж. Емилиaн Богословски от Victaulic.Ето и кои са основните иновации в гамата решения на белгийската компания, които вече можете да намерите в търговската мрежа на HTI България:


Натисни, свържи, затегни“ – FireLock EZ Style 009N


Твърди съединения, които нямат свободни части. Доставят се на обекта директно готови за монтаж, което спестява време и пари. „Натисни, свържи, затегни – това е простата последователност на монтажа. Благодарение на нея обаче, е възможно да се спестят 40% от предвиденото време за конкретен обект – това са реално постигнати резултати от наши клиенти“, разказа г-н Богословски.IGS – иновативна система с жлебове


IGS е идея, която променя тръбопроводите с малък диаметър – бързо, без хаос и тръбни ключове. Това решение е не само бързо, но елиминира утечките на масло и хвърлянето на стружки, които са задължително обстоятелство, когато се нарязва резба.


 

Готови за монтаж фитинги


Готовите за монтаж фитинги на Victaulic елиминират времето за търсене и поставяне на допълнителни елементи, като намаляват и броя на качвания и слизания по стълбата за инсталатора. В резултат, те се монтират до 10 пъти по-бързо спрямо съединенията с винтова резба.


Ново ниво на сигурност при клапаните – FireLock NXT


Устройствата FireLock NXT се отличават с по-ниско работно налягане и кратко време за изключване. А компактната им конструкция намалява дължината на присъединителния размер на клапана.


Vicflex – система за монтиране към спринклери


Системата осигурява пълна устойчивост на усукване и най-малък радуис на огъване. Чрез нея се избягва необходимостта от рязане на твърди тръби, а времето за монтаж може да се намали с цели 39%.


Спринклерите FireLock


Стандартни промишлени, с разширен обхват, за складове, за жилищни сгради, за сухи системи, прозоречни щуцери, щуцери за пяна или с открито впръскване, декоративни – гамата спринклери на Victaulic включва широк обхват от приложения, както и разнообразни варианти за повърхностна обработка, температурни разчети, естетически и функционални изисквания.


Противопожарните системи на Victaulic включват и изцяло сглобените клапани от серия Fire Pac 745, както и хибридната системи Vortex, използваща вода и азот, за които ще ви разкажем скоро в Инженер.bg.


Повече информация за Ейч Ти Ай България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Сигурност