Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Текра: Умно решение на Dahua работи в режим „онлайн полиция“ и подпомага обществената сигурност

  Текра: Умно решение на Dahua работи в режим „онлайн полиция“ и подпомага обществената сигурност

  Активно подкрепяйки развитието на облачно-базирано интелигентно полицейско присъствие, Бюрото за обществена сигурност на китайския град Ханджоу се стреми да изгради най-сигурната и защитена зона в страната. И успява да се доближи до целта благодарение на цялостно решение, базирано на системата „Dahua HOC Safe City“, на Dahua Technology. Чрез анализ на над 5000 образа и 46 практически модела на приложение, системата е създадена в помощ на борбата с престъпността.

 • ЕТА-СИС проектира електронни устройства за сигнално-охранителна дейност и GSM комуникация

  ЕТА-СИС проектира електронни устройства за сигнално-охранителна дейност и GSM комуникация

  Фирма ЕТА-СИС ООД, гр. Варна, е специализирана в проектирането и производството на сигнално-охранителни системи, специализирани електронни устройства, както и на компоненти за сигнално-охранителна дейност и банкова сигурност, като разработва и внедрява уникални технически решения. По отношение на системите за оповестяване, най-вече в областта на GSM комуникацията, ЕТА-СИС заема едно от водещите места в страната.

 • Телетек Електроникс: Иновации, безжични и хибридни технологии и IoT формират облика на умните пожароизвестителни системи

  Телетек Електроникс: Иновации, безжични и хибридни технологии и IoT формират облика на умните пожароизвестителни системи

  Глобалният пазар на пожароизвестителна техника се очаква да достигне 23.2 млрд. долара до края на 2026 г. Навлизането на високотехнологични решения и иновации в противопожарната система и въвеждането на все по-строги правителствени регулации и стандарти за пожарна безопасност също ще окажат сериозно влияние върху компаниите в тази сфера. Телетек Електроникс разказва за движещите мегатрендове и технологичното бъдеще на пазара на пожароизвестителните решения.

 • Можете да защитите Вашата автокъща или гараж с външните сензори Optex от Текра

  Можете да защитите Вашата автокъща или гараж с външните сензори Optex от Текра

  Кражбата на превозни средства и злонамереното увреждане на автомобили и имущество могат да струват на автосалоните стотици хиляди левове всяка година. Това е причината все повече компании, дилъри и търговци на коли да преразглеждат системите си за сигурност и да търсят консултанти в тази област. Като водещ производител на системи за защита, Optex предлага съвременни решения за сигурност с външни сензори за засичане на прониквания и задействане на дистанционна система за видеонаблюдение.

 • Иновативната форма 2b на разпределителната система Rittal VX25 Ri4Power гарантира оптимална защита

  Иновативната форма 2b на разпределителната система Rittal VX25 Ri4Power гарантира оптимална защита

  Иновативност и гъвкавост – това са основни фактори, обуславящи успешното пазарно позициониране на кой да е продукт. Доказаната в световен мащаб компания за производство на индустриални шкафове и табла Rittаl представя комплексното решение VX25 Ri4Power, с което прави още една крачка по пътя на иновациите. „Основни предимства на VX25 Ri4Power са бързият монтаж с минимален брой компоненти, съвместимостта с изключвателите на всички утвърдени производители и бързото проектиране с помощта на онлайн конфигуратора Rittal Power Engineering.

 • Контрол на достъпа, сигурност и удобство за висок клас сгради с решението ABB-tacteo KNX

  Контрол на достъпа, сигурност и удобство за висок клас сгради с решението ABB-tacteo KNX

  „Управляващият елемент на ABB за интелигентни сгради с възможност за индивидуално конфигуриране ABB-tacteo KNX победи конкуренцията и спечели титлата в категорията „Иновативна архитектура“ от престижните награди Iconic Awards 2018 в рамките на изложението Expo Real в Мюнхен“, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. ABB-tacteo KNX е предназначен за интелигентно управление на луксозни хотели и висок клас обществени и жилищни сгради.

 • Решения на Belimo осигуряват пожарна безопасност от най-високо ниво в завода на гиганта TSMC в Нанкин, Китай

  Решения на Belimo осигуряват пожарна безопасност от най-високо ниво в завода на гиганта TSMC в Нанкин, Китай

  Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC) е един от най-големите производители на интегрални схеми в света, както и най-мащабната компания в Тайван, която е с годишен общ капацитет от 4.3 млн. броя печатни платки. Този тип производствен процес съвсем естествено поставя високи изисквания към температурата, влажността на въздуха, чистотата на работните помещения и интензивността на електростатичното поле.

 • Най-малкият мобилен газов детектор в света GX-2009 от Riken Keiki установява стойности на до 4 газа

  Най-малкият мобилен газов детектор в света GX-2009 от Riken Keiki установява стойности на до 4 газа

  Японската компания Riken Keiki (RKI) има над 70-годишен опит в производството на мобилни и стационарни газанализатори за непрекъснат мониторинг и контрол върху газовия състав на въздуха в работните зони. „По време на миналогодишния семинар „Без аварии“, който се проведе през ноември в Пловдив, ние представихме най-малкия и най-лекия мобилен газов детектор за индивидуална защита в света GX-2009, който може да установи стойностите на до 4 газа в околния въздух. Той се отличава с малки размери и тегло, като следи едновременно за концентрация на запалими газове, кислород, въглероден оксид и сероводород“, информираха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която предлага газанализаторите RKI в България.

Още от Сигурност