Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Контрол на достъпа, сигурност и удобство за висок клас сгради с решението ABB-tacteo KNX

In Macedonian


Управляващият елемент на ABB за интелигентни сгради с възможност за индивидуално конфигуриране ABB-tacteo KNX победи конкуренцията и спечели титлата в категорията „Иновативна архитектура“ от престижните награди Iconic Awards 2018 в рамките на изложението Expo Real в Мюнхен. „ABB-tacteo KNX е предназначен за интелигентно управление на луксозни хотели и висок клас обществени и жилищни сгради. Възможността за индивидуална конфигурация прави всеки сензор уникален по отношение на дизайна и функционалността му. Нашият сензор е един от най-лесните за употреба на пазара. Горди сме, че съдиите на Iconic Awards го признаха за най-добрия от най-добрите“, коментираха за Инженер.bg от АББ България.


„ABB-tacteo отговаря на всички изисквания на модерния дизайн и качество, като осигурява максимален комфорт. Той предлага лесно управление на щори, осветление, отопление, медийни устройства, както и контрол на достъпа“, допълниха от АББ България.Висококачественият сензор се предлага в модерно стъклено изпълнение в бял и черен цвят. Индивидуалната настройка се извършва чрез конфигуратора ABB-tacteo. Броят функции може да варира в зависимост от предпочитанията на потребителя, който определя кои икони, символи и текстове да се появят на екрана, както и цветовете на корпуса и бутоните. Всеки продукт е индивидуално изработен по поръчка, отговаряйки на специфичните изисквания на клиентите.


Възможности за интуитивно управление


Когато приближите ръката си към сензора, се включва подсветка на индикаторите на състоянието. Ако обаче докоснете сензора с цяла длан, се активира предварително програмирана функция, например „включване на осветлението“. „Работата на устройството е базирана на доказаната концепция за цветово управление“, разказаха от офиса на производителя у нас.
Плосък дизайн и защита срещу кражба


Ултраплоският KNX сензор без рамка е с дебелина само 9.5 mm и практически се слива със стената, като се вписва хармонично във всеки интериор.

Защитата срещу демонтаж предотвратява кражбата на сензора и създава усещане за сигурност.


KNX сензор


Висококачественият сензор е изработен от стъкло в черно или бяло. Капацитивният потребителски панел предлага практически неограничени възможности за интелигентно изграждане на мрежи. Всички функции, като отопление, щори, осветление или сценарии, могат да се контролират, за да се създадат необходимите условия за комфортно ежедневие.KNX термостат


Стайният терморегулатор осигурява оптимален комфорт в помещенията. Той регулира не само температурата, но също така и вентилацията, ако това се изисква. Термостатът KNX е лесен за управление, благодарение на своята интуитивна концепция.Контрол на достъпа за хотелски стаи


Продуктовата гама ABB-tacteo KNX предлага и сигурен контрол на достъпа за туристическия бранш. „Това е изключително практично, защото сензорът осигурява възможност за реализацията на индивидуални и гъвкави решения, които могат да направят контрола на достъпа по-прост, надежден и икономичен, благодарение на централизираното управление, например от рецепцията на хотела“, поясниха от АББ България.


Дали става въпрос за хотел, ваканционен комплекс или апартамент – KNX сензорът ABB-tacteo предлага индивидуални и гъвкави решения, които правят контрола на достъпа посредством централна система за управление значително по-лесен, по-безопасен и по-икономичен.Хотелски мениджмънт


Системата за хотелски мениджмънт ABB-tacteo KNX Guest Room Management поддържа всички функции, необходими за приятния престой на гостите. Безконтактното устройство за магнитни карти осигурява на гостите лесен достъп до стаите. Когато картата е поставена в четеца, това позволява централизирано и интуитивно управление на осветлението, температурата и щорите в стаята.Стандартни оперативни елементи и размери на устройствата


Контролните елементи на сензора ABB-tacteo KNX се предлагат в различни размери според конкретния стандарт за монтаж. Броят на функциите варира според индивидуални изисквания и желания на клиента. Колкото по-голям е контролният елемент, толкова повече икони и функции могат да бъдат интегрирани в панела.


Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB

Още от Сигурност