Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Дискусии / Позиции

 • Additive Days 2020 разкрива приложението на 3D технологията в инженерните дейности и индустриалното производство

  14.02.2020 г. Електротехника | Additive Days 2020 разкрива приложението на 3D технологията в инженерните дейности и индустриалното производство

  Има ли полза от адитивното производство и как чрез него ще се минимизират вредите от производствените процеси? Какви са тенденциите за бъдещето на технологията и как тя ще повлияе на Четвъртата индустриална революция? Отговорът на тези и още много въпроси за света днес и утре предстои да разберем съвсем скоро, по време на Втората балканска конференция за 3D принтиране Additive Days 2020. А дотогава вижте какво споделиха организаторите от фирма B2N с екипа на Инженер.bg.

 • ЛД: Mattei Maxima Open Day в България и компресорни инсталации Xtreme на страниците на списание Vane

  14.02.2020 г. Машини, мех. системи | ЛД: Mattei Maxima Open Day в България и компресорни инсталации Xtreme на страниците на списание Vane

  През 2019 г. ЛД и Mattei Group бяха домакини на събитието Mattei Maxima Open Day, по време на което представиха новата серия компресори Maxima Xtreme и демонстрираха предимствата на ротационнно-пластинчатата технология. „Организирането на подобни събития ни дава възможност да бъдем по-близо до нашите клиенти, както и да ги запознаем с възможности за създаване на добавена стойност в различни индустриални отрасли“, коментираха за Инженер.bg от фирма ЛД.

 • Симлоджик: „Преминаването от контролери Simatic S5 към Simatic S7 намалява престоите и увеличава ефективността“

  07.02.2020 г. КИП и А | Симлоджик: „Преминаването от контролери Simatic S5 към Simatic S7 намалява престоите и увеличава ефективността“

  Симлоджик ЕООД е българска компания с богат опит в проектирането и реализацията на инженерингови задачи с висока степен на автоматизация. Експертният ѝ екип притежава сериозни познания за системите и платформите за управление, реализирани на базата на промишлени програмируеми контролери, PC базирани контролери и DCS системи от най-висок клас. Те се стремят да бъдат гъвкави по отношение на постоянно променящите се производствени схеми на клиентите си.

 • Бодор България: Как да изберем и да поддържаме лазерните глави в ерата на лазерно рязане с мощност над 10 kW?

  06.02.2020 г. Машини, мех. системи | Бодор България: Как да изберем и да поддържаме лазерните глави в ерата на лазерно рязане с мощност над 10 kW?

  С развитието на технологията за лазерно рязане над 10 kW се увеличават и машините на пазара с такава мощност, тъй като са много добро решение за рязане на детайли с голяма дебелина. Портфолиото на Bodor Laser вече включва машини за лазерно рязане с висока мощност, които са в състояние да срежат метална плоча с дебелина до 130 mm. Затова за нас е особено важно потребителите да знаят как да конфигурират и да работят с това свръхмощно оборудване.

 • Какви практики прилага КонтурГлобал Марица Изток 3, за да покрие и най-строгите екологичните стандарти

  04.02.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Какви практики прилага КонтурГлобал Марица Изток 3, за да покрие и най-строгите екологичните стандарти

  Замърсяването на околната среда предопредели създаването на своеобразна екологична етика, която промишлените компании трябва да прилагат, за да намалят неблагоприятните последствия за природата от тяхната дейност. Немалко са и компаниите, които се справят успешно с тази задача. За една от тях – електроцентралата КонтурГлобал Марица Изток 3, ще ви разкажем в днес. Ще разберете и защо тя е първата електроцентрала на Балканите, покриваща установените екологични стандарти.

 • Сентилион: Водим се от принципите за професионализъм, перфекционизъм, постоянство, почтеност и посветеност

  03.02.2020 г. Електротехника | Сентилион: Водим се от принципите за професионализъм, перфекционизъм, постоянство, почтеност и посветеност

  Да произвежда и доставя навреме качествени и сигурни електронни модули, продукти, системи и услуги – така е дефинирана мисията, която ръководи развитието на българската фирма Сентилион. Принос имат и отличителната корпоративна идентичност и ясно очертаните принципи, според които функционира организацията. Кои са факторите, дефиниращи прогреса на Сентилион? Едно е сигурно – това са двата стълба в израстването на организацията – като технологичен лидер и водещ работодател.

 • Инж. Тенев, управител на Вентех: Не съществува общовалидно решение за пречистване на питейни води

  31.01.2020 г. ВиК | Инж. Тенев, управител на Вентех: Не съществува общовалидно решение за пречистване на питейни води

  Въпреки че методи за пречистване на водата са открити и прилагани още в древногръцките и индийските писмени източници от около 2000 години Пр.Хр., днес чистата питейна вода продължава да е проблем, който крие сериозна заплаха за голяма част от световното население. Ето защо ние, от Инженер.bg, потърсихме коментар от инж. Венелин Тенев, управител на фирма Вентех и специалист в областта на пречистването и дезинфекцията на водите. Какво разказа той, вижте в следващите редове.

 • Стомана Индъстри: „Искаме служителите ни да вярват, че са направили правилния избор за своята кариера“

  30.01.2020 г. Електротехника | Стомана Индъстри: „Искаме служителите ни да вярват, че са направили правилния избор за своята кариера“

  Взаимовръзките на металургията с други промишлени отрасли можем да илюстрираме като система от скачени съдове. Безспорна е ролята ѝ като отправна точка за функционирането на редица значими за развитието на икономиката сектори. Сред важните компании в този отрасъл у нас е металургичното дружество Стомана Индъстри. Как компанията успява да приобщи традициите към модерните технологии, а в резултат на това да се превърне във водещ работодател в Перник и цялата област?

 • С информационната система Vector от Алвекта процесите в индустриалното предприятие се управляват лесно

  24.01.2020 г. КИП и А | С информационната система Vector от Алвекта процесите в индустриалното предприятие се управляват лесно

  Какви са предимствата на технологиите и в полза ли са на естествения интелект? Разговаряхме със специалистите от водещото българско дружество Алвекта, които споделиха как колаборацията между двете създава нова добавена стойност. „Нашето виждане за ефективността на една информационна система е именно способността ѝ да допринася за развитието на естествения интелект, който всъщност е водещ и стои в основата на всичко“, коментираха за Инженер.bg от Алвекта.

 • Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: Екипът ни е малък, но висококвалифициран и работи с отдаденост в полза на клиентите

  23.01.2020 г. Електротехника | Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: Екипът ни е малък, но висококвалифициран и работи с отдаденост в полза на клиентите

  Едва ли можем да преброим колко пъти сме чували изречението „Машините ще заменят човека“. С развитието на иновациите все по-често се говори и за „изчезващи професии“, но дали това е проблем, който застрашава обществото или всъщност е решение, което му дава нови възможности за развитие. Инженер.bg се срещна с екипа на фирма Таурус-93, който ни разказа как благодарение на висококачественото оборудване, с което работи, непрекъснато се радва на високи постижения. Вижте!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  Роботите трайно намериха своето място в много и различни области на производството. Те изпълняват задачи като заваряване, монтаж, доставка, обработка на суровини и опаковане на продукти. „Все повече производители използват промишлени роботи, които са съвременни решения за автоматизация на технологичните процеси. Ние предлагаме както индустриални, така и колаборативни роботи на KUKA за различни производствени задачи“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд.

 • Какво е общото между варелната помпа и смартфона? Адара Инженеринг разказва за „умната“ разработка на Jessberger

  Какво общо може да има между варелната помпа и смартфона? Отговор на този въпрос дава немският производител на помпи за специални индустриални приложения – Jessberger. А за да разбере повече за иновативната разработка, Инженер.bg се обърна към утвърдената българска компания Адара Инженеринг, специализирана в сферата на на помпеното оборудване, която е и официален партньор на производителя у нас. Ето какво разказаха от фирмата за „умната“ варелна помпа.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Интелигентна система за измерване и дистанционно отчитане на разхода на природен газ от Унисист Инженеринг

  Унисист Инженеринг е доказана българска производствена, инженерингова и търговска фирма, специализирана в разработката и производството на уреди и системи за автоматизация. Едно от успешните решения на фирмата е модерна UDS система, предназначена за дистанционно отчитане на количествата природен газ през измервателните точки, разположени на територията на газовите дружества. Управлението на базата данни се осъществява чрез WEB-интерфейс.

 • Високоскоростни електрически шприцмашини Wittmann Battenfeld от серията EcoPower Xpress

  Европейският лидер в производството на шприцмашини и периферни устройства за тях Wittmann Battenfeld представя серията EcoPower Xpress – високопроизводителни шприцмашини за леене под налягане с изключително кратко време на цикъла и със сила на затваряне от 160 до 500 t. „Иновативната серия EcoPower Xpress се отличава с висока динамика, бързина и прецизност. Серията обхваща пет типоразмера модели“, съобщиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.