Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Дискусии / Позиции

 • DTS: Надеждно захранване за аварийни системи от 1.5 до 200 kVA с EMergency CPSS от Socomec

  19.02.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | DTS: Надеждно захранване за аварийни системи от 1.5 до 200 kVA с EMergency CPSS от Socomec

  Продуктовата гама от захранващи устройства EMergency CPSS на утвърдения френски производител Socomec е разработена за осигуряване захранването на системи за безопасност. „Всички продукти EMergency на Socomec отговарят на стандарта EN 50171. Оборудването от серията CPSS е предназначено за енергоснабдяване на осветлението на аварийните евакуационни изходи в случай на прекъсване на мрежовото захранване”, коментираха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

 • Георги Вакареев от Стомана Индъстри: „Интервюто за работа е като сделка, в която продаваш професионалните си качества“

  16.02.2018 г. Машини, мех. системи | Георги Вакареев от Стомана Индъстри: „Интервюто за работа е като сделка, в която продаваш професионалните си качества“

  Знаете ли за коя работна позиция е най-трудно да се намери служител в българското стоманодобивно предприятие с дългогодишни традиции? А за коя е най-лесно? Срещнахме се с HR-експерта на Стомана Индъстри г-н Георги Вакареев, за да научим повече за подбора на персонал в компанията. Какво разказа той за тежестта на едно инженерно CV и що за сделка е интервюто за работа, ви представяме в настоящия материал, посветен на работата на техническите специалисти в Стомана Индъстри.

 • Пневматичните системи на Festo – една конкурентна алтернатива на електрическите задвижвания

  08.02.2018 г. КИП и А | Пневматичните системи на Festo – една конкурентна алтернатива на електрическите задвижвания

  При проектирането на общинските водопроводни системи основният фактор, който се взема под внимание, са разходите по поддръжката за целия експлоатационен цикъл, включително средствата за експлоатация, енергопотребление, поддръжка и ремонт. При пневматичните системи нещата не стоят по същия начин, както при електрическите системи. Това са здрави, рентабилни и надеждни системи, защото сгъстеният въздух се транспортира, съхранява и регулира лесно.

 • Георги К. Първанов от СиТийм с прогноза за разрешаване на проблемите на пазара на инженерния труд у нас

  01.02.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Георги К. Първанов от СиТийм с прогноза за разрешаване на проблемите на пазара на инженерния труд у нас

  „Пазарът на труда в България към момента е много различен от този преди 7 или 8 години“, заяви г-н Георги К. Първанов, управител на СиТийм – една от доказаните родни компании, опериращи в областта на човешките ресурси. СиТийм специализира в предлагането на палитра от услуги, свързани с инженерните специалисти. В интервю за Инженер.bg експертът коментира настоящото състояние в този пазарен сегмент, проблемите и възможните решения.

 • Противопожарни и пожароизвестителни системи с елементи, отговарящи на международните стандарти от Енерджи-Ка

  30.01.2018 г. Електротехника | Противопожарни и пожароизвестителни системи с елементи, отговарящи на международните стандарти от Енерджи-Ка

  Изграждането на противопожарни и пожароизвестителни системи е основен елемент от осигуряването на сигурност в сградите и предотвратяване възникването на пожари. Целта на тези системи е откриване и по възможност потушаване на пожара във възможно най-ранен етап, така че нанасянето на материални и нематериални щети да бъде минимално. Енерджи-Ка се е доказало в ролята си на надежден партньор при проектиране, изграждане и инсталиране „до ключ” на противопожарни и пожароизвестителни инсталации.

 • Нека слънцето работи за вас със соларните колектори на Viessmann

  25.01.2018 г. ОВК | Нека слънцето работи за вас със соларните колектори на Viessmann

  Домът е специално място. Той не е просто жилище, а източник на спокойствие, сигурност и уют. Съвременният човек обаче, очаква от дома си много повече. Днес той трябва да осигурява комфорт, но това да се случва по възможно по-ефективен и екологосъобразен начин. Огнището, което хилядолетия е служило за отопление и е събирало семейството, днес е заменено от съвременни системи за отопление, основно изискване към които е енергийната ефективност. Всеки, който инвестира в нова отоплителна система, е добре от самото начало да включи и слънчева инсталация.

 • Ховал: „Използването на слънчева енергия директно в кондензния котел намалява оперативните разходи с до 30%“

  15.01.2018 г. ОВК | Ховал: „Използването на слънчева енергия директно в кондензния котел намалява оперативните разходи с до 30%“

  „Hoval комбинира вече разработените си компоненти и продукти в нещо съвсем ново, представяйки ексклузивно системно решение за отопление, което се превръща в еталон за подражание при изграждането на системи за еднофамилни къщи. Така чрез използването на слънчевата енергия директно в кондензния котел клиентите постигат незабавен резултат и по-висок клас на енергийната ефективност, намалявайки разходите с до 30%“, коментираха пред Инженер.bg от Ховал България.

 • Гарантирайте ефективността на вашето оборудването с новата услуга по бластиране със сух лед на ЦЕРБ

  05.01.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Гарантирайте ефективността на вашето оборудването с новата услуга по бластиране със сух лед на ЦЕРБ

  Фирма ЦЕРБ, с утвърдени пазарни позиции у нас в сферата на енергетиката, включи нова услуга към богатата палитра от продукти, услуги и решения, които предлага на българския пазар – бластиране, или почистване, със сух лед. Струйното почистване със сух лед e непроводим, природосъобразен процес, даващ възможност всички замърсявания и отлагания по повърхността на оборудването да бъдат отстранени – на място, без предварително охлаждане и демонтаж.

 • Унисист е нотифициран орган за проверка, калибриране и оценка на средства за измерване с повече от 20 години опит

  02.01.2018 г. Електротехника | Унисист е нотифициран орган за проверка, калибриране и оценка на средства за измерване с повече от 20 години опит

  Утвърденото българско дружество Унисист е нотифициран орган за оценяване на съответствието на средства за измерване по Директива 2004/22/ЕС, обединяващ три лаборатории. Създадена през 1993 г., днес компания има изградена мрежа от стотици партньори у нас от малкия и средния бизнес. „Може да разчитате на дългогодишната ни експертиза за проверката на широк обхват от оборудване, включително разходомери, таймери, електромери за активна електрическа енергия и мн.др.“, коментираха от фирмата.

 • Адара Инженеринг: Конструкцията на самозасмукващите помпи Argal позволява по-големи смукателни височини

  22.12.2017 г. Машини, мех. системи | Адара Инженеринг: Конструкцията на самозасмукващите помпи Argal позволява по-големи смукателни височини

  Самозасмукващите помпи са необходимо и ефективно оборудване в различни сектори на индустрията и доказателство за това е неизменното им присъствие в портфолиото на компаниите, произвеждащи помпени решения. Един от лидерите в бранша – италианският производител Argal, е разработил три различни модела, работещи на този принцип, всеки – със своите специфики и области на приложение. Повече за самозасмукващите помпи ни разказаха специалистите от Адара Инженеринг.

Пазарни акценти / Прегледи

 • КуатроДжи: Икономия на електроенергия и по-малко емисии на СО2 със системите REC+, Hy-REC и FCCP на Termogamma

  Енергийната ефективност е тема с нарастваща актуалност. Все повече потребители започват да търсят решения, които им осигуряват висока енергийна ефективност. Производителите също инвестират в разработването на съвременни решения, носещи все повече ползи за потребителя. Международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions, е сред водещите имена в разработването на високоефективни системи за производство на топлина, студ и електроенергия.

 • П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

  След като ви представихме новия партньор на утвърденото българско търговско, производствено и инженерингово дружество П и М Груп - Shakti Pumps, с настоящия материал ще ви запознаем по-подробно с продуктовия асортимент на индийския производител. „Една от сериите на Shakti Pumps, която вече се предлага на българския пазар, включва потопяемите помпи за водоснабдяване QF. Изключително надеждни и ефективни, те са доминиращ избор в Индия“, заявиха за Инженер.bg от П и М Груп.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Температурни сензори за взривоопасни среди на Günther от БИГ процес контрол

  Пълна гама от взривозащитени температурни сензори, съгласно директива ATEX 94/9/EG, предлага в своето обширно портфолио немският производител Günther. „В началото на 2012 г. компанията започва да разработва устойчиви на експлозия термодвойки и термометри за приложения в промишлеността, в които се използват лесно запалими субстанции в газообразна или прахова форма. Те са налични в разнообразни модели и конструктивни изпълнения“, информираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на Günther.

 • Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

  Hitachi High-Technologies е специалист в предоставянето на разнообразни високотехнологични решения – от компютри и периферни устройства до научни инструменти и системи, електронни и индустриални машини и материали. У нас продуктите на японския гигант предлага водещата българска фирма Астел, доставчик на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване.