Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Дискусии / Позиции

 • Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  18.04.2018 г. Машини, мех. системи | Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  Атлас Копко България, дъщерно дружество на утвърдения шведски производител на индустриални решения Atlas Copco, изцяло преобрази офиса си у нас в отговор на нарастващите нужди на бизнеса от 21 век. Трансформацията бе част от бизнес стратегията на компанията за устойчива производителност, подчинена на принципите на ABW. По този повод българската фирма бе домакин на тържествено събитие, което бе уважено от множество гости, служители и директори на компанията на международно ниво. Сред тях бяха г-н Джон Хорт и г-н Атанасиос Маркакис.

 • Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  30.03.2018 г. Машини, мех. системи | Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  Съвсем скоро ще бъде почти невъзможно да си представим производство без индустриални роботи. От друга страна, вече не са едно и две местата по света, в които симпатични механизирани човечета с изкуствен интелект се използват за различни цели. За един от пионерите в развоя на роботиката и как стартира дейността му разказват от българската фирма Индустриални роботи. Вижте с какви любопитни факти ни запознаха от Индустриални роботи за историята на новаторите в областта KUKA Robotics.

 • Спестете време със софтуера за проектиране Schrack CAD – веднага и напълно безплатно

  22.03.2018 г. Електротехника | Спестете време със софтуера за проектиране Schrack CAD – веднага и напълно безплатно

  Проектирането на електрически инсталации, телекомуникационни мрежи и системи за сградна автоматизация никога не е било по-лесно! Благодарение на софтуера за проектиране и остойностяване Schrack CAD Software на Schrack Technik. Платформата е разработена с цел улеснение работата на проектанти на електрически инсталации, производители на ел. табла, проектанти на телекомуникационни съоръжения, инсталатори на електрически инсталации, с цел автоматизация при проектирането и др.

 • Филкаб: LED осветлението на GE Lighting повишава производителността на труда и пести пари

  21.03.2018 г. Електротехника | Филкаб: LED осветлението на GE Lighting повишава производителността на труда и пести пари

  Иновативен подход за оптимизация на индустриалното осветление прилага българската производствена и инженерингова компания Филкаб АД. „Благодарение на партньорството ни с глобалния производител GE Lighting можем да предложим икономично и модерно решение за осветление на производствени, логистични и търговски обекти“, обясниха от доказаното българско дружество. Изпълнението на такъв проект се изплаща за определен период от време единствено от спестяванията.

 • HR-специалистите от Холанд Хайърс: Мотивационното писмо трябва да разкрива ентусиазирани и мотивирани личности

  14.03.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | HR-специалистите от Холанд Хайърс: Мотивационното писмо трябва да разкрива ентусиазирани и мотивирани личности

  Българо-холандското дружество Холанд Хайърс продължава да помага на специалистите от инженерния свят да открият своя професионален път. В специален коментар пред читателите на Инженер.bg от компанията обръщат внимание на важните моменти при съставянето на мотивационно писмо като част от необходимите документи при кандидатстване за дадена позиция. Вижте и конкретните съвети, които HR-специалистите формулират...

 • Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в IMI България: „В края на деня се увери, че си удовлетворен от това, което си свършил“

  08.03.2018 г. КИП и А | Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в IMI България: „В края на деня се увери, че си удовлетворен от това, което си свършил“

  „Позволи си да растеш заедно с компанията“, са думи на Ети, мениджър „Проектиране и развитие“ в Интегрейтид Микро-Електроникс България, част от международния холдинг Integrated Micro-Electronics, Inc. Компанията е лидер в разработването и производството на електроника за бита, индустрията и автомобилната промишленост. Нейната тайна на успеха се крие в мотивираните ѝ служители, разказаха от българското дружество, запознавайки ни с историята на Ети.

 • Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

  07.03.2018 г. ВиК | Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

  В съвременния свят разходите, свързани с обработка и пречистване на питейни и отпадни води, непрекъснато нарастват. Дейността на полската компания Symbiona е насочена към разработването на комплексни решения, които допринасят за по-ефективно използване на водните ресурси и за намаляване на разходите при обработката на отпадни води. Част от тези решения са системите Rovapo Zero Liquid Discharge и Rovapo-Bio, системите за обратна осмоза Revos и вакуумните изпарители Evapo.

 • Ритбул: Повишете качеството, продуктивността и безопасността с индустриално осветление Ledvance Osram

  02.03.2018 г. Електротехника | Ритбул: Повишете качеството, продуктивността и безопасността с индустриално осветление Ledvance Osram

  Промишленото осветление оказва огромно влияние не само върху ефективността на оперативните и производствените процеси, но и още върху безопасните условия на труд на служителите. „Затова ние от Ритбул предлагаме осветление Ledvance, бранд на Osram, с разнообразни иновативни възможности, решения и технологии, които не само подобряват производителността, качеството и безопасността, но и допринасят за постигането на големи енергийни и финансови икономии“, коментираха от фирма Ритбул.

 • Грижа за служителите по немски модел и стажантска програма ще представи Мултивак по време на „Стажове“ 2018

  23.02.2018 г. Машини, мех. системи | Грижа за служителите по немски модел и стажантска програма ще представи Мултивак по време на „Стажове“ 2018

  На 17 и 18 април 2018 г. предстои поредното издание на един от най- мащабните кариерни форуми, организиран от Технически университет – София, а именно „Стажове“. Традиционен участник в събитието е Мултивак България Продакшън, с чиито представители студентите ще могат да се срещнат на 17 април в корпус 12 на ТУ – София. Екипът на Инженер.bg се срещна с HR-мениджъра на компанията Георги Тодоров, който разказа интересни факти за стажантската програма.

 • HTI България: „Molecor използва молекулярна ориентация, за да превърне PVC-O тръбите в надеждно решение“

  21.02.2018 г. ВиК | HTI България: „Molecor използва молекулярна ориентация, за да превърне PVC-O тръбите в надеждно решение“

  През 2016 г. HTI България доставя тръбите, необходими за изграждане на напоителна система в предприятието Булком Видин, чиято дейност е отглеждането на зърнени култури. С какво обаче, този проект привлече вниманието ни? В него са вложени не просто стандартни PVC тръби, а такива, произведени по уникалната технология на Molecor - компания, която се занимава изцяло с разработката и изследването на PVC-O тръби. Научете повече за авангардните решения на Molecor от HTI България.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Забележителни нива на ефективност, комфорт и производителност при климатизацията на търговски обекти

  Toshiba представя ново външно тяло Super Digital Inverter, работещо с фреон R32, и с клас на енергийна ефективност A +++, съобщиха за Инженер.bg от фирма АХИ Кериър HVAC България ЕООД, която има права за продажба и сервизна поддръжка на продуктите за климатизация с марка Carrier и Toshiba в България. “Новото поколение инверторни климатици Super Digital Inverter (SDI) на Toshiba са предназначени за климатизация на малки и средни по големина обекти“, допълниха от фирмата.

 • Прецизна 3D лазерна машина за заваряване TruLaser Cell 3000 за пръв път представи у нас Трумпф България

  Утвърдената у нас компания Трумпф България обяви пазарния дебют на компактна и прецизна 3D лазерна машина за заваряване на Trumpf – TruLaser Cell 3000 по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech. „За първи път представяме в България този уникален модел. TruLaser Cell 3000 е универсална 5-осна лазерна машина, която позволява както двуизмерно, така и триизмерно заваряване и рязане“, обясни за Инженер.bg екипът на Трумпф България.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Операторски HMI панели и PLC контролери на Wecon – висококачествени продукти със съвременен дизайн и компоненти

  Wecon Technology е високотехнологична компания, специализирана в развоя, производството и продажбата на продукти за промишлена автоматизация. „Богатото портфолио на Wecon включва основно HMI операторски панели и PLC контролери, които намират приложение при създаването на инженерни проекти, в сградната автоматизация, при разработването на индустриални мрежи и нови източници на енергия. Всички нейни продукти са сертифицирани по CE/FCC”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Белима Аутомейшън.

 • Цялостни решения за вентилация на автотранспортни тунели от Systemair

  Броят на движещите се по пътищата пътнотранспортни средства непрекъснато нараства. Това значително натоварва трафика, затруднява придвижването и увеличава времето за пътуване. Едно от възможните решения за неговото облекчаване е изграждане на повече подземни автотранспортни тунели. Безопасната експлоатация на тези съоръжения обаче, изисква осигуряването на надеждна вентилация. Systemair е в състояние да предостави техническа помощ, да достави продукти, както и да осигури помощен персонал за инсталиране и пускане в експлоатация.