Дискусии / Позиции

 • АББ България: „Всяка работна позиция, която предлагаме, крие уникални предизвикателства“

  20.07.2018 г. КИП и А | АББ България: „Всяка работна позиция, която предлагаме, крие уникални предизвикателства“

  Възможно ли е технологична компания да предложи позиция за технически специалист без опит? А задължително ли е инженер да се развива в областта на инженеринга, ако иска да стартира професионалния си път в голяма международна компания? Отговор на тези въпроси дадоха за Инженер.bg от АББ България, компания, в която развиват и предлагат многобройни възможности за млади специалисти. Дружеството у нас произвежда решения за електрическо оборудване и автоматизация на процеси.

 • Инж. Богословски от Грундфос: Енергийната проверка на помпи помага на предприятията да редуцират консумацията на енергия

  13.07.2018 г. ОВК | Инж. Богословски от Грундфос: Енергийната проверка на помпи помага на предприятията да редуцират консумацията на енергия

  Какви спестявания може да донесе подмяната на помпеното оборудване на едно предприятие или сграда и в какво се изразява енергийната проверка на помпените системи? Инженер.bg разговоря с инж. Емилиан Богословски от Грундфос България по актуалните теми за енергийната ефективност и оптимизацията на инсталациите. „Работим по проекта Energy Check от няколко години. Енергийната проверка помага да се открият възможностите за редуциране на консумираната енергия“, коментира той.

 • Електра Помп с коментар за петте причини да изберем потопяеми помпи за отпадъчни води Faggiolati

  11.07.2018 г. ВиК | Електра Помп с коментар за петте причини да изберем потопяеми помпи за отпадъчни води Faggiolati

  Faggiolati Pumps е италиански производител на помпи и помпено оборудване, чийто официален представител за България е фирма Електра Помп. Какво отличава продуктите с марка Faggiolati и какви позитиви извличат потребителите на най-новите разработени и произведени от тях помпи ще разберем от специалистите на утвърденото българско търговско дружество. Електра Помп коментира пред екипа на Инженер.bg какви са петте причини да изберем потопяемите канализационни помпи Faggiolati.

 • Таурус-93: Производството се развива и необходимостта от средни техници ще е все по-осезаема

  09.07.2018 г. КИП и А | Таурус-93: Производството се развива и необходимостта от средни техници ще е все по-осезаема

  Просперитетът на всяко производствено предприятие е пряко свързан с квалификацията на неговите кадри. В момента се наблюдава положителна тенденция на развитие на българското производство. В същото време намирането на добри специалисти е съвсем реален проблем. За коментар по темата Инженер.bg се обърна към г-н Енчо Пондев, управител на фирма Таурус-93 ЕООД, занимаваща се с проектиране и производство на лицеви панели и клавиатури от поликарбонатно или полиестерно фолио.

 • Телетек Електроникс: Панелът Repeater съобщава за събитията, настъпили в пожароизвестителните панели IRIS и SIMPO

  03.07.2018 г. Електротехника | Телетек Електроникс: Панелът Repeater съобщава за събитията, настъпили в пожароизвестителните панели IRIS и SIMPO

  Телетек Електроникс е сред най-големите производители на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника в България. Фирмата предлага много широка гама от изделия. „Повторителният панел Repeater е елемент от адресируемите пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс, чието предназначение е да съобщава за настъпили събития в свързаните в обща мрежа към него адресируеми пожароизвестителни панели IRIS и SIMPO“, информираха за Инженер. bg от Телетек Електроникс.

 • Ейч Ай Инженеринг: Видове индустриални батерии и специфики в приложението им

  27.06.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Ейч Ай Инженеринг: Видове индустриални батерии и специфики в приложението им

  Всеки колега знае, че батерията е устройство, което чрез химичен процес съхранява електрическа енергия. При включване на консуматор батерията освобождава акумулирания заряд чрез протичането на ток. Съществуват различни типове батерии в зависимост от спецификата и областта им на приложение, като голяма част от тях са широко застъпени именно в промишлеността. За някои от отделните видове индустриални батерии и с какво се характеризират те ще ви разкажем в сътрудничество с утвърдената българска компания Ейч Ай Инженеринг в настоящия материал.

 • Зрелостници от технически специалности могат да започнат кариерата си в Монтюпе и света на автомобилната индустрия

  14.06.2018 г. Електротехника | Зрелостници от технически специалности могат да започнат кариерата си в Монтюпе и света на автомобилната индустрия

  Международният производител на алуминиеви компоненти за автомобили Монтюпе дава възможност на завършващите ученици от технически специалности да започнат своя кариерен път във вълнуващия свят на автомобилната индустрия. Зрелостници от направленията мехатроника, автоматика, електроинженерство, машини и системи с ЦПУ и др. могат да станат стажанти в завода на компанията в Русе, където се произвеждат цилиндрови глави и носачи за марките Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво и БМВ.

 • Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

  13.06.2018 г. Машини, мех. системи | Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

  Собствениците на сервизи и техниците в тях са наясно, че конкурентността и бързината на техните услуги се дължи в голяма степен на качеството на пневматичните инструменти, с които те работят. Затова е изключително важно, компресираният въздух, с който тези инструменти работят, да бъде добре филтриран и сух. „Качеството на сгъстения въздух влияе не само върху експлоатационния живот на инструментите, но и върху качеството на предлаганите услуги”, коментираха от фирма Киров Компресорс.

 • Спокойствие и сигурност за вас и вашия честотен регулатор с разширена гаранция DrivePro от Бандени

  08.06.2018 г. Електротехника | Спокойствие и сигурност за вас и вашия честотен регулатор с разширена гаранция DrivePro от Бандени

  Единственият оторизиран и сертифициран сервиз за българския пазар на световно признатия производител Danfoss Drives – фирма Бандени ООД, предлага на вниманието на всички свои клиенти разширена гаранция DrivePro. „Надеждността на задвижванията на Danfoss Drives осигурява максимално дълъг експлоатационен период, но в комбинация с новата услуга разширена гаранция могат да се спестят непланирани разходи“, коментираха за Инженер.bg от българската компания.

 • Търсите реалистична картина на състоянието на вашата помпена система? Доверете се на Grundfos Energy Check

  29.05.2018 г. ОВК | Търсите реалистична картина на състоянието на вашата помпена система? Доверете се на Grundfos Energy Check

  Енергийната ефективност безспорно е тема, която активно занимава индустриалния свят. При това от години! Стремежът към намаляване на разходите за енергия и поддръжка на съоръженията кара световните технологични разработчици да развиват все по-иновативни решения и услуги. Сред тях е и лидерът в помпеното оборудване Grundfos. „Една от услугите в нашето портфолио е т.нар. енергийна проверка (Energy Check)“, коментираха за Инженер.bg от Грундфос България.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Старт Инженеринг предлага богата гама от услуги в областта на металообработването

  Старт Инженеринг е водеща българска компания в проектирането, монтажа и внедряването на нови технологии. През годините тя постепенно се наложи на пазара и като надежден доставчик на широк спектър от услуги, свързани с металообработването. „Разполагаме с нова и модерна производствена база, което ни позволява да изпълняваме бързо и ефективно рязане, разкрой, заваряване на метални конструкции и други дейности, свързани с обработката на метали”, информираха за Инженер.bg от Старт Инженеринг.

 • Ритбул: Новите стяги Bessey – сила и удобство на затягане, дори и в тесни пространства

  Ритбул – българска фирма, доказала се като надежден дистрибутор на технически изделия в области като електроизграждане, производство и автоматизация, представи две нови разработки стяги: редукторни стяги Gear Klamp и корпусни стяги K body REVO. Те са производство на утвърдения производител на ръчни инструменти Bessey Tool, с който тя си партнира на българския пазар. Двете нови стяги се отличават със своята още по-голяма сила, удобство и лекота при работа.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Аква Системи представя разширената помпена гама ModvlvS DN20 на италианския производител BRV

  Инженер.bg вече ви разказа за комбинираните отоплителни системи ModvSol, които са част от продуктовата гама ModvlvS на италианския производител BRV. У нас изделията на компанията предлага фирма Аква Системи. „На пазара вече е и разширената гама ModvlvS, допълнена с нов присъединителен размер DN20”, съобщиха от доказаното българско дружество, специализирано в продажбата, доставката и въвеждането в експлоатация на оборудване за ВиК, отоплителни и вентилационни инсталации.

 • КуатроДжи: Оползотворяване на отпадна топлина с KitCOG и SAvER – по-висока ефективност, по-малко количество СО2

  Известно е, че много индустриални процеси протичат с отделянето на голямо количество отпадна топлина. Внедряването на системи за оползотворяване на тази топлина може да допринесе за значително повишаване на енергийната ефективност и за намаляване на енергийните разходи на предприятията. Системите KitCOG и SАvER, разработка на международната група Termogamma, улавят отпадната топлина, превръщайки я в полезна енергия.