Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Дискусии / Позиции

 • Управлявайте и оптимизирайте процесите по маркиране от разстояние – с принтери Linx 8900 и Linx PrinterNet от Бетелгиус

  06.04.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Управлявайте и оптимизирайте процесите по маркиране от разстояние – с принтери Linx 8900 и Linx PrinterNet от Бетелгиус

  Обявеното извънредно положение и последвалите строги мерки, свързани с разпространението на COVID-19, в огромна степен промениха индустриалния живот в цял свят. „Ние от Бетелгиус правим всичко възможно, за да сме полезни и отговорни в тези предизвикателни времена и решихме да предоставим безплатно включване на услугата за отдалечено управление PrinterNet за период от 1 година с всеки закупен принтер Linx 8900“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска компания.

 • Феникс Коучинг: В периода на криза хората във Вашата компания се нуждаят от лидер

  03.04.2020 г. КИП и А | Феникс Коучинг: В периода на криза хората във Вашата компания се нуждаят от лидер

  В условия на критична и непозната ситуация служителите във всяка една фирма се нуждаят от уверен, видимо ангажиран лидер, който да ги преведе през трудностите и заедно с когото да достигнат до оцеляване на компанията. „Ако сте на лидерска позиция сега, във време на изпитание за Вас, за служителите и компанията Ви, изпълнете достойно ролята си, независимо дали сте директор на голяма компания, ръководител на отдел или проектен екип. Обърнете се към правилните хора, вслушайте се в най-надеждните гласове“, съветват от Феникс Коучинг.

 • Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  30.03.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  Хибридните системи за захранване с енергия навлизат все повече в употреба. Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives е система за преобразуване на енергия, която предлага възможност за включване към различни източници на енергия, например батерии, кондензатори, соларни панели и др. Поради голямото разнообразие на напрежения от външни източници, системата Vacon® NXP с DC/DC конвертор предлага максимално използване на съхранената енергия.

 • Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  27.03.2020 г. КИП и А | Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  Постепенно дигитализацията заема централно място в редица бизнес сектори, но хранително-вкусовата промишленост като че ли изостава от тази тенденция. Експертите са единодушни обаче, че дигиталните процеси могат да допринесат значително за по-голяма ефективност, надеждност и прозрачност в сектора, както и за по-високо качество на опаковките и продуктите. А една от иновативните и високотехнологични компании в хранително-вкусовия сектор е Multivac.

 • Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: Как се става пълноправен европейски патентен представител

  26.03.2020 г. Електротехника | Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: Как се става пълноправен европейски патентен представител

  Ако Вие сте находчив индустриалец, предприемач или учен, който иска да патентова своето изобретение, навярно си задавате въпроса дали бихте могли да имате доверие на служителите в дадено патентно бюро. Ето защо днес ще ви разкажем как точно се става патентен представител и защо това не е само административна работа. А за целта Инженер.bg потърси експертното мнение на г-н Самуил Бенатов, съсобственик на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Специалистите от фирма Елма-М-Груп съветват: Как да изберем правилния генератор за ток?

  24.03.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Специалистите от фирма Елма-М-Груп съветват: Как да изберем правилния генератор за ток?

  Съществуват генератори с малки мощности, способни да захранят малки, индивидуални къщи, както и модели с големи мощности, необходими за мащабни енергийни обекти. Но как да разберем кой е най-подходящият вариант за специфичното предназначение, в което ще го използваме? Инженер.bg се допита до мнението на специалистите по този въпрос. Ето какво споделиха с нас от Елма-М-Груп, водеща компания, специализирана в търговията и дистрибуцията с електроапаратура и оборудване.

 • Данфосс, сегмент Отопление: Фабриките на Danfoss в Китай отново работят почти на пълен капацитет

  24.03.2020 г. ОВК | Данфосс, сегмент Отопление: Фабриките на Danfoss в Китай отново работят почти на пълен капацитет

  Фабриките на Danfoss в Китай отново работят. „Поздравления за нашите колеги в Китай. Благодарение на техните усилия, нашите шест фабрики в страната отново са натоварени на 95% от производствения си капацитет, в сравнение с времето преди кризата с COVID-19“, обявиха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление – дъщерно дружество на международния производител на компоненти за ОВК системи. Danfoss поддържа тесни контакти с всички доставчици и партньори.

 • Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома – как се появява и какви са решенията коментират от Ховал

  20.03.2020 г. ОВК | Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома – как се появява и какви са решенията коментират от Ховал

  Той може да присъства в дома Ви, без да го виждате. Способен е да нанесе не само материални, но и здравословни щети. Негативното му действие започва още преди да стане дори леко забележим… Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома. Днес ще обърнем внимание на темата, а за целта потърсихме за коментар специалистите от Ховал, българското дружество на международния лидер във вентилационните решения Hoval. Ето какво разясниха те пред Инженер.bg.

 • От Адара Инженеринг с коментар за използването на индустриални помпи от полиетилен с високо молекулно тегло

  11.03.2020 г. Машини, мех. системи | От Адара Инженеринг с коментар за използването на индустриални помпи от полиетилен с високо молекулно тегло

  Процесите по третиране на води, както и голяма част от индустриалните дейности, при които се използват различни флуиди, налагат търсенето на устойчиво на агресивни среди оборудване. Италианският производител Argal предлага надеждно решение за подобен тип приложения. Новата гама помпи ASTRAsolid надгражда съществуващите решения с още по-високо ниво на устойчивост. Как е постигнато това и какви материали са използвани?

 • Алвекта: Постигането на производство от друго измерение не е Causa Perduta. С Vector е по-лесно и по-удобно от всякога

  09.03.2020 г. КИП и А | Алвекта: Постигането на производство от друго измерение не е Causa Perduta. С Vector е по-лесно и по-удобно от всякога

  Темповете на технологично развитие днес са толкова бързи, иновациите – толкова много, а конкуренцията – по-безмилостна от всякога. Настъпва времето на фабриките на бъдещето. И, разбира се, като всичко ново възниква въпросът дали тази трансформация няма да е сложна, скъпа и трудна за изпълнение. Специалистите от Alvecta имат решение за дигитализиране на производствените процеси, наречено Vector, което изцяло обезпечава интегрираното информационно покритие на дейностите в предприятието.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Ка Матик: „През 2020 г. Metal Work ще съсредоточи разработките си върху продукти за пречистване на компресиран въздух“

  Италианската компания Metal Work реши през 2020 г. да обърне специално внимание на ключовите в автоматизацията на пневматичните системи устройства за очистване на въздуха. „Компресираният въздух е енергиен източник, който намира широко приложение, главно заради удобното му и лесно използване. Той е чист, безопасен, надежден и лесен за транспортиране енергиен източник. Но преди да бъде използван по предназначение, трябва да претърпи подходяща обработка“, коментираха от Ка Матик.

 • Заводът на Schneider Electric в Пловдив с отличие Smart Factory – най-високото ниво на технологично развитие в компанията

  Дигитална трансформация е терминът, който стои в основата на дейността на международната технологична група Schneider Electric. А когато подобно „преобразяване“ настъпи и на мястото, в което се създават иновативните решения на компанията, ефектът може да е наистина изумителен. Ние от Инженер.bg решихме да се убедим в това, като посетим виртуално завода на Schneider Electric в гр. Пловдив, който в края на 2019 г. бе отличен с престижния сертификат Smart Factory.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Във времето на цъфтящите вишни сакура, АкваКом Електроникс представя помпите Iwaki – самураите в помпеното оборудване

  Япония е страна, която привлича със своята различност. Но отдавна ни е симппатична не само заради цъфтящите вишни и мистичния образ на самураите. Японските техноло-гии са се наложили като едни от най-иновативните и качествените. Ето защо днес ще поговорим именно за един японски производител на помпени решения и ще Ви представим класен модел на дозираща помпа. Повече за продуктите на Iwaki за Инженер.bg споделиха от АкваКом Електроникс.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Решения на Socomec за осигуряване безопасността на пациентите

  Socomec, доказан производител на продукти и решения за експлоатационна готовност, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение, както и решения за непрекъснато електрозахранване, разработва в партньорство с Philips Medical UPS устройства за защита на оборудване за образна диагностика (ядрено-магнитни резонатори (ЯМР), рентгенови апарати и томографски скенери). UPS решенията на Socomec могат да се адаптират към експлоатационните ограничения.