Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Дискусии / Позиции

 • Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  27.05.2020 г. КИП и А | Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  Организацията на производството и неговото управление е съществено важен аспект за гладкото протичане на работните процеси и за постигането на все по-високи бизнес резултати. Осъществяването на тази задача обаче, ни изправя пред предизвикателството на какъв тип решение да се спрем? Българското дружество Алвекта предлага интернет-базирани информационни услуги в тази област чрез платформата Vector. От фирмата разказаха как да оптимизирате производството си.

 • Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  22.05.2020 г. Машини, мех. системи | Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  Един от най-ефективните начини за обработка на твърди материали и детайли със сложен контур е електроерозийната обработка. „При механичната от най-голямо значение е износването на инструмента. Електроерозийната обработка е по-евтина в сравнение с традиционната механична, тъй като в качеството на инструмент се използва тънка метална нишка“, информираха от фирма Тихерт, която предлага изработване на пресформи, щанци и друга инструментална екипировка чрез нишкова и обемна ерозия.

 • B2N: 3D принтирането е устойчив подход не само по време на криза, но и в утрешния ден

  20.05.2020 г. Машини, мех. системи | B2N: 3D принтирането е устойчив подход не само по време на криза, но и в утрешния ден

  Какви ще бъдат изводите за световната икономика от кризата с COVID-19, която връхлетя света в началото на 2020 г., тепърва ще разберем. Към момента здравната система и медицинските работници по света са сред най-засегнатите, и именно те са изправени пред предизвикателството да посрещат ежедневните потребности на своите пациенти. „В тази сериозна обстановка 3D принтирането се оказа методът, който спасява животи, съкращава веригата за доставки и подпомага традиционното производство“, коментираха за Инженер.bg от B2N.

 • Вентех: Ресторанти, хотели и фитнес зали заработиха отново. Как да гарантираме безопасност на водопроводните им системи?

  19.05.2020 г. ВиК | Вентех: Ресторанти, хотели и фитнес зали заработиха отново. Как да гарантираме безопасност на водопроводните им системи?

  От няколко месеца целият свят е в необичайна ситуация, а редица бизнеси трябваше да трансформират временно своята дейност. Отскоро обаче, завръщането към „нормалността“ е вече факт. Врати отварят отново ресторанти, хотели, спортни зали, все повече офис сгради отново се изпълват с живот. Но какви са предизвикателствата от гледна точка на сградните инсталации. Инженер.bg потърси различната гледна точка с помощта на инж. Венелин Тенев от фирма Вентех.

 • АС-ДС: Миниатюрните автоматични прекъсвачи SH на ABB – гама, гарантираща ефективност

  14.05.2020 г. Електротехника | АС-ДС: Миниатюрните автоматични прекъсвачи SH на ABB – гама, гарантираща ефективност

  Миниатюрните автоматични прекъсвачи (MCB) от серията SH на ABB са надеждно решение за защита на жилищни електрически инсталации. „Гамата Compact Home е многофункционална, като предоставя на потребителите оптимално решение за защита срещу претоварване на електрическата инсталация. Изделията се предлагат с крива на изключване тип B и C и максимален ток на изключване между 3 и 6 kA“, коментираха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, която предлага продуктите ниско напрежение на ABB.

 • Трейс Ипома: „Стремим се към енергийно ефективно и екологосъобразно производство на пластмасови изделия“

  07.05.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Трейс Ипома: „Стремим се към енергийно ефективно и екологосъобразно производство на пластмасови изделия“

  Трейс Ипома е българска компания, част от семейството на Thrace Group, специализирана в два сегмента: шприцоване под налягане и производство на еднократни пластмасови опаковки за различни индустриални сектори. „Една от основните цели на фирмата е да трансформира производството си в съответствие с т.нар. „кръгова икономика“, която представлява модел на производство и потребление, ограничаващ отпадъците до минимум“, споделиха от компанията за Инженер.bg.

 • Техническият бранш очаква COVID-19 да се превърне в „двигател“ на дигиталната трансформация на индустрията

  07.05.2020 г. КИП и А | Техническият бранш очаква COVID-19 да се превърне в „двигател“ на дигиталната трансформация на индустрията

  COVID-19 се появи неочаквано и за много кратко промени начинът ни на живот и работа. Ситуацията вече започва да се подобрява и редица компании започват да възобновяват нормалния си работен процес, но едно вече е ясно – коронавирусът се превръща в „двигател“ за дигиталната трансформация на процесите в индустрията и строителството. Екипът ни се обърна към представители на техническия сектор с въпроси как реагират, за да се справят със ситуацията. И така, какво научихме? Да видим…

 • Няма нищо по-хубаво от... чистата вода! Убедете се с филтриращи системи Softena от Аква Системи

  05.05.2020 г. ВиК | Няма нищо по-хубаво от... чистата вода! Убедете се с филтриращи системи Softena от Аква Системи

  „Ние, в Аква Системи, искаме да пием чиста и свежа вода у дома. Но искаме да осигурим такава и за нашите клиенти. Ето защо част от портфолиото ни са домашните филтърни системи Softena”, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество. Уникалните системи за питейна вода са с 1-, 2- или 3-степенна филтрация и са предназначени за монтаж под мивка, като се доставят готови за поставяне, в комплект с всички необходими елементи.

 • Как да се отопляваме – на газ или с термопомпа? С хибридната Alezio G Hybrid от Рувекс не е нужно да избирате

  04.05.2020 г. ОВК | Как да се отопляваме – на газ или с термопомпа? С хибридната Alezio G Hybrid от Рувекс не е нужно да избирате

  Пореден модел ефективна термопомпа представи утвърдената българска фирма Рувекс пред Инженер.bg! Alezio G Hybrid е гама от инверторни термопомпи въздух-вода на френския производител De Dietrich. Те включват външен модул, вътрешен хидравличен модул, стенен кондензен газов котел от тип Naneo, работещ на природен газ, и контролен панел Inicontrol 2. Хибридната термопомпа комбинира енергийните качества на термопомпа и газов кондензен котел с цел оптимизиране на енергийната ефективност.

 • Инж. Атанасов от Фесто Производство: „Вярвам, че ще запазим нивото си на растеж от последните три години“

  29.04.2020 г. КИП и А | Инж. Атанасов от Фесто Производство: „Вярвам, че ще запазим нивото си на растеж от последните три години“

  Няма съмнение – Четвъртата индустриална революция преминава под знака на интелигентните технологии и автоматизацията на производството. Но какво още е нужно на една технологична компания, за да запази своето развитие в устойчиви високи нива? Кои са неизвестните във формулата на успеха на Фесто Производство, Инженер.bg научи от инж. Георги Атанасов – управител на българското дъщерно дружество на международния концерн Festo.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Райкос Тех: Иновативни устройства за контрол на процеси и автоматизация на производството от Ascon Tecnologic

  Италианската компания Ascon Tecnologic проектира и произвежда иновативни устройства и решения за управление на машини и за автоматизация на производството. „Широката ѝ продуктова гама включва от устройства за контрол на температурата, до програмируеми контролери, които отговарят на нуждите на различни индустриални приложения“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която вече предлага техниката и техническите решения на Ascon Tecnologic у нас.

 • Юроком 2000: Медта се нарежда сред най-добрите материали за топлообмен, използва се от близо 5000 г.

  В последните години термопомпите се наложиха като едни от най-енергийно ефективните решения, затова именно тук идва въпросът какво се случва по пътя на енергията след уреда. „За да запазим оптимално добре топлината в дома, трябва да предвидим изграждането на ефективна инсталация. А един от доказаните методи са медните тръби“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000, специализирано в оборудването за ОВК и ВиК системи.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • ДМ Арматурен: Ултразвукови водомери на Kamstrup са пътят към прецизно фактуриране и оптимизация на мрежите

  В края на април т.г. Министерството на енергетиката предложи за обществено обсъждане проект за промени в Закона за енергийната ефективност, според които след 25 октомври 2020 г. всички нови топломери и водомери за битова гореща вода трябва да могат да се отчитат дистанционно, а до 1 януари 2027 г. такава възможност следва да предлагат абсолютно всички уреди за отчитане на топлинна енергия. За да разберем защо това е наистина важно се обърнахме към специалистите от ДМ Арматурен.

 • Вертикалният карусел Kardex Remstar Megamat RS от Стам Лтд автоматизира логистиката на товари със средно тегло

  Автоматизираният вертикален карусел Kardex Remstar Megamat RS функционира като патерностер и работи на принципа „Стоката до човека“. Пригоден е за стоки с висока честота на достъпа и е оптимално решение за товари със средно тегло. Megamat RS е сред решенията ни, които осигуряват бърз и прецизен достъп до съхраняваните стоки, и е особено подходящ за честодостъпни артикули. Той автоматично пренася правилната тава до отвора за достъп по най-краткия възможен път.