Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Дискусии / Позиции

 • Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  22.05.2020 г. Машини, мех. системи | Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  Един от най-ефективните начини за обработка на твърди материали и детайли със сложен контур е електроерозийната обработка. „При механичната от най-голямо значение е износването на инструмента. Електроерозийната обработка е по-евтина в сравнение с традиционната механична, тъй като в качеството на инструмент се използва тънка метална нишка“, информираха от фирма Тихерт, която предлага изработване на пресформи, щанци и друга инструментална екипировка чрез нишкова и обемна ерозия.

 • B2N: 3D принтирането е устойчив подход не само по време на криза, но и в утрешния ден

  20.05.2020 г. Машини, мех. системи | B2N: 3D принтирането е устойчив подход не само по време на криза, но и в утрешния ден

  Какви ще бъдат изводите за световната икономика от кризата с COVID-19, която връхлетя света в началото на 2020 г., тепърва ще разберем. Към момента здравната система и медицинските работници по света са сред най-засегнатите, и именно те са изправени пред предизвикателството да посрещат ежедневните потребности на своите пациенти. „В тази сериозна обстановка 3D принтирането се оказа методът, който спасява животи, съкращава веригата за доставки и подпомага традиционното производство“, коментираха за Инженер.bg от B2N.

 • Вентех: Ресторанти, хотели и фитнес зали заработиха отново. Как да гарантираме безопасност на водопроводните им системи?

  19.05.2020 г. ВиК | Вентех: Ресторанти, хотели и фитнес зали заработиха отново. Как да гарантираме безопасност на водопроводните им системи?

  От няколко месеца целият свят е в необичайна ситуация, а редица бизнеси трябваше да трансформират временно своята дейност. Отскоро обаче, завръщането към „нормалността“ е вече факт. Врати отварят отново ресторанти, хотели, спортни зали, все повече офис сгради отново се изпълват с живот. Но какви са предизвикателствата от гледна точка на сградните инсталации. Инженер.bg потърси различната гледна точка с помощта на инж. Венелин Тенев от фирма Вентех.

 • АС-ДС: Миниатюрните автоматични прекъсвачи SH на ABB – гама, гарантираща ефективност

  14.05.2020 г. Електротехника | АС-ДС: Миниатюрните автоматични прекъсвачи SH на ABB – гама, гарантираща ефективност

  Миниатюрните автоматични прекъсвачи (MCB) от серията SH на ABB са надеждно решение за защита на жилищни електрически инсталации. „Гамата Compact Home е многофункционална, като предоставя на потребителите оптимално решение за защита срещу претоварване на електрическата инсталация. Изделията се предлагат с крива на изключване тип B и C и максимален ток на изключване между 3 и 6 kA“, коментираха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, която предлага продуктите ниско напрежение на ABB.

 • Трейс Ипома: „Стремим се към енергийно ефективно и екологосъобразно производство на пластмасови изделия“

  07.05.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Трейс Ипома: „Стремим се към енергийно ефективно и екологосъобразно производство на пластмасови изделия“

  Трейс Ипома е българска компания, част от семейството на Thrace Group, специализирана в два сегмента: шприцоване под налягане и производство на еднократни пластмасови опаковки за различни индустриални сектори. „Една от основните цели на фирмата е да трансформира производството си в съответствие с т.нар. „кръгова икономика“, която представлява модел на производство и потребление, ограничаващ отпадъците до минимум“, споделиха от компанията за Инженер.bg.

 • Техническият бранш очаква COVID-19 да се превърне в „двигател“ на дигиталната трансформация на индустрията

  07.05.2020 г. КИП и А | Техническият бранш очаква COVID-19 да се превърне в „двигател“ на дигиталната трансформация на индустрията

  COVID-19 се появи неочаквано и за много кратко промени начинът ни на живот и работа. Ситуацията вече започва да се подобрява и редица компании започват да възобновяват нормалния си работен процес, но едно вече е ясно – коронавирусът се превръща в „двигател“ за дигиталната трансформация на процесите в индустрията и строителството. Екипът ни се обърна към представители на техническия сектор с въпроси как реагират, за да се справят със ситуацията. И така, какво научихме? Да видим…

 • Няма нищо по-хубаво от... чистата вода! Убедете се с филтриращи системи Softena от Аква Системи

  05.05.2020 г. ВиК | Няма нищо по-хубаво от... чистата вода! Убедете се с филтриращи системи Softena от Аква Системи

  „Ние, в Аква Системи, искаме да пием чиста и свежа вода у дома. Но искаме да осигурим такава и за нашите клиенти. Ето защо част от портфолиото ни са домашните филтърни системи Softena”, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество. Уникалните системи за питейна вода са с 1-, 2- или 3-степенна филтрация и са предназначени за монтаж под мивка, като се доставят готови за поставяне, в комплект с всички необходими елементи.

 • Как да се отопляваме – на газ или с термопомпа? С хибридната Alezio G Hybrid от Рувекс не е нужно да избирате

  04.05.2020 г. ОВК | Как да се отопляваме – на газ или с термопомпа? С хибридната Alezio G Hybrid от Рувекс не е нужно да избирате

  Пореден модел ефективна термопомпа представи утвърдената българска фирма Рувекс пред Инженер.bg! Alezio G Hybrid е гама от инверторни термопомпи въздух-вода на френския производител De Dietrich. Те включват външен модул, вътрешен хидравличен модул, стенен кондензен газов котел от тип Naneo, работещ на природен газ, и контролен панел Inicontrol 2. Хибридната термопомпа комбинира енергийните качества на термопомпа и газов кондензен котел с цел оптимизиране на енергийната ефективност.

 • Инж. Атанасов от Фесто Производство: „Вярвам, че ще запазим нивото си на растеж от последните три години“

  29.04.2020 г. КИП и А | Инж. Атанасов от Фесто Производство: „Вярвам, че ще запазим нивото си на растеж от последните три години“

  Няма съмнение – Четвъртата индустриална революция преминава под знака на интелигентните технологии и автоматизацията на производството. Но какво още е нужно на една технологична компания, за да запази своето развитие в устойчиви високи нива? Кои са неизвестните във формулата на успеха на Фесто Производство, Инженер.bg научи от инж. Георги Атанасов – управител на българското дъщерно дружество на международния концерн Festo.

 • Телетек Електроникс: Мегатрендове и технологии, които движат пазара на пожароизвестителна техника. Част I

  28.04.2020 г. Електротехника | Телетек Електроникс: Мегатрендове и технологии, които движат пазара на пожароизвестителна техника. Част I

  Глобалният пазар на пожароизвестителна техника се очаква да достигне 23.2 млрд. долара до края на 2026 г. Навлизането на високотехнологични решения и иновации в противопожарната система и въвеждането на все по-строги правителствени регулации и стандарти за пожарна безопасност също ще окажат сериозно влияние върху компаниите в тази сфера. Телетек Електроникс разказва за движещите мегатрендове и технологичното бъдеще на пазара на пожароизвестителните решения.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Юроком 2000: Медта се нарежда сред най-добрите материали за топлообмен, използва се от близо 5000 г.

  В последните години термопомпите се наложиха като едни от най-енергийно ефективните решения, затова именно тук идва въпросът какво се случва по пътя на енергията след уреда. „За да запазим оптимално добре топлината в дома, трябва да предвидим изграждането на ефективна инсталация. А един от доказаните методи са медните тръби“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000, специализирано в оборудването за ОВК и ВиК системи.

 • Айгер Инженеринг: „Искаме да приобщим към екипа ни специалисти, за които създаването на иновации е вдъхновение“

  Да развива мащаба си на дейност и да създаде силен работодателски бранд са сред основните параметри във формулата за успех на всяка компания. Но как успява да ги приложи в действие зависи от индивидуалната идентичност на организацията. „Култивираната от компанията култура ни помага да очертаем ясно стратегическите ни цели и да работим органично за тяхната реализация“, разказаха от българското дружество Айгер Инженеринг.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Вертикалният карусел Kardex Remstar Megamat RS от Стам Лтд автоматизира логистиката на товари със средно тегло

  Автоматизираният вертикален карусел Kardex Remstar Megamat RS функционира като патерностер и работи на принципа „Стоката до човека“. Пригоден е за стоки с висока честота на достъпа и е оптимално решение за товари със средно тегло. Megamat RS е сред решенията ни, които осигуряват бърз и прецизен достъп до съхраняваните стоки, и е особено подходящ за честодостъпни артикули. Той автоматично пренася правилната тава до отвора за достъп по най-краткия възможен път.

 • Индуматик: Решенията Dustex на VSR ефективно потискат праховите емисии и осигуряват здравословна работна среда

  Фактът, че водата е подходяща за намаляване на праховите емисии, отдавна е добре познат. Всички знаем колко лесно се диша след всеки силен дъжд. „Компанията VSR Industrietechnik, Германия, предлага надеждни и рентабилни решения за обработка на насипни материали, включени в продуктовата гама Dustex,
  които намират успешно практическо приложение в цялия свят“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Индуматик.