Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Дискусии / Позиции

 • Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: „Плюсове“ и „минуси“ на търговската марка в България и Европа

  03.07.2020 г. Машини, мех. системи | Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: „Плюсове“ и „минуси“ на търговската марка в България и Европа

  Имате бизнес в България и искате Вашите стоки и услуги да се отличават на пазара? Създавате бранд, който да Ви представлява в очите на потребителите. Проучили сте, че най-добрият начин да осигурите правна защита за него е чрез регистрация на търговска марка, и че марките имат определен териториален обхват. И българската, и европейската марка предоставят закрила на територията на България – коя е по-подходяща за Вас? Тази статия ще ви помогне да прецените.

 • ДМ Арматурен: Решения като системата за дистанционно отчитане на Kamstrup спасяват ВиК дружествата във времена на криза

  29.06.2020 г. ВиК | ДМ Арматурен: Решения като системата за дистанционно отчитане на Kamstrup спасяват ВиК дружествата във времена на криза

  През последните месеци научихме нещо важно от пандемията от COVID-19, и то е, че се налага да използваме оптимално ресурсите на цифровите решения. Физическата изолация доведе до предизвикателства за комуналните услуги, които зависят от ръчно снемане на показания от измервателните уреди. Но дистанционното отчитане е начинът този проблем да бъде преодолян. Ето защо днес ще Ви запознаем с READy – уникално решение за дистанционно отчитане на измервателни уреди.

 • Вентех: Как се преработва водата, за да се използва многократно в хранително-вкусовата промишленост?

  22.06.2020 г. ВиК | Вентех: Как се преработва водата, за да се използва многократно в хранително-вкусовата промишленост?

  Водата – като количество, качество и състав, е от решаващо значение за много и различни индустрии, но най-голямо влияние може би оказва върху хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Там тя е необходима както като неизменна съставка, така и за технологичните процеси, свързани с измиване на продукцията, хигиена на машините, охлаждане и др. Но какво могат да направят производителите на храни и напитки, за да оптимизират употребата на вода, а оттам и цялостната си дейност?

 • Ховал: Как се монтира системата за вентилация и климатизация RoofVent в еднообемни зали и халета?

  17.06.2020 г. ОВК | Ховал: Как се монтира системата за вентилация и климатизация RoofVent в еднообемни зали и халета?

  Когато говорим за големи еднообемни халета и зали, вентилацията е задължителен елемент, от оптималният избор и характеристиките на който зависят работните условия. Ето защо се обърнахме към специалистите от българския офис на Hoval – международен доставчик на решения за вентилация, климатизация и рекуперация, за да научим кой е най-добрият подход, който те са разработили за подобни приложения. Вижте какво обясниха за Инженер.bg от Ховал.

 • Ейч Ай Инженеринг: Пожароустойчиви шинопроводи Impact на Megabarre – съвременна алтернатива на кабелите

  16.06.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Ейч Ай Инженеринг: Пожароустойчиви шинопроводи Impact на Megabarre – съвременна алтернатива на кабелите

  Магистралните шинопроводи Impact на Megabarre са проектирани за пренос и разпределение на електроенергия в електроразпределителни съоръжения ниско напрежение. Типични примери са свързване на трансформатори към електроразпределителните табла или на отделни електроразпределителни панели един с друг, както и за пренос и разпределение на електрозахранване в промишлени, търговски и административни сгради.

 • Патент и промишлен дизайн в контекста на 3D принтирането – коментират от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“

  10.06.2020 г. Машини, мех. системи | Патент и промишлен дизайн в контекста на 3D принтирането – коментират от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“

  През последните месеци 3D принтирането разбуни духовете, поставяйки някои въпроси както за интелектуалната собственост, така и за моралната гледна точка, имайки предвид условията на пандемия и недостига на медицински консумативи и оборудване. Със специалистите от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“ продължаваме разговора си по темата. В днешния материал ще разгледаме спецификите при патентите, които засягат интелектуалната собственост и права.

 • Таурус-93 с коментар за съвременните тенденции в производствените технологии на лицеви панели и клавиатури

  03.06.2020 г. Електротехника | Таурус-93 с коментар за съвременните тенденции в производствените технологии на лицеви панели и клавиатури

  Да следиш най-новите тенденции и непрекъснато да се информираш за иновации в индустриалната област, в която развиваш бизнеса си, за да стимулираш и усъвършенстваш производството си, особено в днешната реалност, със сигурност е огромно предизвикателство. Затова се обърнахме към екипа от специалисти на едно успешно българско предприятие - фирма Таурус-93, която се занимава с проектиране и производство на лицеви панели и клавиатури.

 • Модернизация и изграждане на системи за оперативно (DC) напрежение с иновативни методи – от Индустриален сервиз

  02.06.2020 г. КИП и А | Модернизация и изграждане на системи за оперативно (DC) напрежение с иновативни методи – от Индустриален сервиз

  Доказаното българско инженерингово дружество Индустриален сервиз е специализирано в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. Едно от направленията, в които дружеството развива своята дейност са системите за оперативно (DC) напрежение. „Предлагаме комплексни услуги като инженеринг и сервиз на токоизправители за стационарно приложение, ретрофит на зарядни станции и др.”

 • Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  27.05.2020 г. КИП и А | Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  Организацията на производството и неговото управление е съществено важен аспект за гладкото протичане на работните процеси и за постигането на все по-високи бизнес резултати. Осъществяването на тази задача обаче ни изправя пред предизвикателството на какъв тип решение да се спрем? Българското дружество Алвекта предлага интернет базирани информационни услуги в тази област чрез платформата Vector. От фирмата разказаха как да оптимизирате производството си.

 • Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  22.05.2020 г. Машини, мех. системи | Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  Един от най-ефективните начини за обработка на твърди материали и детайли със сложен контур е електроерозийната обработка. „При механичната от най-голямо значение е износването на инструмента. Електроерозийната обработка е по-евтина в сравнение с традиционната механична, тъй като в качеството на инструмент се използва тънка метална нишка“, информираха от фирма Тихерт, която предлага изработване на пресформи, щанци и друга инструментална екипировка чрез нишкова и обемна ерозия.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Трейс Ипома: Как едновременно се създават иновативни опаковки и се оптимизира производството на пластмасови изделия?

  Един от съвременните материали, без аналог в редица области, са различните видове пластмаси. Разбира се, те не се срещат естествено в природата и това често води до полемика в употребата им. В много случаи обаче, нищо друго не може да замести пластмасовите изделия. Съвременните предприятия непрекъснато инвестират в производствени оптимизации и в същото време удовлетворяват нуждите на потребителите, работейки максимално щадящо към околната среда.

 • Софиана: Фитинги и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris осигуряват гъвкавост и хигиенен дизайн в ХВП

  „Parker Legris е компания, ангажирана с разработването на широка продуктова гама от здрави и надеждни пневматични компоненти, които са химически устойчиви и са лесни за почистване. Херметичните и компактни фитинги LIQUIfit намират отлично приложение при производството на хранителни продукти, в дозиращите устройства за напитки и в инсталациите за битово и индустриално пречистване на вода, като отговарят на изискванията на стандартите 3A и EN 1672-2“, съобщиха от фирма Софиана.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • Джи Ойл Експерт: Интелигентно филтриране на охлаждащи течности с барабанна система Spring на Losma

  Losma е водещ производител на системи за филтриране на въздух и охлаждащи течности. „Сред нейната широка гама от филтриращи решения е иновативната самопочистваща се система от барабанен тип Spring за филтриране на охлаждащи течности с постоянен филтър от метална мрежа. Тя не използва консумативи и е подходяща за отстраняване на магнитни и немагнитни частици от използваните масла и емулсии в машините за механична обработка“, информираха от фирма Джи Ойл Експерт.

 • Мари-Бентц: Платформени везни IFT Easy-Touch на KERN с интуитивен начин за претегляне

  Платформените везни IFT, предлагани под търговската марка KERN, са производство на доказания немски производител на прецизни везни Kern & Sohn. Те се отличават с иновативна концепция със сензорен екран и възможност за многоезично опериране. „За професионалистите везните осигуряват удобни функции, които позволяват висока степен на индивидуализация, и по този начин правят операциите по претегляне значително по-лесни и по-бързи“, коментираха от фирма Мари-Бентц.