Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Дискусии / Позиции

 • Лицевите панели на Таурус-93 намират широко приложение в разнообразни индустриални производства

  13.04.2020 г. КИП и А | Лицевите панели на Таурус-93 намират широко приложение в разнообразни индустриални производства

  Таурус-93 ЕООД е утвърден български производител на лицеви панели и клавиатури от поликарбонатно или полиестерно фолио, които се използват за влагане в управлението на електронни изделия и машини. „В своята практика сме реализирали многобройни проекти и уникални поръчки за български и чуждестранни клиенти. Основен елемент в продуктовата ни политика е влагането на качествени материали във всички изделия на фирмата “, коментираха за Инженер.bg от Таурус-93.

 • Индуматик: Оръдията за водна мъгла SprayStream осигуряват надежден контрол върху съдържанието на прах във въздуха

  09.04.2020 г. Машини, мех. системи | Индуматик: Оръдията за водна мъгла SprayStream осигуряват надежден контрол върху съдържанието на прах във въздуха

  „Решенията за прахопотискане могат да бъдат реализирани по различни начини, в зависимост от размера и вида на праховите частици. Технологията на SprayStream гарантира оптимален подход при борбата с праха и миризмите. Продуктите са проектирани според индустриалните стандарти за използване в най-екстремните среди и включват разнообразие от типоразмери и компоненти“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова фирма Индуматик.

 • Управлявайте и оптимизирайте процесите по маркиране от разстояние – с принтери Linx 8900 и Linx PrinterNet от Бетелгиус

  06.04.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Управлявайте и оптимизирайте процесите по маркиране от разстояние – с принтери Linx 8900 и Linx PrinterNet от Бетелгиус

  Обявеното извънредно положение и последвалите строги мерки, свързани с разпространението на COVID-19, в огромна степен промениха индустриалния живот в цял свят. „Ние от Бетелгиус правим всичко възможно, за да сме полезни и отговорни в тези предизвикателни времена и решихме да предоставим безплатно включване на услугата за отдалечено управление PrinterNet за период от 1 година с всеки закупен принтер Linx 8900“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска компания.

 • Феникс Коучинг: В периода на криза хората във Вашата компания се нуждаят от лидер

  03.04.2020 г. КИП и А | Феникс Коучинг: В периода на криза хората във Вашата компания се нуждаят от лидер

  В условия на критична и непозната ситуация служителите във всяка една фирма се нуждаят от уверен, видимо ангажиран лидер, който да ги преведе през трудностите и заедно с когото да достигнат до оцеляване на компанията. „Ако сте на лидерска позиция сега, във време на изпитание за Вас, за служителите и компанията Ви, изпълнете достойно ролята си, независимо дали сте директор на голяма компания, ръководител на отдел или проектен екип. Обърнете се към правилните хора, вслушайте се в най-надеждните гласове“, съветват от Феникс Коучинг.

 • Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  30.03.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  Хибридните системи за захранване с енергия навлизат все повече в употреба. Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives е система за преобразуване на енергия, която предлага възможност за включване към различни източници на енергия, например батерии, кондензатори, соларни панели и др. Поради голямото разнообразие на напрежения от външни източници, системата Vacon® NXP с DC/DC конвертор предлага максимално използване на съхранената енергия.

 • Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  27.03.2020 г. КИП и А | Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  Постепенно дигитализацията заема централно място в редица бизнес сектори, но хранително-вкусовата промишленост като че ли изостава от тази тенденция. Експертите са единодушни обаче, че дигиталните процеси могат да допринесат значително за по-голяма ефективност, надеждност и прозрачност в сектора, както и за по-високо качество на опаковките и продуктите. А една от иновативните и високотехнологични компании в хранително-вкусовия сектор е Multivac.

 • Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: Как се става пълноправен европейски патентен представител

  26.03.2020 г. Електротехника | Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: Как се става пълноправен европейски патентен представител

  Ако Вие сте находчив индустриалец, предприемач или учен, който иска да патентова своето изобретение, навярно си задавате въпроса дали бихте могли да имате доверие на служителите в дадено патентно бюро. Ето защо днес ще ви разкажем как точно се става патентен представител и защо това не е само административна работа. А за целта Инженер.bg потърси експертното мнение на г-н Самуил Бенатов, съсобственик на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Специалистите от фирма Елма-М-Груп съветват: Как да изберем правилния генератор за ток?

  24.03.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Специалистите от фирма Елма-М-Груп съветват: Как да изберем правилния генератор за ток?

  Съществуват генератори с малки мощности, способни да захранят малки, индивидуални къщи, както и модели с големи мощности, необходими за мащабни енергийни обекти. Но как да разберем кой е най-подходящият вариант за специфичното предназначение, в което ще го използваме? Инженер.bg се допита до мнението на специалистите по този въпрос. Ето какво споделиха с нас от Елма-М-Груп, водеща компания, специализирана в търговията и дистрибуцията с електроапаратура и оборудване.

 • Данфосс, сегмент Отопление: Фабриките на Danfoss в Китай отново работят почти на пълен капацитет

  24.03.2020 г. ОВК | Данфосс, сегмент Отопление: Фабриките на Danfoss в Китай отново работят почти на пълен капацитет

  Фабриките на Danfoss в Китай отново работят. „Поздравления за нашите колеги в Китай. Благодарение на техните усилия, нашите шест фабрики в страната отново са натоварени на 95% от производствения си капацитет, в сравнение с времето преди кризата с COVID-19“, обявиха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление – дъщерно дружество на международния производител на компоненти за ОВК системи. Danfoss поддържа тесни контакти с всички доставчици и партньори.

 • Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома – как се появява и какви са решенията коментират от Ховал

  20.03.2020 г. ОВК | Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома – как се появява и какви са решенията коментират от Ховал

  Той може да присъства в дома Ви, без да го виждате. Способен е да нанесе не само материални, но и здравословни щети. Негативното му действие започва още преди да стане дори леко забележим… Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома. Днес ще обърнем внимание на темата, а за целта потърсихме за коментар специалистите от Ховал, българското дружество на международния лидер във вентилационните решения Hoval. Ето какво разясниха те пред Инженер.bg.

Пазарни акценти / Прегледи

Анализи / Техн. решения

 • Пазарен дебют на резбови фрези MTMH3-Z за пробиване и нарязване на резба в материали с твърдост до 66 HRC на Gühring

  Новите спирални резбови фрези за нарязване на резба в закалени стомани с висока якост и твърдост до 66 HRC комбинират пробиването на отвор и нарязване на резба в един инструмент. „Резбовите фрези от серията MTMH3-Z гарантират надеждност на процеса и резби, които отговарят на изискванията при измерване с калибър“, коментираха за Инженер.bg от Гюринг България. Двата канала за подаване на охлаждащ агент в опашката на резбовите фрези осигуряват оптимално охлаждане с емулсия или въздух.

 • Хидравличен баланс и дезинфекция в циркулационната мрежа с общо решение – станция DDC CW-BS на Oventrop

  Още едно техническо решение от Oventrop за автоматичен термичен баланс и термична дезинфекция в циркулационни инсталации за битова гореща вода! „Станцията DDC CW-BS в комбинация с регулиращите вентили Aquastrom DT изпълнява задачите за автоматизация в хидравликата на инсталацията, включително и дезинфекция на циркулационните щрангове в сградната ВиК инсталация“, коментираха от българския офис на международния производител на ОВК компоненти.