Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Дискусии / Позиции

 • Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  30.03.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  Хибридните системи за захранване с енергия навлизат все повече в употреба. Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives е система за преобразуване на енергия, която предлага възможност за включване към различни източници на енергия, например батерии, кондензатори, соларни панели и др. Поради голямото разнообразие на напрежения от външни източници, системата Vacon® NXP с DC/DC конвертор предлага максимално използване на съхранената енергия.

 • Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  27.03.2020 г. КИП и А | Как Multivac помага за по-надеждни и прозрачни процеси в хранително-вкусовата промишленост чрез дигитални решения?

  Постепенно дигитализацията заема централно място в редица бизнес сектори, но хранително-вкусовата промишленост като че ли изостава от тази тенденция. Експертите са единодушни обаче, че дигиталните процеси могат да допринесат значително за по-голяма ефективност, надеждност и прозрачност в сектора, както и за по-високо качество на опаковките и продуктите. А една от иновативните и високотехнологични компании в хранително-вкусовия сектор е Multivac.

 • Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: Как се става пълноправен европейски патентен представител

  26.03.2020 г. Електротехника | Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: Как се става пълноправен европейски патентен представител

  Ако Вие сте находчив индустриалец, предприемач или учен, който иска да патентова своето изобретение, навярно си задавате въпроса дали бихте могли да имате доверие на служителите в дадено патентно бюро. Ето защо днес ще ви разкажем как точно се става патентен представител и защо това не е само административна работа. А за целта Инженер.bg потърси експертното мнение на г-н Самуил Бенатов, съсобственик на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Специалистите от фирма Елма-М-Груп съветват: Как да изберем правилния генератор за ток?

  24.03.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Специалистите от фирма Елма-М-Груп съветват: Как да изберем правилния генератор за ток?

  Съществуват генератори с малки мощности, способни да захранят малки, индивидуални къщи, както и модели с големи мощности, необходими за мащабни енергийни обекти. Но как да разберем кой е най-подходящият вариант за специфичното предназначение, в което ще го използваме? Инженер.bg се допита до мнението на специалистите по този въпрос. Ето какво споделиха с нас от Елма-М-Груп, водеща компания, специализирана в търговията и дистрибуцията с електроапаратура и оборудване.

 • Данфосс, сегмент Отопление: Фабриките на Danfoss в Китай отново работят почти на пълен капацитет

  24.03.2020 г. ОВК | Данфосс, сегмент Отопление: Фабриките на Danfoss в Китай отново работят почти на пълен капацитет

  Фабриките на Danfoss в Китай отново работят. „Поздравления за нашите колеги в Китай. Благодарение на техните усилия, нашите шест фабрики в страната отново са натоварени на 95% от производствения си капацитет, в сравнение с времето преди кризата с COVID-19“, обявиха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление – дъщерно дружество на международния производител на компоненти за ОВК системи. Danfoss поддържа тесни контакти с всички доставчици и партньори.

 • Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома – как се появява и какви са решенията коментират от Ховал

  20.03.2020 г. ОВК | Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома – как се появява и какви са решенията коментират от Ховал

  Той може да присъства в дома Ви, без да го виждате. Способен е да нанесе не само материални, но и здравословни щети. Негативното му действие започва още преди да стане дори леко забележим… Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома. Днес ще обърнем внимание на темата, а за целта потърсихме за коментар специалистите от Ховал, българското дружество на международния лидер във вентилационните решения Hoval. Ето какво разясниха те пред Инженер.bg.

 • От Адара Инженеринг с коментар за използването на индустриални помпи от полиетилен с високо молекулно тегло

  11.03.2020 г. Машини, мех. системи | От Адара Инженеринг с коментар за използването на индустриални помпи от полиетилен с високо молекулно тегло

  Процесите по третиране на води, както и голяма част от индустриалните дейности, при които се използват различни флуиди, налагат търсенето на устойчиво на агресивни среди оборудване. Италианският производител Argal предлага надеждно решение за подобен тип приложения. Новата гама помпи ASTRAsolid надгражда съществуващите решения с още по-високо ниво на устойчивост. Как е постигнато това и какви материали са използвани?

 • Алвекта: Постигането на производство от друго измерение не е Causa Perduta. С Vector е по-лесно и по-удобно от всякога

  09.03.2020 г. КИП и А | Алвекта: Постигането на производство от друго измерение не е Causa Perduta. С Vector е по-лесно и по-удобно от всякога

  Темповете на технологично развитие днес са толкова бързи, иновациите – толкова много, а конкуренцията – по-безмилостна от всякога. Настъпва времето на фабриките на бъдещето. И, разбира се, като всичко ново възниква въпросът дали тази трансформация няма да е сложна, скъпа и трудна за изпълнение. Специалистите от Alvecta имат решение за дигитализиране на производствените процеси, наречено Vector, което изцяло обезпечава интегрираното информационно покритие на дейностите в предприятието.

 • Чиста питейна вода в сградната инсталация – вижте концепцията на Oventrop за многофамилна къща

  04.03.2020 г. ВиК | Чиста питейна вода в сградната инсталация – вижте концепцията на Oventrop за многофамилна къща

  Качеството на питейната вода е отговорност не само на ВиК операторите, но и на потребителите. И ако водата стига до сградата с най-добрите си параметри, то те трябва да се гарантират и във вътрешната инсталация. „Вследствие на застояване на вода, на стари или преоразмерени резервоари, както и на лошо изолирани тръбопроводи, възникват условия за развитие на вредни патогенни микроби, които могат да застрашат здравето на хората“, коментираха за Инженер.bg от Овентроп.

 • Производителят на помпи и електроника Franklin Electric е наречен на Бенджамин Фрнаклин. Защо – разказват от П и М Груп

  27.02.2020 г. ВиК | Производителят на помпи и електроника Franklin Electric е наречен на Бенджамин Фрнаклин. Защо – разказват от П и М Груп

  Бенджамин Фрнаклин – общественик, учен, изобретател – е човекът, изобретил гръмоотвода, затворената фурна и мн.др. Известен е със своите опити в областта на електротехниката, а освен това основава печатница, книжарница и първата в САЩ обществена библиотека. Впечатляващо? А какво да очакваме тогава от компания, кръстена на него? Franklin Electric отбеляза своята 75-годишнина с поредната си иновация, а повече за това пред Инженер.bg разказаха от П и М Груп.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Искар България: Интелигентните фабрики ще използват металорежещи инструменти, съответстващи на ISO 13399

  Концепцията за Четвъртата индустриална революция предефинира производствените методи, а металообработващата промишленост не прави изключение от тези промени. Съвременните производствени условия засегнаха и повлияха на почти всяка технология – от схемите за мрежово планиране и комуникация до машиностроенето и производството на металорежещи инструменти. Производството на металообработващи инструменти е може би най-консервативният елемент в цялата производствена система.

 • БулЕлектрик Груп: Да имаш умен дом е лесно – с ключове и контакти Valena™ Life / Allure с Netatmo!

  Дълго време смарт технологиите, като интелигентните контакти, щори и осветление, се възприемаха като нестандартни, а инсталирането им се смяташе за сложно и скъпо занимание, изискващо специални познания, допълнително окабеляване, мрежови компоненти и програмиране на модули. Днес обаче, с развитието на технологиите и навлизането на безжичните комуникации, всичко това може да се постигне по-лесно, а изграждането на свързан дом е по-достъпно – като детска игра.

 • >

Анализи / Техн. решения

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Решения на Socomec за осигуряване безопасността на пациентите

  Socomec, доказан производител на продукти и решения за експлоатационна готовност, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение, както и решения за непрекъснато електрозахранване, разработва в партньорство с Philips Medical UPS устройства за защита на оборудване за образна диагностика (ядрено-магнитни резонатори (ЯМР), рентгенови апарати и томографски скенери). UPS решенията на Socomec могат да се адаптират към експлоатационните ограничения.

 • Термокамери и термодетектори на Bosch осигуряват качествено термично изображение за всяка индустрия

  Яснота с един поглед. Това осигуряват термокамерите и термодетекторите на немския производствен лидер Bosch. С тяхна помощ температурните разлики могат да бъдат визуализирани за секунди, а резултатите лесно документирани. Уредите осигуряват висококачествено термично изображение, което позволява професионално измерване, както и точен и лесен анализ на температурата и влажността и бързо отчитане на резултатите, благодарение на вградената камера.