Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Акценти

 • ВАГО Контакттехник ви кани на демо-презентация на маркиращата система WAGO smartSCRIPT на 15 май в Русе

  ВАГО Контакттехник ви кани на демо-презентация на маркиращата система WAGO smartSCRIPT на 15 май в Русе

  ТП ВАГО Контакттехник, дружество на лидера в производството на продукти за електротехника, електроника, автоматика, сградна и индустриална автоматизация WAGO у нас, ще бъде домакин на семинар на тема: „WAGO продукти и решения за маркиране. Новости в маркирането. Демонстрация на софтуера WAGO smartSCRIPT“, обявиха за Инженер.bg от компанията. Събитието ще се проведе на 15 май 2018 г., от 9:00 до 15:00 ч., в хотел „Теодора Палас“ на бул. „България“ 133 в гр. Русе.

 • ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  ВЕМ Сервиз и Инженеринг: Invertek Drives помага на американска фирма да създаде перфектната пица

  Производител на фурни за пици в САЩ е изправен пред проблеми, свързани с изискванията в много държави във веригите за електрозахранване на фурните да бъдат инсталирани индикатори за утечен ток от земно съединение (GFD) или дефектнотокови защити (RCD). В пицариите в различни държави често възниквали проблеми, причинени от задвижванията с честотно регулиране (VFD), които са монтирани във фурните. Честото ненужно изключване на тези устройства предизвиквало неудобства.

 • Заповядайте на „Стажове“ 2018 в ТУ-София и открийте вашата перспектива за професионално развитие

  Заповядайте на „Стажове“ 2018 в ТУ-София и открийте вашата перспектива за професионално развитие

  „Ти си студент в 3-ти или 4-ти курс и искаш да стажуваш в утвърдена компания, в която да натрупаш нови знания и опит по специалността си? Заповядай на „Стажове“ 2018 г.“, отправят покана от Технически университет – София. Тази година форумът за работодатели ще се проведе на 17 април във 2-ри и 12-ти корпус на ТУ – София, а на 18 април компаниите, предлагащи стажантски позиции, ще се срещнат със студентите във Филиал Пловдив и Факултет и Колеж – Сливен на университета.

 • Ново от Ритбул - изцяло изолирана тресчотка Wera Zyklop за безопасна работа с електрически инсталации

  Ново от Ритбул - изцяло изолирана тресчотка Wera Zyklop за безопасна работа с електрически инсталации

  Утвърденият производител на инструменти Wera представя своята най-нова разработка – иновативната тресчотка Wera Zyklop VDE. Основно нейно предимство е възможността тя да бъде използвана, дори и при работа с компоненти под напрежение в електрически системи, информираха за Инженер.bg от фирма Ритбул, оторизиран вносител на инструментите с марка Werа у нас. Новата тресчотка е специално проектирана за осигуряване на безопасна работа с електрически инсталации и е напълно изолирана.

 • HellermannTyton: „Добре дошли в света на перфектните решения за управление на кабели“

  HellermannTyton: „Добре дошли в света на перфектните решения за управление на кабели“

  Богат набор от решения за управление на кабели представи международно утвърдения производител HellermannTyton по време на тазгодишното издание на MachTech & Innotech. „HellermannTyton е един от водещите доставчици на продукти за монтаж, фиксиране и предпазване на кабелите и техните свързващи компоненти“, коментираха пред екипа на Инженер.bg от компанията. „Ние също разработваме новаторски системи в областта на данните и мрежовите технологии“, допълниха те.

 • ТУ-Габрово сближи образованието с бизнеса по време на своя Национален ден на кариерата

  ТУ-Габрово сближи образованието с бизнеса по време на своя Национален ден на кариерата

  На 28 март, за втора поредна година, в Технически университет — Габрово се проведе Национален ден на кариерата. Събитието, което беше открито от зам.-ректора на университета, доц. Илия Железаров, премина под мотото „Добра кариера. Добър живот”, информираха за Инженер.bg от университета. Сред участниците бяха представители на бизнеса, образованието и местната власт. В проявата се включиха утвърдени компании, сред които АББ България и Либхер-Хаусгерете Марица.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • Ново от Ритбул - изцяло изолирана тресчотка Wera Zyklop за безопасна работа с електрически инсталации

  Ново от Ритбул - изцяло изолирана тресчотка Wera Zyklop за безопасна работа с електрически инсталации

  Утвърденият производител на инструменти Wera представя своята най-нова разработка – иновативната тресчотка Wera Zyklop VDE. Основно нейно предимство е възможността тя да бъде използвана, дори и при работа с компоненти под напрежение в електрически системи, информираха за Инженер.bg от фирма Ритбул, оторизиран вносител на инструментите с марка Werа у нас. Новата тресчотка е специално проектирана за осигуряване на безопасна работа с електрически инсталации и е напълно изолирана.

 • Текра обяви пазарния дебют на ново вътрешно домофонно устройство Mini Handsfree с интегриран Wi-Fi на Comelit

  Текра обяви пазарния дебют на ново вътрешно домофонно устройство Mini Handsfree с интегриран Wi-Fi на Comelit

  Comelit е утвърден в световен мащаб производител на видеодомофонни системи. Наскоро компанията представи най-новото попълнение към своята TCP/IP линия продукти, а именно вътрешното домофонно устройство Mini Handsfree с интегриран Wi-Fi и портал за новия Comelit App, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра (ТелеТек), водещ дистрибутор на електротехнически, енергийни и алармени изделия и системи. Новите устройства са оборудвани с функции като P2P и Smart Registration.

 • ETI Elektroelement обнови библиотеката си ETICAD с над 1400 нови продукта

  ETI Elektroelement обнови библиотеката си ETICAD с над 1400 нови продукта

  Електронната библиотека ETICAD съдържа техническа информация за продуктите на утвърдения словенски производител на продукти и системни решения за електрически инсталации ETI Elektroelement. „Нашата електронна база данни е съвместима с CAD програми, като AutoCAD, ZWCAD, BricsCAD, GstarCAD и др. Тя позволява създаването на електрически схеми и проектиране на контролни табла без необходимост от помощна литература. Така улесняваме работата при проектирането с CAD програми“, поясниха от ETI.

 • Жо и Вен: „Спестете до 40% от времето за монтаж с новите прекъсвачи Compact NSXm на Schneider Electric“

  Жо и Вен: „Спестете до 40% от времето за монтаж с новите прекъсвачи Compact NSXm на Schneider Electric“

  Доказаното търговско дружество Жо и Вен България представя на българския пазар новата гама прекъсвачи с лят корпус Compact NSXm, разработка на световния производител Schneider Electric. „От миналата есен можете да закупите високоефективните автоматични прекъсвачи Compact NSXm, подходящи за приложения до 160 А. Новото оборудване е резултат от повече от 60 години професионален опит на Schneider Electric“, информираха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен.

Топ продуктови предложения

  • Метални табла за стенен монтаж на Schneider Electric от Жо и Вен

   Метални табла за стенен монтаж на Schneider Electric от Жо и Вен

   Метални шкафове за стенен монтаж в многообразие от размери на Schneider Electric предлага на пазара у нас фирма Жо и Вен България. Те са с външно и вътрешно покритие от прахово нанесена полиестерна епоксидна смола в светло сив цвят RAL7035. Предвид здравината си, металните шкафове са особено подходящи за приложение в среди, в които има риск от механичен удар.

   фирма: Жо и Вен България ООД
   адрес: София, ул."Г. С. Раковски" №27
   тел: 02/832 11 95
  • Mercury LED лампа на GE

   Mercury LED лампа на GE

   Гамата Mercury LED лампина световно известния производител General Electric (GE) осигурява надеждна, сигурна, достъпна и енергийно-ефективна алтернатива на стандартните живачни лампи. Лампите GE LED Mercury се отличават с двойно по-дълъг живот и консумират 75% по-малко електроенергия. Пълен набор от осветителните тела на GE на българския пазар предлага фирма Филкаб.

   фирма: Филкаб АД
   адрес: Пловдив 4004, ул."Коматевско шосе" № 92
   тел: 032/277 171
  • Електрически ротационни задвижвания ERMO от FESTO

   Електрически ротационни задвижвания ERMO от FESTO

   Идеалните цялостни решения за ротация и ориентиране на детайли или за ротационни приложения, които са подложени на големи натоварвания. Пакетното решение е подходящо и за използване като обикновени индекс маси, каквито се използват при ръчните работни станции.

   фирма: Фесто ЕООД
   адрес: 1592 София бул. "Христофор Колумб" № 9
   тел: 02/960 07 12; 02/960 07 13
  • Устройства за връщане на енергия в мрежата Revcon

   Устройства за връщане на енергия в мрежата Revcon

   Енергоспестяващите устройства Revcon позволяват да се връща в мрежата излишната енергия при честотно управление на мотори, работещи в генераторни режими. Най-голямото предимство при използване на тези устройства е възможността излишната енергия да не бъде отвеждана в спирачни резистори и впоследствие отделянa под формата на топлина, а да бъде спестявана и връщана в захранващата мрежа.

   фирма: Бандени ООД
   адрес: София 1324, ул. "Арх. Георги Ненов" 25, вх. Б, ет.5, ап.19
   тел: 02/925 18 34
  • Програмируема релейна система PLC Logic

   Програмируема релейна система PLC Logic

   Програмируема релейна система PLC Logic на Phoenix Contact предлага на българския пазар фирма ВиВ Изоматик. Системата съчетава в едно силата на доказалата се релейна технология с логическите функции. Модулната конструкция на системата позволява реализация на специфична входно/изходна конфигурация.

   фирма: ВиВ Изоматик ООД
   адрес: 1680 София, ул. „Пирин“ № 40А
   тел: 02/958 31 11; 02/958 63 40; 02/439 05 09
  • Комплектни кондензаторни уредби

   Комплектни кондензаторни уредби

   Комплектни кондензаторни уредби (ККУ) за компенсация на реактивната мощност на Satec предлага на пазара у нас фирма СЕМО. Те осигуряват автоматично регулиране по трифазно измерванe - с реален Cosφ, без разлики в отчитанията на електромера за реактивна енергия и регулатора. ККУ покриват мощностния диапазон от 50 до 600 kVAr за ниско напрежение, с прецизна стъпка на регулиране.

   фирма: СЕМО ООД
   адрес: 1517 София, бул. "Ботевградско шосе" №247, сградата на Транскапитал, сграда 2, офис 2506
   тел: 02/942 47 62; 0889 28 80 21
  • LED промишлено осветително тяло Acciaio LED от Бегели

   LED промишлено осветително тяло Acciaio LED от Бегели

   Фирма Бегели разработи ново LED промишлено осветително тяло Acciaio LED Осветителното тяло е с метален корпус и с разсейвател от закалено стъкло. Рефлекторът му е огледален, специално конструиран за LED светлинен източник.
   LED драйвера му е специална разработка на Бегели, осигуряваща много ниско топлинно излъчване.

   фирма: Бегели Прециза - България
   адрес: София, Студентски град, ул. „Проф. Кирил Попов” № 18, офис 2А, партер,
   тел: 02/962 12 08; 02/962 12 58
  • Автоматичен предпазител E61N 25А

   Автоматичен предпазител E61N 25А

   Съвременни и енергйно-ефективни автоматични предпазители E61N 25А на водещия производител Schneider Electric предлага фирма Деплан. Те се отличават с модулна конструкция и са предназначени за защита на електрическите консуматори от късо съединение, както и срещу претоварване в битовите електрически инсталации.

   фирма: Деплан ООД
   адрес: 8002 Бургас, кв. Победа, ул. “Чаталджа” № 28
   тел: 05/684 82 59; 05/684 82 60
  • Токови клеми PIT с номинален ток 30А

   Токови клеми PIT с номинален ток 30А

   Токови клеми PIT с номинален ток 30А на водещия немски производител Phoenix Contact предлага ВиВ Изоматик. Токовите клеми са с два замостващи канала с по три връзки. За изработката на клемите е използван РА изолационен материал. Те покриват клас V0, според изискванията на стандарта UL 94 за горимост на материалите.

   фирма: ВиВ Изоматик ООД
   адрес: 1680 София, ул. „Пирин“ № 40А
   тел: 02/958 31 11; 02/958 63 40; 02/439 05 09
   файл: 137759713731.pdf
  • Трифазен кондензатор серия KNK 5065

   Трифазен кондензатор серия KNK 5065

   Кондензаторите от серия KNK 5065 на водещата словенска компания ETI са предназначени за компенсация на реактивната мощност на индуктивни консуматори, като трансформатори, асинхронни двигатели, силова електроника за индустриални приложения. Кондензаторите разполагат с алуминиев цилиндричен корпус и с трипластов полипропиленов диелектрик, импрегниран с растителни масла.

   фирма: ЕТИ България
   адрес: 1407 София, ул. "Ст. Л. Костов" № 16, ет.1
   тел: 02/439 08 40
  • Електромери тип Countis E

   Електромери тип Countis E

   Висококачествени и иновативни електромери, тип Countis E, на белгийския производител Socomec предлага у нас фирма ВАЛелектрик. Средствата за измерване са висок клас на точност – 1 или 2, в зависимост от модела. Серията електромери Countis E съответства на изискванията на немския стандарт DIN43864.

   фирма: ВАЛелектрик ООД
   адрес: 1582 София, ул. “Поручик Неделчо Бончев” №10
   тел: 02/988 10 57; 02/973 22 37; 02/495 85 69
  • Нови 4,0Ah батерии за винтоверт с CoolPack технология

   Нови 4,0Ah батерии за винтоверт с CoolPack технология

   Направление Електроинструменти на водещия производител Роберт Бош разработи нови 4,0Ah батерии, предназначени за 14,4V и 18V професионални инструменти, работещи с литиево-йонни батерии. Те се отличават с гарантирано по-дълъг живот, благодарение на разработената технология CoolPack. С въвеждането на технологията се предотвратяват принудителни паузи и загуба на работно време, свързани с факта, че при температури над 70 C Li-Ion инструменти в общия случай не трябва да се използват.

   фирма: РОБЕРТ БОШ ЕООД, направление Електроинструменти
   адрес: 1407 София, бул. Черни връх 51Б, Бизнес център FPI, ет. 3
   тел: 02/962 52 95
  • Контролен и захранващ кабел Ölflex Robust

   Контролен и захранващ кабел Ölflex Robust

   Гъвкав и практически неразрушим контролен и захранващ кабел Ölflex Robust на водещия немски производител Lappkabel предлага на българския пазар фирма ВиВ Изоматик. Силно устойчив на негативни външни влияния и химикали, благодарение на високотехнологичния материал P4/11, разработен от Lappkabel и тестван в най-сурови условия.

   фирма: ВиВ Изоматик ООД
   адрес: 1680 София, ул. „Пирин“ № 40А
   тел: 02/958 31 11; 02/958 63 40; 02/439 05 09
  • Автоматични прекъсвачи МВ

   Автоматични прекъсвачи МВ

   Висок клас автоматични прекъсвачи без необходимост от настройка предлага на българския пазар фирма Шрак Техник. Продуктите от серията МВ се отличават с опростен монтаж и значително оптимизирана цена. Предназначени са за ток на термичната защита 400A. Намират приложение в табла, в които не се очаква увеличение на мощностите в бъдеще или за защита на единични мощни консуматори.

   фирма: Шрак Техник ЕООД
   адрес: 1582 София, бул. "Професор Цветан Лазаров", № 162
   тел: 02/ 890 79 13
  • Интерфейсни PLC-релета

   Интерфейсни PLC-релета

   Иновативни и високопроизводителни PLC-релета на Phoenix Contact предлага на българския пазар фирма ВиВ Изоматик. Продуктовата група е разнообразна и гъвкава с оглед осъществяване на връзка между контролера и полевата периферия. Гамата включва многообразие от ултра тънки щепселни електромеханични и оптронни релета. Предлагат се и разнообразни аксесоари към тях, които пестят време и средства, както и улесняват монтажа.

   фирма: ВиВ Изоматик ООД
   адрес: 1680 София, ул. "Пирин" № 40А
   тел: 02/958 31 11; 02/958 63 40; 02/439 05 09
  • Функционални раменни системи

   Функционални раменни системи

   Идентичен инженеринг, дизайн и функционалност предлагат новите раменни системи на фирма Rittal. Продуктите се отличават с модерен дизайн, опростено окабеляване и лесно асемблиране. Унифицираните раздвижени елементи и възможността за комбиниране на различните като сечение профили допълват конструктивните им предимства. Могат да се монтират в различни труднодостъпни места към индустриалните автоматизирани системи за управление.

   фирма: Ритал ЕООД
   адрес: 1592 София, бул.”Искърско шосе” №7, жк.”Дружба”-1, Търговски комплекс „Европа”
   тел: 02/439 05 50; 02/889 00 55; 02/889 00 56
  • Пожароизвестителни адресируеми сирени SensoIRIS

   Пожароизвестителни адресируеми сирени SensoIRIS

   Пожароизвестителни адресируеми сирени: за стенен монтаж SensoIRIS WSOU и със строб за стенен монтаж SensoIRIS WSST, разработи българският производител на продукти и системи за охрана и пожароизвестяване Телетек Електроникс. Сирените са проектирани съгласно изискванията на стандарт EN54-3. Предлагат се от фирма Телетек.

   фирма: Телетек ЕООД
   адрес: 1592 София, бул. "Проф. Цветан Лазаров" №35
   тел: 02/969 47 47; 02/969 46 77; 02/969 46 00; 02/978 11 00
  • Универсални скоби за свързване на кабели към шини

   Универсални скоби за свързване на кабели към шини

   Скобите за свързване на кабели към шини се използват за бързо свързване на медни кабели към шини с дебелини 5mm и 10mm. Фиксирането на скобите не изисква разпробиване на самите шини и кербоване на кабелни обувки към кабелите. Предлагат се на българския пазар от Шрак Техник.

   фирма: Шрак Техник ЕООД
   адрес: 1582 София, бул. "Професор Цветан Лазаров", № 162
   тел: 02/ 890 79 13
  • Цифров измерител на светлина Testboy TV 333

   Цифров измерител на светлина Testboy TV 333

   Цифровият измерител на светлина Testboy TV 333 (луксметър) е уред за прецизно измерване и оценка осветеността на дадена повърхност. Измерването се осъществява с помощта на неподвижно вграден фото диод и резултатът се изписва върху широк LC дисплей. На българския пазар се предлага от фирма Ритбул.

   фирма: РИТБУЛ ЕООД
   адрес: 1407 София, ул. "Ст. Л. Костов" № 16, ет.2
   тел: 02/439 78 45; 02/964 01 80
  • PIT - новите клеми с директна връзка на Phoenix Contact

   PIT - новите клеми с директна връзка на Phoenix Contact

   Новите клеми с директна връзка на Phoenix Contact – PIT осигуряват лесно и бързо окабеляване без инструмент и физическо усилие на гъвкави и твърди проводници от 0,34 мм2 до 10 мм2. Силата на натиск е намалена с 50% в сравнение с всички подобни технологии. На българския пазар новите клеми се предлагат от фирма ВиВ Изоматик.

   фирма: ВиВ Изоматик ООД
   адрес: 1680 София, ул. "Пирин" № 40А
   тел: 02/958 31 11; 02/958 63 40; 02/439 05 09
  • Мрежов анализатор NA96

   Мрежов анализатор NA96

   Мрежовите анализатори се използват за измерване и визуализация на параметрите на електрическата енергия в електрическите табла. Предимствата на мрежовите анализатори от висок клас като MGF39000 спрямо използването на прости уреди като амперметри и волтметри са в оптимизирането на окабеляването и механичната работа по таблата и възможността за дистанционно визуализиране на измерваните величини. MGF39000 може да се използва, както за монофазни, така и за трифазни вериги.

   фирма: Шрак Техник ЕООД
   адрес: 1582 София, бул. "Професор Цветан Лазаров", № 162
   тел: 02/ 890 79 13
  • Батерии за винтоверти

   Батерии за винтоверти

   Няма причина да плащате извънредно високите суми на производителите на винтоверти, за да се сдобиете с нова батерия, когато можете да си купите напълно функционален акумулаторен пакет от онлайн магазина за батерии на Валбис Трейд на много по-ниска цена. Конфигурацията от батерии ще бъде изработена специално за вашите нужди и цели.

   фирма: Валбис Трейд ООД
   адрес: 1715 София, ул. "Златоструй" № 18А
   тел: 02/971 55 90; 02/971 55 91
  • Мултицети на Testboy

   Мултицети на Testboy

   Портфолиото мултицети на Testboy включва няколко модела, отличаващи се по обхват и функционални възможности. Те поддържат автоматична или ръчна настройка на обхватите, AC/DC напрежения, със или без вграден безжичен сензор за напрежение. На българския пазар мултицетите на Testboy се предлагат от фирма Ритбул.

   фирма: РИТБУЛ ЕООД
   адрес: 1407 София, ул. "Ст. Л. Костов" № 16, ет.2
   тел: 02/439 78 45; 02/964 01 80
  • Волтметър с вграден превключвател

   Волтметър с вграден превключвател

   Волтметрите с вграден превключвател, предлагани на българския пазар от фирма Шрак Техник, се използват за редуциране на окабеляването и на механичната работа върху таблата като пробиване на допълнителни отвори.

   фирма: Шрак Техник ЕООД
   адрес: 1582 София, бул. "Професор Цветан Лазаров", № 162
   тел: 02/ 890 79 13
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6