Анализи / Техн. решения

 • Технологията WAGO Cage Clamp е стандарт за лесно и бързо свързване на проводници

  Технологията WAGO Cage Clamp е стандарт за лесно и бързо свързване на проводници

  WAGO е немски производител и пионер в областта на продуктите за електротехника, електроника, автоматика, сградна и индустриална автоматизация. В дългогодишната си история компанията успява да установи универсални стандарти, които и до днес се използват широко. През 1951 г. WAGO за първи път замества винтовете за свързване на проводници с нова концепция, използваща пружинен натиск. През 1977 г. е създадена универсалната система за свързване Cage Clamp, която се е превърнала в индустриален стандарт за електрическо свързване.

 • DTS: Превключватели в защитен корпус от 20 до 1600 A на Socomec за неограничен кръг от приложения

  DTS: Превключватели в защитен корпус от 20 до 1600 A на Socomec за неограничен кръг от приложения

  Комутационните устройства са основна част от всяка електрическа система. Те се намират на всички нива в електроразпределителните схеми и гарантират безопасността и изолирането на части от мрежата или на специфично електрическо оборудване. Превключвателите в защитен корпус на Socomec осигуряват прекъсване и надеждно изолиране на всички вериги ниско напрежение, включително защита срещу контакт с елементи под напрежение, както и защита от въздействие на околната среда.

 • Ритбул: Сирени с оптична LED сигнализация и електронни мини сирени COBL HP на ComPro и CO HP

  Ритбул: Сирени с оптична LED сигнализация и електронни мини сирени COBL HP на ComPro и CO HP

  От основаването си през 1992 г. до днес, немската компания ComPro Electronic е обхванала всички области на съвременното звуково и светлинно сигнализационно оборудване за промишления и обществения сектор. Устройствата на ComPro допринасят за по-голямата сигурност и безопасност на работното място и в публичното пространство. Едно от най-новите попълнения в портфолиото на компанията са двата модела устройства CO HP и COBL HP за индустриални приложения.

 • Ел Ди Джи: Открийте многобройните предимства на куфарите за инструменти PARAT

  Ел Ди Джи: Открийте многобройните предимства на куфарите за инструменти PARAT

  Фирма Ел Ди Джи ООД (LDG) е българска компания, занимаваща се с внос и дистрибуция на висококачествени продукти и решения за различни видове електроинсталации. „Нашето мото е „От професионалисти за професионалисти“. Затова ние предлагаме изделията на утвърдени производители, каквито сa куфарите за инструменти на немската компания PARAT. Те са много популярни именно сред професионалните потребители, благодарение на съвременната си конструкция“, съобщиха от LDG.

 • Текра: Защита на автокъщи срещу кражби и повреди на автомобили с високотехнологичните сензори на Optex

  Текра: Защита на автокъщи срещу кражби и повреди на автомобили с високотехнологичните сензори на Optex

  Кражбата на превозни средства и злонамереното увреждане на автомобили и имущество могат да струват на автосалоните стотици хиляди левове всяка година. Това е причината все повече компании, дилъри и търговци на коли да преразглеждат системите си за сигурност и да търсят консултанти в тази област. Като водещ производител на системи за защита, Optex предлага решения за сигурност с външни сензори за засичане на прониквания и задействане на дистанционна система за видеонаблюдение.

 • Адресируема пожароизвестителна система IRIS PRO на Телетек Електроникс за изграждане на модулни структури

  Адресируема пожароизвестителна система IRIS PRO на Телетек Електроникс за изграждане на модулни структури

  Телетек Електроникс АД е български производител на пълна гама сигнално-охранителни и пожароизвестителни системи. Компанията предлага както конвенционални, така и адресируеми пожароизвестителни системи. „Предимствата на адресируемите пожароизвестители се състои в точната локализация на сработилия детектор. IRIS PRO e адресируема пожароизвестителна централа с компактен и елегантен дизайн в метална кутия“, коментираха от Телетек Електроникс.

 • Електро Плюс: Касетъчни мини кабелопроводи с клас на защита IP40 от Elettrocanali

  Електро Плюс: Касетъчни мини кабелопроводи с клас на защита IP40 от Elettrocanali

  Италианската компания Elettrocanali е утвърден производител на кабелопроводни системи, индустриално оборудване, разпределителни табла и шкафове за скрит и стенен монтаж, тръбопроводи, фитинги и др. Едно от най-новите попълнения в портфолиото на фирмата са новите серии касетъчни кабелопроводи MC за битово приложение със степен на защита IP40. Те са налични в два различни размера 22x13 и 32x13 mm. Изделията се характеризират със заоблен профил на обшивката.

 • Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

  Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

  Въздушни автоматични прекъсвачи и товарови превключватели от серията Ex9A на утвърдения производител на електротехнически устройства и компоненти Noark Electric са сред актуалните продуктови предложения на водещия български дистрибутор на електроматериали и производител на ел. табла Жо и Вен. Серията Ex9A предлага широка гама от устройства с много добри технически характеристики. Устройствата предлагат пълен анализ на мрежата с възможност за комуникация.

 • Директно отчитане на данните от всякакви измервателни устройства с M-Bus Master модул от WAGO

  Директно отчитане на данните от всякакви измервателни устройства с M-Bus Master модул от WAGO

  WAGO Kontakttechnik, утвърден производител на решения в областите електротехника, електроника и автоматизация, обяви пазарния дебют на нов модул за M-Bus протокол - M-Bus Master Module, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник. „Новият модел допринася за намаляване на разходите, улеснява инсталирането и спестява място. Само с един от новите 753-649 модули към системата за автоматизация могат да бъдат свързани до 40 броя M-Bus устройства”, допълниха от фирмата.

 • Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Schrack Technik е производител на богата гама от решения за осветление, базирана на иновативни концепции и стилни елементи с приложение както в бита, така и в офис сгради, промишлени обекти и външни приложения. „В портфолиото ни винаги ще намерите най-подходящото решение – висококачествени растерни осветителни тела за училища и супермаркети, модерни и луксозни решения за конферентни зали, както и осветление за промишлени халета“, информираха за Инженер.bg от Шрак Техник, дъщерно дружество на австрийския производител у нас.

Още от Електротехника