Анализи / Техн. решения

 • Ел Ди Джи: Открийте многобройните предимства на куфарите за инструменти PARAT

  Ел Ди Джи: Открийте многобройните предимства на куфарите за инструменти PARAT

  Фирма Ел Ди Джи ООД (LDG) е българска компания, занимаваща се с внос и дистрибуция на висококачествени продукти и решения за различни видове електроинсталации. „Нашето мото е „От професионалисти за професионалисти“. Затова ние предлагаме изделията на утвърдени производители, каквито сa куфарите за инструменти на немската компания PARAT. Те са много популярни именно сред професионалните потребители, благодарение на съвременната си конструкция“, съобщиха от LDG.

 • Текра: Защита на автокъщи срещу кражби и повреди на автомобили с високотехнологичните сензори на Optex

  Текра: Защита на автокъщи срещу кражби и повреди на автомобили с високотехнологичните сензори на Optex

  Кражбата на превозни средства и злонамереното увреждане на автомобили и имущество могат да струват на автосалоните стотици хиляди лева всяка година. Това е причината все повече компании, дилъри и търговци на коли да преразглеждат системите си за сигурност и да търсят консултанти в тази област. Като водещ производител на системи за защита, Optex предлага решения за сигурност с външни сензори за засичане на прониквания и задействане на дистанционна система за видеонаблюдение.

 • Адресируема пожароизвестителна система IRIS PRO на Телетек Електроникс за изграждане на модулни структури

  Адресируема пожароизвестителна система IRIS PRO на Телетек Електроникс за изграждане на модулни структури

  Телетек Електроникс АД е български производител на пълна гама сигнално-охранителни и пожароизвестителни системи. Компанията предлага както конвенционални, така и адресируеми пожароизвестителни системи. „Предимствата на адресируемите пожароизвестители се състои в точната локализация на сработилия детектор. IRIS PRO e адресируема пожароизвестителна централа с компактен и елегантен дизайн в метална кутия“, коментираха от Телетек Електроникс.

 • Електро Плюс: Касетъчни мини кабелопроводи с клас на защита IP40 от Elettrocanali

  Електро Плюс: Касетъчни мини кабелопроводи с клас на защита IP40 от Elettrocanali

  Италианската компания Elettrocanali е утвърден производител на кабелопроводни системи, индустриално оборудване, разпределителни табла и шкафове за скрит и стенен монтаж, тръбопроводи, фитинги и др. Едно от най-новите попълнения в портфолиото на фирмата са новите серии касетъчни кабелопроводи MC за битово приложение със степен на защита IP40. Те са налични в два различни размера 22x13 и 32x13 mm. Изделията се характеризират със заоблен профил на обшивката.

 • Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

  Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

  Въздушни автоматични прекъсвачи и товарови превключватели от серията Ex9A на утвърдения производител на електротехнически устройства и компоненти Noark Electric са сред актуалните продуктови предложения на водещия български дистрибутор на електроматериали и производител на ел. табла Жо и Вен. Серията Ex9A предлага широка гама от устройства с много добри технически характеристики. Устройствата предлагат пълен анализ на мрежата с възможност за комуникация.

 • Директно отчитане на данните от всякакви измервателни устройства с M-Bus Master модул от WAGO

  Директно отчитане на данните от всякакви измервателни устройства с M-Bus Master модул от WAGO

  WAGO Kontakttechnik, утвърден производител на решения в областите електротехника, електроника и автоматизация, обяви пазарния дебют на нов модул за M-Bus протокол - M-Bus Master Module, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник. „Новият модел допринася за намаляване на разходите, улеснява инсталирането и спестява място. Само с един от новите 753-649 модули към системата за автоматизация могат да бъдат свързани до 40 броя M-Bus устройства”, допълниха от фирмата.

 • Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Schrack Technik е производител на богата гама от решения за осветление, базирана на иновативни концепции и стилни елементи с приложение както в бита, така и в офис сгради, промишлени обекти и външни приложения. „В портфолиото ни винаги ще намерите най-подходящото решение – висококачествени растерни осветителни тела за училища и супермаркети, модерни и луксозни решения за конферентни зали, както и осветление за промишлени халета“, информираха за Инженер.bg от Шрак Техник, дъщерно дружество на австрийския производител у нас.

 • Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

  Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

  Утвърденият немски производител Bosch анонсира поредно иновативно предложение в помощ на строителите, инженерите и техниците. Новите професионални комбинирани лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional могат да се управляват напълно безконтактно чрез Bluetooth, дори от по-големи разстояния, и имат разнообразно приложение. Фундаменталната разлика между тях е, че вторият е оборудван със зелен светлинен диод за оптимална видимост при ярка светлина.

 • Солид Фил: При изработката на прототипи 3D принтирането е изгодна алтернатива на леенето чрез наслагване

  Солид Фил: При изработката на прототипи 3D принтирането е изгодна алтернатива на леенето чрез наслагване

  Изработването на прототипи е неизменна част от редица производствени процеси. Изработването на прототип обаче рядко е свързано с използване само на един материал. Често се налага приложението на комбинация от твърд термопластичен материал с подобен на гума еластомер. Стандартен метод за изработката на подобни прототипи е леенето чрез наслагване, което изисква не само големи и сложни машини, но и време. Добра алтернатива в този случай е 3D принтирането, разказаха от Солид Фил.

 • Ротек: Новият сервомотор Kinetix VPC на Rockwell Automation подобрява ефективността на машините

  Ротек: Новият сервомотор Kinetix VPC на Rockwell Automation подобрява ефективността на машините

  Скоростта е пари, особено за производителите с процеси като конвертиране, принтиране и работа с уеб. С новата линия сервомотори Allen-Bradley Kinetix VPC на Rockwell Automation производителите вече могат да работят с машините си при по-високи скорости и по-висок въртящ момент, като същевременно значително подобряват ефективността им. Повече за актуалната разработка на Rockwell Automation, която вече е на пазара, разказаха от фирма Ротек.

Още от Електротехника