Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Акумулаторен винтоверт Bosch GSR 18V-50 Professional – здрав безчетков мотор за максимална издръжливост

16.03.2020 г.


Акумулаторният винтоверт на Bosch GSR 18V-50 Professional с иновативен безчетков мотор е специално разработен от инженерите на Bosch за ефективна и безотказна работа върху дърво и метал. Уредът на утвърдения немски производител е предпочитан от професионалистите, тъй като е оптимално решение за интензивни задачи. „Здравият метален патронник и компактна ергономична конструкция в комбинация с интелигентния безчетков мотор правят уреда ефективен, издръжлив и компактен”, поясниха за Инженер.bg от Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти.„Професионалната 18 V система, с която е снабден винтовертът, работи с акумулаторни батерии и зарядни устройства Bosch с едно и също напрежение и е носител на специалния етикет на Bosch – Bosch Heavy Duty, който представлява нова дефиниция на мощност, производителност и здравина“, допълниха от компанията.

Тъй като винтовертът е оборудван с мотор без четки, той постига по-висока мощност, по-голяма продължителност на работа и по-дълъг живот на мотора.

 

Технически характеристики на Bosch GSR 18V-50 Professional:


 - Напрежение на акумулатора: 18 V;

 - Тегло без акумулатор: 1 kg;

 - Въртящ момент (макс.): 50 Nm;

 - Въртящ момент (мек/твърд/максимален): 28/50/50 Nm;

 - Обороти на празен ход (I-ва скорост / II-ра скорост): 0 – 460 / 0 – 1.800 1/min;

 - Тип на акумулатора: Литиево-йонна батерия;

 - Обхват на захващане на патронника (мин./макс.): 1.5 / 13 mm;

 - Степени на въртящия момент: 20+1;

 - Стойност на вибрационните емисии при пробиване в метал: 1.4 m/s²;

 - Неустойчивост при пробиване в метал: 1.5 m/s²;

 - Стойност на вибрационните емисии при ударно пробиване в зидария: 11.2 m/s²;

 - Неустойчивост при ударно пробиване в зидария: 1.5 m/s².

 

„Предимствата на уреда са изключително много и гарантират безпроблемната работа с него. Той има оптимална защита на клетките срещу прекомерна топлина, благодарение на специален топлопроводим корпус“, уточниха от Бош. Винтовертът се отличава и с 1.5 – 13 mm изцяло метален патронник, който е изключително здрав и бързозатягащ се; дясно или ляво въртене за поставяне или отстраняване на винтове. Други негови специфики са лесен и точен контрол, благодарение на променливите обороти, както и оптимизиран въртящ момент за завинтване и скорост на пробиване, дължащи се на двускоростен планетен редуктор. Винтовертът е оборудван с кука за удобно закачване на инструмента, лед светлина за по-добра видимост и индикация, както и ръкохватка с меко покритие за удобна работа с инструмента.

 

Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Роберт Бош ЕООД, Bosch

Още от Електротехника