Анализи / Техн. решения

Електро Плюс: Касетъчни мини кабелопроводи с клас на защита IP40 от Elettrocanali

11.05.2018 г.


Италианската компания Elettrocanali е утвърден производител на кабелопроводни системи, индустриално оборудване, разпределителни табла и шкафове за скрит и стенен монтаж, тръбопроводи, фитинги и др. „Едно от най-новите попълнения в портфолиото на дружеството са новите серии касетъчни кабелопроводи MC за битово приложение със степен на защита IP40. Те са налични в два различни размера 22x13 и 32x13 mm. Изделията се характеризират със заоблен профил на обшивката, която напълно покрива канала на кабелопровода, създавайки приятен и хармоничен комплект“, коментираха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на италианския производител в България.


Новите серии включват всички необходими аксесоари за промяна на посоката, които са с подобрена форма за максимално добър външен вид и са снабдени с двойна фиксираща система в дъното на канала. Това осигурява възможно най-доброто закрепване и стабилност срещу случайни удари.

 

„Тъй като каналопроводите от тази серия са подходящи за всякакъв вид инсталации, те са оптимално решение за широк кръг от приложения, комбинирайки техническата функционалност с естетически характеристики. На дъното на канала е оформен надлъжен жлеб, който позволява надеждно закрепване чрез лепило или фиксиращи стойки. Освен това, дъното е перфорирано на определени интервали, за да се осигури монтиране чрез винтове и дюбели“, поясниха от Електро Плюс.

 

Мини кабелопроводите за електрически инсталации са оптимално решение за създаване на нови и за разширяване на съществуващи електрически системи, като осигуряват максимална сигурност и отлични практически и естетически резултати. Предлаганите аксесоари за смяна на посоката и възможността за свързване с всички останали компоненти на окабеляването образуват цялостна система.


„Използването на мини кабелопроводи позволява стенна инсталация, без да се изискват допълнителни строителни работи, като същевременно те осигуряват технически коректни и естетически издържани електрически системи. Кабелопроводите са снабдени с предпазна обшивка, която може да бъде закрепена към основата, след като електрическата инсталация е завършена“, допълниха от Електро Плюс.

 

Стандартният им цвят е бял RAL 9001 както за каналите, така и за аксесоарите им, сред които ъгли, капачки, фитинги, разпределителни кутии и кутии, подходящи за различни битови устройства.

 

Мини кабелопроводите се доставят в здрави картонени опаковки, които позволяват продажбата им на дребно, докато малките аксесоари, като например ъглите, са опаковани по 2 броя в прозрачен плик със стандартизиран отвор за окачване на търговски стелажи. По-големите аксесоари, като разпределителните кутии, са опаковани поеденично в също такива прозрачни опаковки.


Кабелопроводните системи са изработени от високоустойчив срещу UV-лъчи технополимер на основата на PVC, като по този начин Elettrocanali покрива напълно изискванията на международните стандарти.

 

Повече информация за Електро Плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Elettrocanali

Още от Електротехника