Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Ел Ди Джи: Инструментите Knipex – немско качество за професионалисти

18.11.2019 г.


Повече от 130 години марката Knipex е гаранция за качество и надеждност на ръчни инструменти за захващане и рязане. „Все по-добри инструменти – това е основен принцип, на който Knipex посвещава целия си придобит опит и креативност. Инструментите на компанията са предназначени за професионалисти, които ценят своето време и са наясно, че успешната работа върви ръка за ръка с правилния инструмент. До края на месец ноември т.г. ние предлагаме два инструмента на Knipex на промоционални цени, а именно клещи за електроинсталационни дейности 13 96 200 и ножиците за кабели с двойна зона за рязане 95 16 200“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ел Ди Джи, партньор на Knipex в България.

 

 

Електроинсталационни клещи 13 96 200

 

Многофункционалните клещи за електроинсталационни дейности 13 96 200 на Knipex представляват хромирани инструменти с изолирани дръжки от многокомпонентен материал, които съответстват на изискванията на VDE. Те са предназначени за захващане на кръгли или плоски елементи, за огъване, зачистване, рязане на кабели, сваляне на изолация и кримпване на кабелни накрайници. „Клещите съвместяват 6 функции в един уред, а шарнирната връзка гарантира прецизно и свободно движение на инструмента. Отличават се с тесен профил, който улеснява работата в труднодостъпни места. Гладката повърхност на върха на захващащите челюсти предотвратява нараняването на отделните проводници, а профилираните повърхности позволяват здраво захващане на плоски и кръгли елементи без деформации“, поясниха от LDG.Външният ръб на челюстите дава възможност за обработка на вкопани разпределителни кутии и отваряне на проходни отвори за кабелите. Клещите могат да се използват за сваляне на изолация на проводници със сечение 0.75 – 1.5 mm2 и 2.5 mm2 и за кримпване на кабелни накрайници 0.5 – 2.5 mm2. Инструментите са изолирани и са предназначени за прецизно рязане на медни и алуминиеви кабели със сечение 5x2.5 mm2/Ø 15 mm.


 

„Характерно за моделите с пружина в шарнирната връзка е, че при задействане на блокировката режещите ръбове са затворени, докато другите функции остават активни. Интелигентният заключващ механизъм позволява захващане, без да се отварят режещите ръбове, като по този начин ги държи надеждно защитени и обезопасени. Клещите са изковани от специална инструментална стомана с високо качество и са термообработени чрез многостепенно закаляване в маслена баня“, разказаха от LDG.

 

Ножици за кабели с двойна зона за рязане 95 16 200

 

Ножиците за кабели 95 16 200 на Knipex са хромирани инструменти с изолирани дръжки от многокомпонентен материал, които съответстват на изискванията на VDE. Те са предназначени за рязане на едножилни и многожилни медни и алуминиеви кабели. Инструментите не са подходящи за рязане на стоманена тел и студено изтеглени медни проводници. Режещите остриета са закалени и осигуряват прецизно рязане с гладки и чисти срезове без деформиране на проводниците. Инструментът позволява лесно боравене, дори с една ръка.Благодарение на разделянето на процеса на рязане на първичен срез (изолацията се срязва в предната режеща зона на инструмента) и вторичен срез (срязване на проводници в задната режеща зона на инструмента), могат да се режат кабели с диаметър до Ø 20 mm само с една ръка. „За рязането на кабелите е необходимо по-малко усилие, благодарение на ефективното предавателно отношение и оптималната геометрия на рязане. Специален защитен механизъм предпазва пръстите на оператора, а регулируемата винтова шарнирна връзка се самофиксира“, заявиха от Ел Ди Джи България.

 

Ножиците за кабели са изковани от специална инструментална закалена стомана в маслена баня.Вижте във видеото по-долу, за да научите как се работи с клещите 13 96 200 и какво можете да постигнете с тях.


Повече информация за Ел Ди Джи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ел Ди Джи, Knipex

Още от Електротехника