Анализи / Техн. решения

Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

03.05.2018 г.


Въздушни автоматични прекъсвачи и товарови превключватели от серията Ex9A на утвърдения производител на електротехнически устройства и компоненти Noark Electric са сред актуалните продуктови предложения на водещия български дистрибутор на електроматериали и производител на ел. табла Жо и Вен. „Серията Ex9A предлага широка гама от устройства с много добри технически характеристики. Устройствата изпълняват не само основна функция на прекъсвачи или товарови превключватели, но също така предлагат пълен анализ на мрежата с възможност за комуникация с модерни системи за контрол и сигнализация“, допълниха от българското дружество, което е официален партньор на Noark Electric за България.Сред отличителните черти на серията Ex9A е използването на управляващи устройства от серията SU, за които е характерно осигуряването на пълни функции на защита LSI. Устройствата от серията SU са оборудвани с LCD дисплей и 32-битов DPS. „Тези характеристики са валидни, дори и при най-базовия модел – SU3.0“, поясниха от Жо и Вен. Другите два модела SU4.0 и SU5.0 предлагат по-разширени функционални възможности, като например функция G за защита от земно късо съединение или E за защита от токове на утечка.


„Сред основните предимства на прекъсвачите и превключвателите от серията Ex9A е, че наред с разнообразието от защитни функции, които осигуряват, те могат да предложат и широка гама за измерване и анализ“, заявиха от Жо и Вен. Получената информация може да бъде използвана, за да активира прекъсвача, да сигнализира или да бъде контролирана от техническо лице или от високотехнологични системи за контрол.


Прекъсвачите и товаровите превключватели се предлагат в три типоразмера като фиксирани и изваждаеми версии на 3-полюсни и 4-полюсни устройства.

 

„Избирайки прекъсвачи от серията Ex9A клиентите ни могат да бъдат сигурни, че ще получат устройство, което ще бъде оборудвано с основни клеми, с пълен набор от вторични клеми, както и със сигнални контакти“, поясниха от Жо и Вен. „При изваждаемата версия касетата ще бъде оборудвана с фазови предпазни бариери за основните клеми“, уточниха от фирмата.

В допълнение на включените към устройствата основни и препоръчителни компоненти, серията Ex9A се предлага и с богата гама от вътрешни и външни аксесоари.Основни технически характеристики на въздушни автоматични прекъсвачи и товарови превключватели Ex9A:

 - Номинален ток до 4000 A;

 - Изключвателна възможност до 100 кА;

 - Фиксирани и изваждаеми версии;

 - 3-полюсни и 4-полюсни варианти;

 - Широка гама от аксесоари;

 - Устройства за управление, всички оборудвани с LCD дисплей;

 - Различни функции на защита, измерване и други допълнителни функции.


Повече информация за Жо и Вен България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Жо и Вен България, Noark Electric

Още от Електротехника