Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

16.09.2017 г.


Утвърденият немски производител Bosch анонсира поредно иновативно предложение в помощ на строителите, инженерите и техниците. „Новите професионални комбинирани лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional могат да се управляват напълно безконтактно чрез Bluetooth, дори от по-големи разстояния, и имат разнообразно приложение“, коментираха за Инженер.bg от Бош, направление Електроинструменти.


                                                            


Фундаменталната разлика между GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional е, че вторият е оборудван със зелен светлинен диод за оптимална видимост при ярка светлина. Двата комбинирани лазера могат да се куплират с мултифункционалния държач RM 3 Professional. По този начин лазерните линии моторизирано се позиционират с висока точност.Ползата от безконтактното обслужване на GCL 2-50 C/CG Professional чрез смартфон се състои в това, че чрез него се предотвратява изкривяването на лазерните линии поради ръчни настройки и при необходимост от ново ориентиране“, поясниха от Бош, направление Електроинструменти.

 

Двата комбинирани лазера имат разнообразно приложение като са особено подходящи за:

 •  - Окачване на тавани;

 •  - Ориентиране на стени при сухо строителство, посредством вертикални лазерни линии;

 •  - Климатични и електронни инсталации, благодарение на лесното пренасяне на отвесните точки;

 •  - Пренасяне на комплектни осветителни растери;

 •  - Нивелиране на повърхности за заключителни работи във вътрешното пространство, като ориентиране на финални опорни знаци за точно позициониране.Интелигентните комбинирани лазери GCL 2-50 C Professional и GCL 2-50 CG Professional притежават следните предимства:

 •  - Възможност за безконтактно и спестяващо време управление чрез смартфон, благодарение на Bluetooth връзка;

 •  - Ефективна работа при особено ярка светлина с помощта на зелена лазерна технология;

 •  - Съвместимост с мултифункционалния държач RM 3 Professional за моторизирано позициониране на линиите;

 •  - Гъвкаво приложение, благодарение на двойно токозахранване: 12-V-Li акумулаторна батерия или стандартни алкални батерии;

 •  - Точно и лесно ориентиране на лазерните линии спрямо централните отвесни точки;

 •  - Разнообразни възможности за закрепване чрез включения в окомплектовката универсален държач RM 2 Professional;

 •  - Ефективна работа – с приложението Bosch Levelling Remote.Със смартфон и приложението Bosch Levelling Remote, нивелирането става още по-лесно и по-бързо – просто смартфонът се свързва с комбинирания лазер и инструментът вече може безконтактно да се позиционира и настройва фино. По този начин се осигурява четири пъти по-добра видимост и максимална точност, дори при трудни светлинни условия“, коментираха от Бош, направление Електроинструменти.


Когато комбинираният лазер е ориентиран веднъж, линиите и отвесните точки могат да се включват и изключват с върха на пръста. В случай че е необходима пауза, инструментът просто се поставя в режим на готовност чрез смартфон. Посредством него лазерните линии могат безпроблемно да се превключват или например да се активира, респективно деактивира режимът приемане.“ Допълнително лазерният лъч може да се включва и изключва. Това е много полезно, когато GCL 2-50 C/CG Professional е поставен на трудно достъпни места и не може да се достигне лесно. Приложението може да се изтегли от магазина за приложения Apple App Store и Google Play Store. Предлага се за смартфони с Android и iOS“, добавиха в заключение от Бош, направление Електроинструменти.Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК.


Източник на снимков материал: Бош, Електроинструменти

Още от Електротехника