Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Сигнално-охранителен алармен контролен панел за големи сгради Eclipse 99 от Телетек Електроникс

03.12.2019 г.


Телетек Електроникс е един от най-големите европейски производители на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника. Сред акцентите в портфолиото на дружеството е серията сигнално-охранителни панели с иновативен дизайн Eclipse, разработени за лесно инсталиране, програмиране и работа. „Представяме ви Eclipse 99 – алармен контролен панел с 8 физически входа, подходящ за приложение в големи търговски, жилищни и офис сгради. Устройството може да поддържа до 99 зони и 16 независими групи, всяка с индивидуално програмиране“, коментираха за Инженер.bg от Телетек Електроникс.

 


Сигнално-охранителният панел Eclipse 99 разполага с 8 физически входа за свързване с детектори, като инсталаторите могат да избират между единично (1 или 2 балансни резистора) и сдвоено свързване в зоните. Хардуерната конфигурация на системата предлага опция между 9 типа свързване на зоните. Панелът Eclipse 99 е сертифициран по стандарт EN50131 GRADE 3, Class I, SP2.


 

„Пълната конфигурация от 99 зони може да се реализира чрез сдвоено свързване (16 логически зони) и 5 допълнителни разширителя с 8 хардуерни зони (80 логически зони). Разширяване до 99 зони може също да се осъществи и без сдвоено свързване, посредством 11 допълнителни разширителя за зони“, обясниха от българското дружество.

 

Технически характеристики на алармен контролен панел Eclipse 99:

 

 - 8 физически входа/зони, с възможност за разширяване до 99;

 - Единично или сдвоено свързване в зоните;

 - 9 типа на свързване в зоните;

 - Поддържане на 16 групи;

 - Изходи: 5 - 3 слаботокови (до 100mA), 1 мощен (до 1A), 1 релеен (NO/NC);

 - Програмиране на PGM4 за работа като пожарна зона с двупроводно свързване на стандартна 24V пожарна основа;

 - Съхранение на 5000 събития с дата и час на възникване, с възможност за преглеждане чрез Memory LOG на панела,  специализиран софтуер за програмиране ProsTE, мобилно приложение за мониторинг и управление MobileTTE; 

 - Вграден цифров комуникатор за мониторинг по телефонна линия: поддържат се стандартни протоколи CIA и Contact ID;

 - 3 типа менюта на програмиране: чрез адреси, операции, текстови менюта (дървовидна структура);

 - Контрол на достъпа чрез четци на безконтактни карти;

 - Свързване на до 30 адресируеми устройства.

 

Предимства за инсталаторите

 

Аларменият панел Eclipse 99 е разработен с ESD защита на системната шина и предлага на инсталаторите възможност за проследяване на съпротивлението на зоните в реално време, както и на качеството на комуникацията по системната шина между панела и устройство. За по-лесното свързване са осигурени цветни клеми с 45° наклон. Панелът разполага с три типа менюта за настройване, вход за свързване на сервизна клавиатура и Micro USB порт за програмиране и фърмуер ъпдейт.

 

Управлението и програмирането на системата се осъществява през Интернет или специализиран софтуер. „Предлагаме алармен панел Eclipse 99 с два безплатни софтуера – ProsTE за програмиране, както и потребителското приложение за мониторинг и управление от смарт телефон Mobile TTE за iOS и Android“, добавиха в заключение от Телетек Електроникс.

 

Повече информация за Телетек Електроникс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс, pixabay.com

Още от Електротехника