Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

DTS: Превключватели в защитен корпус от 20 до 1600 A на Socomec за неограничен кръг от приложения

12.07.2019 г.

 

Комутационните устройства са основна част от всяка електрическа система. Те се намират на всички нива в електроразпределителните схеми и гарантират безопасността и изолирането на части от мрежата или на специфично електрическо оборудване. „Превключвателите в защитен корпус на Socomec осигуряват прекъсване и надеждно изолиране на всички вериги ниско напрежение, включително защита срещу контакт с елементи под напрежение, както и защита от въздействие на околната среда, например от прах, вода и други рискови фактори. Позволяват изключване и изолиране на електрозахранването възможно най-близо до оборудването“, информираха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

 

Инсталирани в близост до електродвигател или машина, превключвателите със защитен корпус се използват както за осигуряване на функция за аварийно спиране, така и за изолиране на оборудването по време на почистване, поддръжка и проверка. Защитените превключватели предпазват потребителя от случайно стартиране на електрическите машини.


Оптимизирана и безопасна експлоатация


„Затворените в защитен корпус прекъсвачи подобряват експлоатационната готовност на оборудването чрез намаляване времето на престой и осигуряване на безопасност по време на обслужващи или ремонтни дейности по оборудването“, поясниха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

 

 

Здрава конструкция за екстремни условия


Потребителите могат да изберат подходящия защитен корпус за конкретни условия, за да се гарантира експлоатационната готовност и продължителното използване на функцията за превключване.


 

Гарантиране на по-високо ниво на безопасност

 

Превключвателите със защитен корпус, използвани за машини в непосредствена близост, гарантират безопасността на хората и имуществото, като същевременно осигуряват спазване на европейските стандарти и директиви.Превключватели със защитен корпус и шкафове за защита


„Socomec присъства на пазара на електрически комутационни устройства от 1922 г., като за това време компанията се е утвърдила като световен лидер и безспорен референтен критерий. Решенията със защитни корпуси, с или без предпазители, са подходящи за широк спектър от търговски и индустриални електроразпределителни системи и приложения. Тези решения са за приложения, вариращи от 20 до 1600 А и отговарящи на IEC или UL стандарт, които формират един от най-широките асортименти на пазара“, коментираха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

 

 

Висока безопасност и надеждност, съчетани с лесен монтаж


Отличителна специфика на превключвателите е ясното обозначение на положението на превключвателя. Снабдени са с тройна блокировка в изключено положение за безопасно изолиране. Осигурено е преминаването към механични операции или електрическа експлоатация.


Кабелите се прокарват през предварително изрязани отвори в горната или долната част, за да се спести време при окабеляването. Пространството за окабеляване е голямо, което позволява свързване на по-големи кабели.


Използвана е доказана технология на комутационното оборудване за превключватели и прекъсвачи. Характеризират се със здрав механизъм и външна ръкохватка.


Превключвателите със защитен корпус на Socomec съответстват на Европейската директива за оборудване ниско напрежение. Те отговарят на изискванията на стандартите за оборудване IEC 60947-3 и -6 и за монтаж IEC 61439-1 и -2.


Широка продуктова гама


Гамата от превключватели в защитен корпус покрива широк диапазон от номинални параметри (от 20 до 1600 А), видове превключватели и материали на корпуса (поликарбонат, полиестер, стомана с покритие и неръждаема стомана), които я правят подходяща за всяко приложение.

 

 

Повече информация за DTS – Цифрови Преносни Системи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: DTS – „Цифрови преносни системи“, Socomec

Още от Електротехника