Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

JUMO разработи температурни сензори за електромобили по пътя към Мобилност 2.0

15.11.2019 г.


Развоят и производството на електрически превозни средства бележи ръст по целия свят. Почти винаги, когато се обсъждат техническите аспекти на електромобилите, основната тема е свързана с техните батерии. „Всъщност малко известен факт е, че прецизното измерване на температурата в различни точки в превозното средство играе определяща роля за неговата изправност. JUMO използва своята дългогодишна експертиза в разработването на температурни сензори с широк диапазон на измерване и висока устойчивост на вибрации, за да отговори на строгите изисквания на автомобилните производители“, коментираха пред Инженер.bg от дъщерното дружество на JUMO у нас.


 

Може да се каже, че силовата електроника на електрическите автомобили е „мозъкът“ на превозното средство. Тя е отговорна за правилното и контролирано подаване на електроенергия от тяговия акумулатор към двигателя. За да се гарантира, че силовата електроника функционира надеждно и да се предотврати появата на прегряване, прецизното измерване на температурата е абсолютно задължително.

 

Температурата на литиево-йонните тягови батерии е от решаващо значение за осигуряване на максимална електрическа мощност и дълъг експлоатационен живот. „Затова се изисква постоянен контрол върху оптималния температурен диапазон от 20 до 40 °C. „В качеството си на водещ световен производител в областта на индустриалните сензори, JUMO създаде серията JUMO VIBROtemp специално за приложения в автомобилната индустрия“, споделиха от Юмо България.

 

 

Целия материал можете да прочетете в ДигиталнаИндустрия.bg ТУК!


Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Юмо България, JUMO, pixabay.com

Още от Електротехника