Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

 • Адресируема пожароизвестителна система IRIS PRO на Телетек Електроникс за изграждане на модулни структури

  Адресируема пожароизвестителна система IRIS PRO на Телетек Електроникс за изграждане на модулни структури

  Телетек Електроникс АД е български производител на пълна гама сигнално-охранителни и пожароизвестителни системи. Компанията предлага както конвенционални, така и адресируеми пожароизвестителни системи. „Предимствата на адресируемите пожароизвестители се състои в точната локализация на сработилия детектор. IRIS PRO e адресируема пожароизвестителна централа с компактен и елегантен дизайн в метална кутия“, коментираха от Телетек Електроникс.

 • Електро Плюс: Касетъчни мини кабелопроводи с клас на защита IP40 от Elettrocanali

  Електро Плюс: Касетъчни мини кабелопроводи с клас на защита IP40 от Elettrocanali

  Италианската компания Elettrocanali е утвърден производител на кабелопроводни системи, индустриално оборудване, разпределителни табла и шкафове за скрит и стенен монтаж, тръбопроводи, фитинги и др. Едно от най-новите попълнения в портфолиото на фирмата са новите серии касетъчни кабелопроводи MC за битово приложение със степен на защита IP40. Те са налични в два различни размера 22x13 и 32x13 mm. Изделията се характеризират със заоблен профил на обшивката.

 • Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

  Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

  Въздушни автоматични прекъсвачи и товарови превключватели от серията Ex9A на утвърдения производител на електротехнически устройства и компоненти Noark Electric са сред актуалните продуктови предложения на водещия български дистрибутор на електроматериали и производител на ел. табла Жо и Вен. Серията Ex9A предлага широка гама от устройства с много добри технически характеристики. Устройствата предлагат пълен анализ на мрежата с възможност за комуникация.

 • Директно отчитане на данните от всякакви измервателни устройства с M-Bus Master модул от WAGO

  Директно отчитане на данните от всякакви измервателни устройства с M-Bus Master модул от WAGO

  WAGO Kontakttechnik, утвърден производител на решения в областите електротехника, електроника и автоматизация, обяви пазарния дебют на нов модул за M-Bus протокол - M-Bus Master Module, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник. „Новият модел допринася за намаляване на разходите, улеснява инсталирането и спестява място. Само с един от новите 753-649 модули към системата за автоматизация могат да бъдат свързани до 40 броя M-Bus устройства”, допълниха от фирмата.

 • Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Schrack Technik е производител на богата гама от решения за осветление, базирана на иновативни концепции и стилни елементи с приложение както в бита, така и в офис сгради, промишлени обекти и външни приложения. „В портфолиото ни винаги ще намерите най-подходящото решение – висококачествени растерни осветителни тела за училища и супермаркети, модерни и луксозни решения за конферентни зали, както и осветление за промишлени халета“, информираха за Инженер.bg от Шрак Техник, дъщерно дружество на австрийския производител у нас.

 • Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

  Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

  Утвърденият немски производител Bosch анонсира поредно иновативно предложение в помощ на строителите, инженерите и техниците. Новите професионални комбинирани лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional могат да се управляват напълно безконтактно чрез Bluetooth, дори от по-големи разстояния, и имат разнообразно приложение. Фундаменталната разлика между тях е, че вторият е оборудван със зелен светлинен диод за оптимална видимост при ярка светлина.

 • Солид Фил: При изработката на прототипи 3D принтирането е изгодна алтернатива на леенето чрез наслагване

  Солид Фил: При изработката на прототипи 3D принтирането е изгодна алтернатива на леенето чрез наслагване

  Изработването на прототипи е неизменна част от редица производствени процеси. Изработването на прототип обаче рядко е свързано с използване само на един материал. Често се налага приложението на комбинация от твърд термопластичен материал с подобен на гума еластомер. Стандартен метод за изработката на подобни прототипи е леенето чрез наслагване, което изисква не само големи и сложни машини, но и време. Добра алтернатива в този случай е 3D принтирането, разказаха от Солид Фил.

 • Ротек: Новият сервомотор Kinetix VPC на Rockwell Automation подобрява ефективността на машините

  Ротек: Новият сервомотор Kinetix VPC на Rockwell Automation подобрява ефективността на машините

  Скоростта е пари, особено за производителите с процеси като конвертиране, принтиране и работа с уеб. С новата линия сервомотори Allen-Bradley Kinetix VPC на Rockwell Automation производителите вече могат да работят с машините си при по-високи скорости и по-висок въртящ момент, като същевременно значително подобряват ефективността им. Повече за актуалната разработка на Rockwell Automation, която вече е на пазара, разказаха от фирма Ротек.

 • Ритбул: Ретро романтика и технически иновации в осветителните тела Edition 1906 на Ledvance

  Ритбул: Ретро романтика и технически иновации в осветителните тела Edition 1906 на Ledvance

  Да се завърнем назад във времето! Да се потопим в атмосфера на романтика и изисканост, да почувстваме духа на една друга епоха, да изживеем нещо различно, да опитаме „вкуса“ на нещо забравено. Това е шанс, който малцина от нас биха пропуснали. Неслучайно ретро стилът привлича и е винаги актуален. На ретро стил, но съчетан със съвременни технологии, залага и производителят на продукти за осветление – Ledvancе при новата серия лампи и осветителни тела Edition 1906.

 • Ново поколение автоматични прекъсвачи с лят корпус ниско напрежение MCCB на ETI Electroelement

  Ново поколение автоматични прекъсвачи с лят корпус ниско напрежение MCCB на ETI Electroelement

  Автоматичните прекъсвачи с лят корпус MCCB (Moulded Case Circuit Breaker) се използват за защита срещу претоварване и късо съединение на електрическите мрежи ниско напрежение и свързаните към тях устройства. Обикновено те се инсталират към вторичната намотка в трансформаторните станции (като главен прекъсвач или защита на отделните линии). В промишлеността тези прекъсвачи се използват в разпределителни комутационни устройства и за защита на двигатели.

Още от Електротехника