Анализи / Техн. решения

 • Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

  Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

  Утвърденият немски производител Bosch анонсира поредно иновативно предложение в помощ на строителите, инженерите и техниците. Новите професионални комбинирани лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional могат да се управляват напълно безконтактно чрез Bluetooth, дори от по-големи разстояния, и имат разнообразно приложение. Фундаменталната разлика между тях е, че вторият е оборудван със зелен светлинен диод за оптимална видимост при ярка светлина.

 • Солид Фил: При изработката на прототипи 3D принтирането е изгодна алтернатива на леенето чрез наслагване

  Солид Фил: При изработката на прототипи 3D принтирането е изгодна алтернатива на леенето чрез наслагване

  Изработването на прототипи е неизменна част от редица производствени процеси. Изработването на прототип обаче рядко е свързано с използване само на един материал. Често се налага приложението на комбинация от твърд термопластичен материал с подобен на гума еластомер. Стандартен метод за изработката на подобни прототипи е леенето чрез наслагване, което изисква не само големи и сложни машини, но и време. Добра алтернатива в този случай е 3D принтирането, разказаха от Солид Фил.

 • Ротек: Новият сервомотор Kinetix VPC на Rockwell Automation подобрява ефективността на машините

  Ротек: Новият сервомотор Kinetix VPC на Rockwell Automation подобрява ефективността на машините

  Скоростта е пари, особено за производителите с процеси като конвертиране, принтиране и работа с уеб. С новата линия сервомотори Allen-Bradley Kinetix VPC на Rockwell Automation производителите вече могат да работят с машините си при по-високи скорости и по-висок въртящ момент, като същевременно значително подобряват ефективността им. Повече за актуалната разработка на Rockwell Automation, която вече е на пазара, разказаха от фирма Ротек.

 • Ритбул: Ретро романтика и технически иновации в осветителните тела Edition 1906 на Ledvance

  Ритбул: Ретро романтика и технически иновации в осветителните тела Edition 1906 на Ledvance

  Да се завърнем назад във времето! Да се потопим в атмосфера на романтика и изисканост, да почувстваме духа на една друга епоха, да изживеем нещо различно, да опитаме „вкуса“ на нещо забравено. Това е шанс, който малцина от нас биха пропуснали. Неслучайно ретро стилът привлича и е винаги актуален. На ретро стил, но съчетан със съвременни технологии, залага и производителят на продукти за осветление – Ledvancе при новата серия лампи и осветителни тела Edition 1906.

 • Ново поколение автоматични прекъсвачи с лят корпус ниско напрежение MCCB на ETI Electroelement

  Ново поколение автоматични прекъсвачи с лят корпус ниско напрежение MCCB на ETI Electroelement

  Автоматичните прекъсвачи с лят корпус MCCB (Moulded Case Circuit Breaker) се използват за защита срещу претоварване и късо съединение на електрическите мрежи ниско напрежение и свързаните към тях устройства. Обикновено те се инсталират към вторичната намотка в трансформаторните станции (като главен прекъсвач или защита на отделните линии). В промишлеността тези прекъсвачи се използват в разпределителни комутационни устройства и за защита на двигатели.

 • 3dbgprint: Достъпен 3D принтер, печатащ върху всичко! Защо не?

  3dbgprint: Достъпен 3D принтер, печатащ върху всичко! Защо не?

  С усъвършенстването на технологиите за 3D принтиране се наблюдава развитие на първоначалната представа за устройство, отлагащо пластове върху плоска платформа. Триизмерният печат вече е адаптиран към принтиране върху съществуващи обекти, плат и др. Устройствата и машините, които могат да извършват тези операции обаче, са все още скъпи за средностатистическия производител. „Но това няма да остане така завинаги“, заявяват от фирма 3dbgprint, която информира Инженер.bg за новостите от високотехнологичния свят на 3D принтирането.

 • Предпазители за акумулаторни батерии Battery Fuse от ETI Electroelement

  Предпазители за акумулаторни батерии Battery Fuse от ETI Electroelement

  ETI Electroelement, водещ производител и доставчик на продукти за електроинсталации, попълни своето портфолио с нови предпазители, разработени специално за защита на акумулаторните батерии – неразривна част от скъпоструващото модерно оборудване. Акумулаторните батерии днес намират широко приложение в много съвременни технологии, включително: системи за непрекъснато електрозахранване, телекомуникационни услуги, аварийно осветление, фотоволтаични системи, сигнално-охранителни системи и центрове за съхранение на данни.

 • Ташев-Галвинг: Високочестотни сензори за движение HF 3360 и HF 3600 от Steinel

  Ташев-Галвинг: Високочестотни сензори за движение HF 3360 и HF 3600 от Steinel

  Благодарение и на сензорната технология, днес икономията на електроенергия е постижимо условие при строителството на обществени сгради. „Steinel е изобретател на сензорното осветление и пионер в използването на високочестотна технология за автоматизация на осветлението. Компанията е един от първите производители, които използват такава технология за регистрация на движение в помещения и сгради и успешно ги вграждат в своите осветителни уреди ”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ташев-Галвинг, която предлага продуктите на Steinel на българския пазар.

 • Шрак Техник: 55 години от създаването на LED осветлението

  Шрак Техник: 55 години от създаването на LED осветлението

  Светлината е необходимост, сила, вдъхновение и акцент, чието въздействие се използва широко в архитектурата - от вътрешния дизайн до външното осветление на сгради. Днес LED осветлението съчетава функционалност и дизайн, благодарение на своите 55 години на технологично усъвършенстване. За историята на светодиодите, технологиите за тяхното производство и многобройните им предимства, разказват пред Инженер.bg от фирма Шрак Техник, специалист в областта на осветлението, електроенергетиката, електротехниката и автоматизацията.

 • Трансформирайте ежедневието си с новата еволюционна серия електроапаратура Valena на Legrand

  Трансформирайте ежедневието си с новата еволюционна серия електроапаратура Valena на Legrand

  Глобалният специалист в изграждането на електрически инсталации и цифрови инфраструктури Legrand запозна техническата общност със своята най-нова серия електроапаратура Valena. Трансформирайте ежедневието си и отключете вашата креативност с новата серия Valena. Една серия с два стила и един механизъм в два различни дизайна – ValenaLife и Valena Allure. Двете колекции на Legrand разкриват нов свят с възможности да преобразите сивото ежедневие в светлина.

Още от Електротехника