Анализи / Техн. решения

 • Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

  Жо и Вен: Оптимална защита и пълен анализ на мрежата с прекъсвачи и превключватели Ex9A от Noark Electric

  Въздушни автоматични прекъсвачи и товарови превключватели от серията Ex9A на утвърдения производител на електротехнически устройства и компоненти Noark Electric са сред актуалните продуктови предложения на водещия български дистрибутор на електроматериали и производител на ел. табла Жо и Вен. Серията Ex9A предлага широка гама от устройства с много добри технически характеристики. Устройствата предлагат пълен анализ на мрежата с възможност за комуникация.

 • Директно отчитане на данните от всякакви измервателни устройства с M-Bus Master модул от WAGO

  Директно отчитане на данните от всякакви измервателни устройства с M-Bus Master модул от WAGO

  WAGO Kontakttechnik, утвърден производител на решения в областите електротехника, електроника и автоматизация, обяви пазарния дебют на нов модул за M-Bus протокол - M-Bus Master Module, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник. „Новият модел допринася за намаляване на разходите, улеснява инсталирането и спестява място. Само с един от новите 753-649 модули към системата за автоматизация могат да бъдат свързани до 40 броя M-Bus устройства”, допълниха от фирмата.

 • Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Естетика и функционалност с осветителната техника на Schrack Technik

  Schrack Technik е производител на богата гама от решения за осветление, базирана на иновативни концепции и стилни елементи с приложение както в бита, така и в офис сгради, промишлени обекти и външни приложения. „В портфолиото ни винаги ще намерите най-подходящото решение – висококачествени растерни осветителни тела за училища и супермаркети, модерни и луксозни решения за конферентни зали, както и осветление за промишлени халета“, информираха за Инженер.bg от Шрак Техник, дъщерно дружество на австрийския производител у нас.

 • Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

  Интелигентно нивелиране с комбинираните лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional с Bluetooth на Bosch

  Утвърденият немски производител Bosch анонсира поредно иновативно предложение в помощ на строителите, инженерите и техниците. Новите професионални комбинирани лазери GCL 2-50 C и GCL 2-50 CG Professional могат да се управляват напълно безконтактно чрез Bluetooth, дори от по-големи разстояния, и имат разнообразно приложение. Фундаменталната разлика между тях е, че вторият е оборудван със зелен светлинен диод за оптимална видимост при ярка светлина.

 • Солид Фил: При изработката на прототипи 3D принтирането е изгодна алтернатива на леенето чрез наслагване

  Солид Фил: При изработката на прототипи 3D принтирането е изгодна алтернатива на леенето чрез наслагване

  Изработването на прототипи е неизменна част от редица производствени процеси. Изработването на прототип обаче рядко е свързано с използване само на един материал. Често се налага приложението на комбинация от твърд термопластичен материал с подобен на гума еластомер. Стандартен метод за изработката на подобни прототипи е леенето чрез наслагване, което изисква не само големи и сложни машини, но и време. Добра алтернатива в този случай е 3D принтирането, разказаха от Солид Фил.

 • Ротек: Новият сервомотор Kinetix VPC на Rockwell Automation подобрява ефективността на машините

  Ротек: Новият сервомотор Kinetix VPC на Rockwell Automation подобрява ефективността на машините

  Скоростта е пари, особено за производителите с процеси като конвертиране, принтиране и работа с уеб. С новата линия сервомотори Allen-Bradley Kinetix VPC на Rockwell Automation производителите вече могат да работят с машините си при по-високи скорости и по-висок въртящ момент, като същевременно значително подобряват ефективността им. Повече за актуалната разработка на Rockwell Automation, която вече е на пазара, разказаха от фирма Ротек.

 • Ритбул: Ретро романтика и технически иновации в осветителните тела Edition 1906 на Ledvance

  Ритбул: Ретро романтика и технически иновации в осветителните тела Edition 1906 на Ledvance

  Да се завърнем назад във времето! Да се потопим в атмосфера на романтика и изисканост, да почувстваме духа на една друга епоха, да изживеем нещо различно, да опитаме „вкуса“ на нещо забравено. Това е шанс, който малцина от нас биха пропуснали. Неслучайно ретро стилът привлича и е винаги актуален. На ретро стил, но съчетан със съвременни технологии, залага и производителят на продукти за осветление – Ledvancе при новата серия лампи и осветителни тела Edition 1906.

 • Ново поколение автоматични прекъсвачи с лят корпус ниско напрежение MCCB на ETI Electroelement

  Ново поколение автоматични прекъсвачи с лят корпус ниско напрежение MCCB на ETI Electroelement

  Автоматичните прекъсвачи с лят корпус MCCB (Moulded Case Circuit Breaker) се използват за защита срещу претоварване и късо съединение на електрическите мрежи ниско напрежение и свързаните към тях устройства. Обикновено те се инсталират към вторичната намотка в трансформаторните станции (като главен прекъсвач или защита на отделните линии). В промишлеността тези прекъсвачи се използват в разпределителни комутационни устройства и за защита на двигатели.

 • 3dbgprint: Достъпен 3D принтер, печатащ върху всичко! Защо не?

  3dbgprint: Достъпен 3D принтер, печатащ върху всичко! Защо не?

  С усъвършенстването на технологиите за 3D принтиране се наблюдава развитие на първоначалната представа за устройство, отлагащо пластове върху плоска платформа. Триизмерният печат вече е адаптиран към принтиране върху съществуващи обекти, плат и др. Устройствата и машините, които могат да извършват тези операции обаче, са все още скъпи за средностатистическия производител. „Но това няма да остане така завинаги“, заявяват от фирма 3dbgprint, която информира Инженер.bg за новостите от високотехнологичния свят на 3D принтирането.

 • Предпазители за акумулаторни батерии Battery Fuse от ETI Electroelement

  Предпазители за акумулаторни батерии Battery Fuse от ETI Electroelement

  ETI Electroelement, водещ производител и доставчик на продукти за електроинсталации, попълни своето портфолио с нови предпазители, разработени специално за защита на акумулаторните батерии – неразривна част от скъпоструващото модерно оборудване. Акумулаторните батерии днес намират широко приложение в много съвременни технологии, включително: системи за непрекъснато електрозахранване, телекомуникационни услуги, аварийно осветление, фотоволтаични системи, сигнално-охранителни системи и центрове за съхранение на данни.

Още от Електротехника