Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

 • Ново поколение автоматични прекъсвачи с лят корпус ниско напрежение MCCB на ETI Electroelement

  Ново поколение автоматични прекъсвачи с лят корпус ниско напрежение MCCB на ETI Electroelement

  Автоматичните прекъсвачи с лят корпус MCCB (Moulded Case Circuit Breaker) се използват за защита срещу претоварване и късо съединение на електрическите мрежи ниско напрежение и свързаните към тях устройства. Обикновено те се инсталират към вторичната намотка в трансформаторните станции (като главен прекъсвач или защита на отделните линии). В промишлеността тези прекъсвачи се използват в разпределителни комутационни устройства и за защита на двигатели.

 • 3dbgprint: Достъпен 3D принтер, печатащ върху всичко! Защо не?

  3dbgprint: Достъпен 3D принтер, печатащ върху всичко! Защо не?

  С усъвършенстването на технологиите за 3D принтиране се наблюдава развитие на първоначалната представа за устройство, отлагащо пластове върху плоска платформа. Триизмерният печат вече е адаптиран към принтиране върху съществуващи обекти, плат и др. Устройствата и машините, които могат да извършват тези операции обаче, са все още скъпи за средностатистическия производител. „Но това няма да остане така завинаги“, заявяват от фирма 3dbgprint, която информира Инженер.bg за новостите от високотехнологичния свят на 3D принтирането.

 • Предпазители за акумулаторни батерии Battery Fuse от ETI Electroelement

  Предпазители за акумулаторни батерии Battery Fuse от ETI Electroelement

  ETI Electroelement, водещ производител и доставчик на продукти за електроинсталации, попълни своето портфолио с нови предпазители, разработени специално за защита на акумулаторните батерии – неразривна част от скъпоструващото модерно оборудване. Акумулаторните батерии днес намират широко приложение в много съвременни технологии, включително: системи за непрекъснато електрозахранване, телекомуникационни услуги, аварийно осветление, фотоволтаични системи, сигнално-охранителни системи и центрове за съхранение на данни.

 • Ташев-Галвинг: Високочестотни сензори за движение HF 3360 и HF 3600 от Steinel

  Ташев-Галвинг: Високочестотни сензори за движение HF 3360 и HF 3600 от Steinel

  Благодарение и на сензорната технология, днес икономията на електроенергия е постижимо условие при строителството на обществени сгради. „Steinel е изобретател на сензорното осветление и пионер в използването на високочестотна технология за автоматизация на осветлението. Компанията е един от първите производители, които използват такава технология за регистрация на движение в помещения и сгради и успешно ги вграждат в своите осветителни уреди ”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ташев-Галвинг, която предлага продуктите на Steinel на българския пазар.

 • Шрак Техник: 55 години от създаването на LED осветлението

  Шрак Техник: 55 години от създаването на LED осветлението

  Светлината е необходимост, сила, вдъхновение и акцент, чието въздействие се използва широко в архитектурата - от вътрешния дизайн до външното осветление на сгради. Днес LED осветлението съчетава функционалност и дизайн, благодарение на своите 55 години на технологично усъвършенстване. За историята на светодиодите, технологиите за тяхното производство и многобройните им предимства, разказват пред Инженер.bg от фирма Шрак Техник, специалист в областта на осветлението, електроенергетиката, електротехниката и автоматизацията.

 • Трансформирайте ежедневието си с новата еволюционна серия електроапаратура Valena на Legrand

  Трансформирайте ежедневието си с новата еволюционна серия електроапаратура Valena на Legrand

  Глобалният специалист в изграждането на електрически инсталации и цифрови инфраструктури Legrand запозна техническата общност със своята най-нова серия електроапаратура Valena. Трансформирайте ежедневието си и отключете вашата креативност с новата серия Valena. Една серия с два стила и един механизъм в два различни дизайна – ValenaLife и Valena Allure. Двете колекции на Legrand разкриват нов свят с възможности да преобразите сивото ежедневие в светлина.

 • Електротехниката, електрониката и транспортните средства с най-голям ръст в износа ни от 2001 до 2015 г.

  Електротехниката, електрониката и транспортните средства с най-голям ръст в износа ни от 2001 до 2015 г.

  От Българска стопанска камара (БСК) обявиха статистически данни за българския износ в периода 2001 - 2015 г. Според тях, експортът е нараснал 4 пъти, като най-голямо увеличение се наблюдава при електрониката, електротехниката, транспортните средства и детайли. „2/3 от нарастването на българския износ се дължи на ръст в количествата изнесени стоки и 1/3 на ръст в експортните цени. Това показва доклад, изготвен от Центъра за външноикономическо сътрудничество при БСК.

 • Лесно, прецизно и ценово ефективно локализиране на кабелни повреди със серията TDR mark3 на Megger

  Лесно, прецизно и ценово ефективно локализиране на кабелни повреди със серията TDR mark3 на Megger

  Бързото и прецизно откриване и диагностициране на възникнали повреди в кабелни линии гарантира сигурността и надеждността на изградените мрежи. От определящо значение за добрите резултати е да се избере подходящ метод на работа. Утвърдено техническо решение на световно признатия производител Megger включва използването на ехо-импулсен рефлектометър (TDR), подходящ за откриване на повреди в метални захранващи кабели или кабели за пренос на данни.

 • Ташев-Галвинг: Ултразвуковите сензори за присъствие US на Steinel регистрират надеждно и най-малките движения

  Ташев-Галвинг: Ултразвуковите сензори за присъствие US на Steinel регистрират надеждно и най-малките движения

  Компанията Steinel е утвърден производител на висококачествени уреди с ултразвукова сензорна технология. „Ултразвуковите вълни, излъчвани от датчиците от серията US на Steinel, покриват цялото пространство, като обгръщат напълно интериора в помещението. Дори и да се намирате зад шкаф или пък седите в кресло, сензорът надеждно ще регистрира присъствието ви, дори и да няма пряк визуален контакт между датчика и вас”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ташев-Галвинг.

 • Бандени: Мотор-редуктор от ново поколение VLT OneGearDrive на Danfoss повишава ефективността

  Бандени: Мотор-редуктор от ново поколение VLT OneGearDrive на Danfoss повишава ефективността

  За 40 години техническият прогрес Danfoss разработи комбинация от честотен преобразувател и асинхронен двигател, която постигна максимална производителност, сравнима с тази на сервозадвижванията. В днешно време, обаче, от изключителна важност е прилагането на енергийно-ефективни технологии. Danfoss постигна това с внедряването на иновативната технология за задвижване и контрол “, съобщиха от фирма Бандени.

Още от Електротехника