Анализи / Техн. решения

 • Електротехниката, електрониката и транспортните средства с най-голям ръст в износа ни от 2001 до 2015 г.

  Електротехниката, електрониката и транспортните средства с най-голям ръст в износа ни от 2001 до 2015 г.

  От Българска стопанска камара (БСК) обявиха статистически данни за българския износ в периода 2001 - 2015 г. Според тях, експортът е нараснал 4 пъти, като най-голямо увеличение се наблюдава при електрониката, електротехниката, транспортните средства и детайли. „2/3 от нарастването на българския износ се дължи на ръст в количествата изнесени стоки и 1/3 на ръст в експортните цени. Това показва доклад, изготвен от Центъра за външноикономическо сътрудничество при БСК.

 • Лесно, прецизно и ценово ефективно локализиране на кабелни повреди със серията TDR mark3 на Megger

  Лесно, прецизно и ценово ефективно локализиране на кабелни повреди със серията TDR mark3 на Megger

  Бързото и прецизно откриване и диагностициране на възникнали повреди в кабелни линии гарантира сигурността и надеждността на изградените мрежи. От определящо значение за добрите резултати е да се избере подходящ метод на работа. Утвърдено техническо решение на световно признатия производител Megger включва използването на ехо-импулсен рефлектометър (TDR), подходящ за откриване на повреди в метални захранващи кабели или кабели за пренос на данни.

 • Ташев-Галвинг: Ултразвуковите сензори за присъствие US на Steinel регистрират надеждно и най-малките движения

  Ташев-Галвинг: Ултразвуковите сензори за присъствие US на Steinel регистрират надеждно и най-малките движения

  Компанията Steinel е утвърден производител на висококачествени уреди с ултразвукова сензорна технология. „Ултразвуковите вълни, излъчвани от датчиците от серията US на Steinel, покриват цялото пространство, като обгръщат напълно интериора в помещението. Дори и да се намирате зад шкаф или пък седите в кресло, сензорът надеждно ще регистрира присъствието ви, дори и да няма пряк визуален контакт между датчика и вас”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ташев-Галвинг.

 • Бандени: Мотор-редуктор от ново поколение VLT OneGearDrive на Danfoss повишава ефективността

  Бандени: Мотор-редуктор от ново поколение VLT OneGearDrive на Danfoss повишава ефективността

  За 40 години техническият прогрес Danfoss разработи комбинация от честотен преобразувател и асинхронен двигател, която постигна максимална производителност, сравнима с тази на сервозадвижванията. В днешно време, обаче, от изключителна важност е прилагането на енергийно-ефективни технологии. Danfoss постигна това с внедряването на иновативната технология за задвижване и контрол “, съобщиха от фирма Бандени.

 • Системи за корекция на cosφ, еднофазни и трифазни кондензатори на Telegroup от ЕЛМА-М-ГРУП

  Системи за корекция на cosφ, еднофазни и трифазни кондензатори на Telegroup от ЕЛМА-М-ГРУП

  Кондензатори и системи за корекция на фактора на мощността на водещия италиански производител на електроапаратура Telegroup предлага у нас ЕЛМА-М-ГРУП, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Системите са подходящи за всеки тип потребител и приложение. Предлаганата от нас гама включва системи за автоматична корекция на cosφ и фиксирани системи за корекция на фактора на мощност, както и еднофазни цилиндрични и трифазни цилиндрични кондензатори”, уточниха от компанията.

 • Дефектнотокови защити Acti 9 iID K - висока сигурност и гарантирана непрекъснатост на работа

  Дефектнотокови защити Acti 9 iID K - висока сигурност и гарантирана непрекъснатост на работа

  Сред най-атрактивните продуктови акценти в електронния магазин на фирма Жо и Вен са дефектнотоковите защити, модел Acti 9 iID K – клас АС, на Schneider Electric. Компанията разработва и предлага иновативни продукти, отличаващи се с редица предимства. Дефектнотоковите защити от гамата iID са устройства за защита от ток на утечка, които се характеризират с висока ефективтост, лесен избор и монтаж, а също така са разработени и с грижа към околната среда.

 • Harting представи най-новото попълнение към серията конектори М 12

  Harting представи най-новото попълнение към серията конектори М 12

  Немската компания Harting, утвърдена на пазара за електронни и индустриални съединители и различни видове мрежови и активни компоненти и технологии, обяви пазарния делют на ново попълнение към серията конектори М 12, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул. „Най-новото допълнение към серията 4 и 8 пинови конектори М 12 е преходник за връзка на женски конектор d-кодиране към женски конектор x-кодиране”, поясниха от Ритбул.

 • Бош Електроинструменти представи най-новите продуктови попълнения в Синята серия на Bosch

  Бош Електроинструменти представи най-новите продуктови попълнения в Синята серия на Bosch

  Роберт Бош, направление Електроинструменти, официално обяви най-новите попълнения в гамата си от професионални електроинструменти и консумативи. „Като един от технологичните и пазарни лидери, всяка година Bosch пуска на пазара над 100 нови инструмента. През този месец, имаме удоволствието да представим най-новите продуктови предложения от т.нар. Синя линия на Bosch”, съобщиха от Бош Електроинструменти.

 • Светлина като по поръчка със сензорните решения на Steinel Professional от Ташев-Галвинг

  Светлина като по поръчка със сензорните решения на Steinel Professional от Ташев-Галвинг

  Нека бъде светлина! И докато мисълта минава през главата ви, със следващата крачка, желанието ви се превръща в реалност. Тъмнината в миг отстъпва път на светлината. Да, напълно е възможно - попаднали сте в обсега на действие на сензори за движение, работата на които е засичайки ви, веднага да включат осветлението. Как се случва това и какви са решенията на европейския лидер в областта Steinel Professional, ще разберете от утвърдената българска търговска фирма Ташев-Галвинг.

 • Eplan Data Portal – много повече от обикновен електронен каталог

  Eplan Data Portal – много повече от обикновен електронен каталог

  На пръв поглед, вградената в платформата Eplan услуга Eplan Data Portal, даваща достъп до онлайн база данни с продукти от световни производители, е продуктов каталог. „Eplan Data Portal, обаче, предлага много повече възможности от каталог, включително непрекъснато развивана и актуализирана огромна база от клиенти, производители и данни, позволяваща съкращаване на времето за изготвяне на проектната документация и повишаване на качеството й”, категорични са от фирма Ритбул.

Още от Електротехника