Анализи / Техн. решения

 • Бош Електроинструменти представи най-новите продуктови попълнения в Синята серия на Bosch

  Бош Електроинструменти представи най-новите продуктови попълнения в Синята серия на Bosch

  Роберт Бош, направление Електроинструменти, официално обяви най-новите попълнения в гамата си от професионални електроинструменти и консумативи. „Като един от технологичните и пазарни лидери, всяка година Bosch пуска на пазара над 100 нови инструмента. През този месец, имаме удоволствието да представим най-новите продуктови предложения от т.нар. Синя линия на Bosch”, съобщиха от Бош Електроинструменти.

 • Светлина като по поръчка със сензорните решения на Steinel Professional от Ташев-Галвинг

  Светлина като по поръчка със сензорните решения на Steinel Professional от Ташев-Галвинг

  Нека бъде светлина! И докато мисълта минава през главата ви, със следващата крачка, желанието ви се превръща в реалност. Тъмнината в миг отстъпва път на светлината. Да, напълно е възможно - попаднали сте в обсега на действие на сензори за движение, работата на които е засичайки ви, веднага да включат осветлението. Как се случва това и какви са решенията на европейския лидер в областта Steinel Professional, ще разберете от утвърдената българска търговска фирма Ташев-Галвинг.

 • Eplan Data Portal – много повече от обикновен електронен каталог

  Eplan Data Portal – много повече от обикновен електронен каталог

  На пръв поглед, вградената в платформата Eplan услуга Eplan Data Portal, даваща достъп до онлайн база данни с продукти от световни производители, е продуктов каталог. „Eplan Data Portal, обаче, предлага много повече възможности от каталог, включително непрекъснато развивана и актуализирана огромна база от клиенти, производители и данни, позволяваща съкращаване на времето за изготвяне на проектната документация и повишаване на качеството й”, категорични са от фирма Ритбул.

 • Четири стъпки към оптимизирано ефективно проектиране от Eplan

  Четири стъпки към оптимизирано ефективно проектиране от Eplan

  За водещата немска фирма Eplan, специализирана в развоя на софтуер за електротехническо проектиране, 2014 е специална година. Тридесетгодишният юбилей на фирмата, за който Инженер.bg съобщи, е време за анализ, за оценка и преоценка, и най-вече за стратегическо планиране. "Затова и по време на тазгодишното издание на Хановерския индустриален панаир Eplan представи концепцията си за проектиране и реализация на едно изделие", съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Управление на активите в индустрията – софтуерни решения, функционалност и сфери на приложение

  Управление на активите в индустрията – софтуерни решения, функционалност и сфери на приложение

  Голяма част от операциите в индустрията се извършват на открито, в движение, извън офисите. Процеси като инспектиране, поддръжка, управление, проследяване и проверка на активите крият огромен потенциал за оптимизация чрез мобилни компютърни решения. Те могат да се използват при управлението на активи и оборудване; управление на проекти; техническа поддръжка и надзор; инспектиране и превантивна диагностика; събиране и анализ на данни.

 • Гама компоненти за защита на фотоволтаични системи Green Protect от ETI

  Гама компоненти за защита на фотоволтаични системи Green Protect от ETI

  Утвърденият словенски производител ETI е сред малкото компании, които са разработили и непрекъснато усъвършенстват специализиран пакет от комплексни решения за защита от пренапрежение и свръхток на системи, оползотворяващи възобновяеми източници на енергия, включително на фотоволтаици. Гамата е обединена под наименованието Green Protect и обхваща продукти, специално конструирани за защита на правотоковите вериги, веригите в инверторите DC/AC и променливотоковите вериги между инвертора и мрежата.

 • СЕМО - партньор на NOARK Electric за българския пазар

  СЕМО - партньор на NOARK Electric за българския пазар

  От фирма СЕМО съобщиха за Инженер.bg, че сред стратегическите им партньори-доставчици на технически изделия е NOARK Electric. "През 2014 г. ще акцентираме върху предлагането на продуктите на NOARK Electric, запознавайки българските специалисти с новостите в продуктовата гама на компанията, с иновативността и надеждността на техническите й решения, както и с високата им ценова ефективност", коментират за Инженер.bg от СЕМО.

 • Световна премиера на абсолютен енкодер WDGA-I/O 2 в 1 на Wachendorff

  Световна премиера на абсолютен енкодер WDGA-I/O 2 в 1 на Wachendorff

  На тазгодишното специализирано изложение SPS/IPC/DRIVES 2013, което ще се проведе от 26 до 28 ноември в немския град Нюрнберг, компанията Wachendorff ще представи нов абсолютен ротационен енкодер WDGA-I/O с EnDra технология, съобщиха за Инженер.bg от Атикс, официален дистрибутор на Wachendorff Automation в България. Благодарение на иновативния CAN-възел, новият абсолютен енкодер WDGA-I/O с EnDra технология, поддържа цялата функционалност, характерна за CANopen решенията.

 • Предпазители Ultra Quick на ETI за специални приложения

  Предпазители Ultra Quick на ETI за специални приложения

  Предпазителите серия Ultra Quick на водещата словенска компания ETI са оптимално решение за приложения, свързани основно със защита на мощни полупроводникови елементи като диоди, тиристори, AC/DC, DC/AC или DC/DC конвертори и честотни конвертори. За удобство на клиента, при избора на апаратура, от компанията препоръчват използването на софтуерното приложение FUSE Finder, с което при зададени филтри и параметри за технически условия, програмата автоматично генерира списък с налични възможности за избор на предпазители.

 • Решения за компенсация на реактивна мощност от ETI

  Решения за компенсация на реактивна мощност от ETI

  Трифазните кондензатори на утвърдената словенска компания ETI от сериите KNK 5065 и KNK 1053 се използват за компенсация на реактивната мощност на индуктивни промишлени консуматори. Контролерите, серия PFC 6 DA, 8 DB, 12 DB, на ETI са предназначени за автоматична стъпално регулиране на използваната кондензаторна мощност. Компанията предлага и антирезонансни филтриращи реактори серия FKD с филтриращ фактор 7% и 14%, допълващи гамата от устройства за компенсация на реактивната мощност.

Още от Електротехника