Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

 • Дефектнотокови защити Acti 9 iID K - висока сигурност и гарантирана непрекъснатост на работа

  Дефектнотокови защити Acti 9 iID K - висока сигурност и гарантирана непрекъснатост на работа

  Сред най-атрактивните продуктови акценти в електронния магазин на фирма Жо и Вен са дефектнотоковите защити, модел Acti 9 iID K – клас АС, на Schneider Electric. Компанията разработва и предлага иновативни продукти, отличаващи се с редица предимства. Дефектнотоковите защити от гамата iID са устройства за защита от ток на утечка, които се характеризират с висока ефективтост, лесен избор и монтаж, а също така са разработени и с грижа към околната среда.

 • Harting представи най-новото попълнение към серията конектори М 12

  Harting представи най-новото попълнение към серията конектори М 12

  Немската компания Harting, утвърдена на пазара за електронни и индустриални съединители и различни видове мрежови и активни компоненти и технологии, обяви пазарния делют на ново попълнение към серията конектори М 12, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул. „Най-новото допълнение към серията 4 и 8 пинови конектори М 12 е преходник за връзка на женски конектор d-кодиране към женски конектор x-кодиране”, поясниха от Ритбул.

 • Бош Електроинструменти представи най-новите продуктови попълнения в Синята серия на Bosch

  Бош Електроинструменти представи най-новите продуктови попълнения в Синята серия на Bosch

  Роберт Бош, направление Електроинструменти, официално обяви най-новите попълнения в гамата си от професионални електроинструменти и консумативи. „Като един от технологичните и пазарни лидери, всяка година Bosch пуска на пазара над 100 нови инструмента. През този месец, имаме удоволствието да представим най-новите продуктови предложения от т.нар. Синя линия на Bosch”, съобщиха от Бош Електроинструменти.

 • Светлина като по поръчка със сензорните решения на Steinel Professional от Ташев-Галвинг

  Светлина като по поръчка със сензорните решения на Steinel Professional от Ташев-Галвинг

  Нека бъде светлина! И докато мисълта минава през главата ви, със следващата крачка, желанието ви се превръща в реалност. Тъмнината в миг отстъпва път на светлината. Да, напълно е възможно - попаднали сте в обсега на действие на сензори за движение, работата на които е засичайки ви, веднага да включат осветлението. Как се случва това и какви са решенията на европейския лидер в областта Steinel Professional, ще разберете от утвърдената българска търговска фирма Ташев-Галвинг.

 • Eplan Data Portal – много повече от обикновен електронен каталог

  Eplan Data Portal – много повече от обикновен електронен каталог

  На пръв поглед, вградената в платформата Eplan услуга Eplan Data Portal, даваща достъп до онлайн база данни с продукти от световни производители, е продуктов каталог. „Eplan Data Portal, обаче, предлага много повече възможности от каталог, включително непрекъснато развивана и актуализирана огромна база от клиенти, производители и данни, позволяваща съкращаване на времето за изготвяне на проектната документация и повишаване на качеството й”, категорични са от фирма Ритбул.

 • Четири стъпки към оптимизирано ефективно проектиране от Eplan

  Четири стъпки към оптимизирано ефективно проектиране от Eplan

  За водещата немска фирма Eplan, специализирана в развоя на софтуер за електротехническо проектиране, 2014 е специална година. Тридесетгодишният юбилей на фирмата, за който Инженер.bg съобщи, е време за анализ, за оценка и преоценка, и най-вече за стратегическо планиране. "Затова и по време на тазгодишното издание на Хановерския индустриален панаир Eplan представи концепцията си за проектиране и реализация на едно изделие", съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Управление на активите в индустрията – софтуерни решения, функционалност и сфери на приложение

  Управление на активите в индустрията – софтуерни решения, функционалност и сфери на приложение

  Голяма част от операциите в индустрията се извършват на открито, в движение, извън офисите. Процеси като инспектиране, поддръжка, управление, проследяване и проверка на активите крият огромен потенциал за оптимизация чрез мобилни компютърни решения. Те могат да се използват при управлението на активи и оборудване; управление на проекти; техническа поддръжка и надзор; инспектиране и превантивна диагностика; събиране и анализ на данни.

 • Гама компоненти за защита на фотоволтаични системи Green Protect от ETI

  Гама компоненти за защита на фотоволтаични системи Green Protect от ETI

  Утвърденият словенски производител ETI е сред малкото компании, които са разработили и непрекъснато усъвършенстват специализиран пакет от комплексни решения за защита от пренапрежение и свръхток на системи, оползотворяващи възобновяеми източници на енергия, включително на фотоволтаици. Гамата е обединена под наименованието Green Protect и обхваща продукти, специално конструирани за защита на правотоковите вериги, веригите в инверторите DC/AC и променливотоковите вериги между инвертора и мрежата.

 • СЕМО - партньор на NOARK Electric за българския пазар

  СЕМО - партньор на NOARK Electric за българския пазар

  От фирма СЕМО съобщиха за Инженер.bg, че сред стратегическите им партньори-доставчици на технически изделия е NOARK Electric. "През 2014 г. ще акцентираме върху предлагането на продуктите на NOARK Electric, запознавайки българските специалисти с новостите в продуктовата гама на компанията, с иновативността и надеждността на техническите й решения, както и с високата им ценова ефективност", коментират за Инженер.bg от СЕМО.

 • Световна премиера на абсолютен енкодер WDGA-I/O 2 в 1 на Wachendorff

  Световна премиера на абсолютен енкодер WDGA-I/O 2 в 1 на Wachendorff

  На тазгодишното специализирано изложение SPS/IPC/DRIVES 2013, което ще се проведе от 26 до 28 ноември в немския град Нюрнберг, компанията Wachendorff ще представи нов абсолютен ротационен енкодер WDGA-I/O с EnDra технология, съобщиха за Инженер.bg от Атикс, официален дистрибутор на Wachendorff Automation в България. Благодарение на иновативния CAN-възел, новият абсолютен енкодер WDGA-I/O с EnDra технология, поддържа цялата функционалност, характерна за CANopen решенията.

Още от Електротехника