Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

 • Световна премиера на абсолютен енкодер WDGA-I/O 2 в 1 на Wachendorff

  Световна премиера на абсолютен енкодер WDGA-I/O 2 в 1 на Wachendorff

  На тазгодишното специализирано изложение SPS/IPC/DRIVES 2013, което ще се проведе от 26 до 28 ноември в немския град Нюрнберг, компанията Wachendorff ще представи нов абсолютен ротационен енкодер WDGA-I/O с EnDra технология, съобщиха за Инженер.bg от Атикс, официален дистрибутор на Wachendorff Automation в България. Благодарение на иновативния CAN-възел, новият абсолютен енкодер WDGA-I/O с EnDra технология, поддържа цялата функционалност, характерна за CANopen решенията.

 • Предпазители Ultra Quick на ETI за специални приложения

  Предпазители Ultra Quick на ETI за специални приложения

  Предпазителите серия Ultra Quick на водещата словенска компания ETI са оптимално решение за приложения, свързани основно със защита на мощни полупроводникови елементи като диоди, тиристори, AC/DC, DC/AC или DC/DC конвертори и честотни конвертори. За удобство на клиента, при избора на апаратура, от компанията препоръчват използването на софтуерното приложение FUSE Finder, с което при зададени филтри и параметри за технически условия, програмата автоматично генерира списък с налични възможности за избор на предпазители.

 • Решения за компенсация на реактивна мощност от ETI

  Решения за компенсация на реактивна мощност от ETI

  Трифазните кондензатори на утвърдената словенска компания ETI от сериите KNK 5065 и KNK 1053 се използват за компенсация на реактивната мощност на индуктивни промишлени консуматори. Контролерите, серия PFC 6 DA, 8 DB, 12 DB, на ETI са предназначени за автоматична стъпално регулиране на използваната кондензаторна мощност. Компанията предлага и антирезонансни филтриращи реактори серия FKD с филтриращ фактор 7% и 14%, допълващи гамата от устройства за компенсация на реактивната мощност.

 • Автоматични прекъсвачи на OEZ предлага ГТТ Инженеринг

  Автоматични прекъсвачи на OEZ предлага ГТТ Инженеринг

  Автоматичните прекъсвачи са комутиращи апарати с цикличен режим на работа, чиято функция е да защитават електрическите вериги от повреда, възникнала в резултат на къси съединения или на претоварване. ГТТ Инженеринг е официален дистрибутор на утвърдения чешки производител OEZ за България. Сред продуктите, произвеждани от OEZ, са серията Modeion автоматичните прекъсвачи с лят корпус и серията Minia миниатюрните автоматични прекъсвачи.

 • Eplan придоби софтуерния пакет за 3D и 2D проектиране на кабелни снопове Harness Еxpert

  Eplan придоби софтуерния пакет за 3D и 2D проектиране на кабелни снопове Harness Еxpert

  Eplan добави наложилия се софтуер за проектиране на кабелни снопове Harness Еxpert към продуктовата си гама, съобщи за Инженер.bg инж. Мария Божкова, управител на фирма Ритбул, която е оторизиран вносител за българския пазар на специализирания софтуер за електрическо проектиране от водещата немска компания Eplan. Интеграцията на Eplan Electric P8 и Harness Expert предоставя огромни възможности за оптимизирано проектиране на кабелни снопове.

 • За EPLAN Electric P8 в цифри и с факти

  Инж. Веселин Нанев, сертифициран инженер ePlan, коментира пред Инженер.bg как можете да увеличите скоростта и същевременно да повишите качеството на проектиране. Базата данни на системата включва над 180 000 продуктови номера от 39 производителя.

Още от Електротехника