Дискусии / Позиции

 • Професионално обслужване, оторизиран сервиз и обучения за работа с продуктите на Danfoss от фирма Бандени

  Професионално обслужване, оторизиран сервиз и обучения за работа с продуктите на Danfoss от фирма Бандени

  Доказаната компания Бандени е официален представител за територията на България на глобалния производител на инженерни решения за индустрията Danfoss. „За да предлагаме комплексни услуги, силно развиваме и сервизна дейност като неразделна част от процеса на обслужване на клиентите ни. Влагаме само оригинални резервни части от производителя Danfoss, за да гарантираме качество на предлаганата услуга, осигурявайки спокойствие на потребителите“, информираха от Бандени.

 • Ташев-Галвинг: Steinel разшири портфолиото си от сензори за движение с над 100 модела

  Ташев-Галвинг: Steinel разшири портфолиото си от сензори за движение с над 100 модела

  Търсенето на сензорите на утвърдения немски производител Steinel непрекъснато расте. „Вече всички сензори имат варианти за открит или скрит монтаж. А там, където това е целесъобразно, и изпълнения с кръгла, вместо с правоъгълна форма. Но най-същественото в новите модели е пълната им съвместимост с най-използваните комуникационни интерфейси. Чрез дистанционното управление Smart Remote сензорите на Steinel могат да се управляват и конфигурират бързо и удобно през таблет или смартфон”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ташев-Галвинг.

 • Холанд Хайърс търси допирни точки между всеки бъдещ служител и културата на екипа, към който той ще се включи

  Холанд Хайърс търси допирни точки между всеки бъдещ служител и културата на екипа, към който той ще се включи

  Дали когато HR компаниите търсят работа за даден кандидат проучват бъдещия екип, към който го насочват и дали търсят връзка между неговата индивидуалност и атмосферата на работа? Инженер.bg потърси отговор на тези въпроси от г-н Ариян Висер (Arjan Visser), основател на Холанд Хайърс, българо-холандска HR компания, която съсредоточава усилията си предимно върху кадри от сферата на инженерството, математиката, информационните технологии, мехатрониката, мениджмънта на качеството и др.

 • Ритбул: LED технологиите на Ledvancе с мисия за по-светли и по-безопасни градове

  Ритбул: LED технологиите на Ledvancе с мисия за по-светли и по-безопасни градове

  Нещо идва, за да направи градовете по-безопасни и това не са Батман и Робин! Всъщност това е уличното осветление, разработено с идеята да подобри градския живот. Ще могат ли да си комуникират кръстовищата, зоните за паркиране и градското осветление? Ще подават ли сигнали на участниците в движението и ще спомогнат ли за избягването на инциденти? И какво може да се очаква от новите технологии? На всички тези въпроси в следващите редове отговор дава компанията Ledvancе, дъщерно дружество на Osram, чийто продукти у нас предлага Ритбул.

 • Ташев-Галвинг: Иновативни сензорни прожектори за халета и алеи XLED Pro Wide и XLED Pro Square от Steinel

  Ташев-Галвинг: Иновативни сензорни прожектори за халета и алеи XLED Pro Wide и XLED Pro Square от Steinel

  Прецизността и въображението са ключът към иновациите и качеството. През 2008 г. утвърденият немски производител на устройства за сензорно осветление Steinel създаде светодиодни прожектори със сензорен изключвател, модели XLED 10 и 25, с които въведе нов стандарт на пазара за осветителни тела. При работата си по тях Steinel насочи усилията си върху възможността за максимално регулиране на ъгъла на наклон на прожектора, за да се постигне максимално осветяване на необходимата площ.

 • Георги К. Първанов от CTeam: „Социалната роля е важна част от нашия живот”

  Георги К. Първанов от CTeam: „Социалната роля е важна част от нашия живот”

  „Коледа и Нова година са добро време да помислим и за нашата социална роля и какво правим, за да помогнем на обществото, извън работата и семейството”, сподели за Инженер.bg Георги К. Първанов от водещата HR компания CTeam. Коментарът идва в навечерието на новогодишните празници с идеята, че човек не е на този свят единствено, за да работи, но и да остави следа и да помага. В следващите редове ще ви представим идеите на експерта в тази посока.

 • Видео: С Schrack Design проектирането на ел. табла е по-лесно отвсякога и напълно безплатно

  Видео: С Schrack Design проектирането на ел. табла е по-лесно отвсякога и напълно безплатно

  Доказаният доставчик в сферата на електроенергетиката, осветлението, електротехниката и автоматизацията Шрак Техник информира читателите на Инженер.bg за още една възможност, която компанията предоставя с цел улеснение на своите клиенти. След безплатния софтуер за електропроектиране и остойностяване Schrack CAD, компанията инвестира в разработването на нов безплатен инструмент в полза на електроинженерите – Schrack Design.

 • Ново поколение основи на предпазители с керамична изолация PK от ETI Elektroelement

  Ново поколение основи на предпазители с керамична изолация PK от ETI Elektroelement

  Най-новото попълнение в обширното портфолио на словенската компания ETI Elektroelement, водещ производител на продукти и решения в областта на електрообзавеждането, е серия основи с керамична изолация за NH предпазители. „Основите са подходящи за инсталиране върху монтажен щит. Те могат да се използват в комбинация със стопяеми NH вложки, съгласно международният стандарт DIN VDE 0636-2/IEC 60269-2 с максимална изключваща способност 200 kA или като твърди връзки“, обясниха за Инженер.bg от офиса на фирмата у нас.

 • Електро Плюс: Видеотерминал Classe 300X13E от BTicino – модерен, комуникативен, лесен за обслужване

  Електро Плюс: Видеотерминал Classe 300X13E от BTicino – модерен, комуникативен, лесен за обслужване

  Италианският производител на видео- и аудио охранителни системи BTicino попълни своето портфолио за системата MyHome с нов вътрешен видеотерминал модел Classe 300X13E. „Видеотерминалът ще позволи на потребителите да превърнат дома си в обект, който може да бъде контролиран през смартфон както отвътре, така и извън него, от голямо разстояние”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар.

 • 3Dbgprint: Марсоходът Rover на NASA е конструиран с 3D-принтирани части

  3Dbgprint: Марсоходът Rover на NASA е конструиран с 3D-принтирани части

  Пъргава бяла количка броди из пустинята Аризона, маневрира през непроходими терени под ударите на вятъра и слънцето, докато температурните разлики преминават от една крайност в друга. Астронавти и инженери на NASA правят тест-драйв на марсохода Rover през камъни и пясък, нагоре-надолу по хълмовете, в среда, която симулира бруталните условия на Марс ... „В близкото бъдеще подобни превозни средства могат да помогнат на хората да изследват Марс, както и астероиди в близост до Земята“, разказват от фирма 3Dbgprint.

Още от Електротехника