Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

Георги К. Първанов от CTeam: „Социалната роля е важна част от нашия живот”

29.12.2016 г.


„Коледа и Нова година са добро време да помислим и за нашата социална роля и какво правим, за да помогнем на обществото, извън работата и семейството”, сподели за Инженер.bg Георги К. Първанов от водещата HR компания CTeam. Коментарът идва в навечерието на новогодишните празници с идеята, че човек не е на този свят единствено, за да работи, но и да остави следа и да помага. В следващите редове ще ви представим идеите на експерта в тази посока.


Дарения
Българската Коледа стана традиция, има и много други инициативи, сред които всеки от нас може да намери тази, към която е съпричастен, която го вдъхновява, за да помогне. Не е задължително да даваме пари, можем да участваме с дрехи, книги или да дарим кръв.


Доброволчески инициативи

Сред традиционните организации, които работят на този принцип, е Български червен кръст (БЧК), но има и други, в които бихме могли да вземем участие.


Срещи с ученици и студенти
Лекции в средното или висшето учебно заведение, което сме завършили, е много добра идея. На тях можем да разкажем повече за работата ни и за перспективите да развиваме кариера, например в областта на инженерството.


Социална дейност
„Лично моята инициатива е да помагам на кухня за бедни в църквата Св. Илия, намираща се в ж.к. „Дружба“ 2, в София. Там всеки, който иска, би могъл да помогне с труд, с пари или с хранителни стоки. Наскоро такава кухня бе открита и в Благоевград”, добави  г-н Първанов.В заключение г-н Първанов благодари от свое име и от името на екипа на CTeam за чудесната година заедно и пожела на всички български инженери и техници весели празници, мирна и успешна 2017 г.!


Повече информация за CTeam, дейността и услугите, които предлага и развива у нас, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: CTeam, freeimages.com

Още от Електротехника