Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

Ротек: Новите клемни блокове от тип „push-in” на Allen-Bradley подобряват свързването и опростяват дизайна на ел. таблата

26.07.2018 г.


Rockwell Automation, световен лидер в областта на индустриалната автоматизация, обяви пазарния дебют на нова серия клемни блокове, с които се подобрява ефективността на окабеляването и качеството на връзките. „Серията клемни терминали Bulletin 1492-P на Allen-Bradley намалява драстично времето за свързване, като осигурява надеждни връзки и оптимизира поддръжката”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation у нас.


„По-старите технологии на свързване изискват от потребителите ръчно закрепване с определен въртящ момент и проверка дали връзката е затегната, след като се извършат допълнителни операции по трасиране на кабелите", заяви Дарън Милър, бизнес мениджър в Rockwell Automation. "Новите клемни терминали са от тип “push-in” и осигуряват бързо и надеждно свързване на кабелите, без да са необходими отвертки или други инструменти. Потребителите могат да очакват намаляване на времето за окабеляване с повече от 50% в сравнение с предишните модели", допълни той.Пластмасовият задвижващ механизъм намалява потенциалните рискове от токов удар, а изпълнението предпазва пръстите на техниците, като елиминира достъпа до метални компоненти под напрежение. Новите терминални модули за контрол на електрозахранването и на сензорите се предлагат с цветно кодирани пластмасови задвижващи механизми, които служат като визуални индикатори за правилното окабеляване вътре в таблото. Всеки клеморед от серията 1492-P е с вграден тестови порт, който позволява удобен мониторинг на уредите за измерване на напрежението и тока. През тестовия порт се проверява дали клемният блок работи с подходящо напрежение, като така се намалява необходимостта от ръчна проверка.Клемните терминали от тип „push-in” могат да се използват и с накрайници за кабелите, за да се подобри ефективността и качеството на връзката. Освен това са налице и опции за двойни накрайници при използване на два проводника за една връзка. „Серията Bulletin 1492-P е тествана и одобрена за използване с накрайници на Panduit, стратегически партньор на Rockwell Automation в рамките на програмата PartnerNetwork. Предлага се и ръководство за избор на кабелни накрайници, което помага за намиране на правилния вариант за определен размер на кабела и за съответния клемен блок“, заявиха в заключение от фирма Ротек.Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Още от Електротехника