Дискусии / Позиции

Унисист е нотифициран орган за проверка, калибриране и оценка на средства за измерване с повече от 20 години опит

02.01.2018 г.Утвърденото българско дружество Унисист е нотифициран орган за оценяване на съответствието на средства за измерване по Директива 2004/22/ЕС, обединяващ три лаборатории. Създадена през 1993 г., днес компания има изградена мрежа от стотици партньори у нас, представители на малкия и средния бизнес. „Разполагаме с три акредитирани лаборатории – за проверка, калибриране и оценка на средства за измерване. Може да разчитате на дългогодишната ни експертиза за проверката на широк обхват от оборудване, включително разходомери, таймери, електромери за активна електрическа енергия и мн.др.“, коментираха пред Инженер.bg от фирмата.


Лаборатория за проверка на средства за измерване

 

Лабораторията е създадена преди повече от 20 години за извършване на първоначална и последваща проверка на допълнителни (коригиращи) устройства към разходомери на газ и компоненти на топломери. „През годините лабораторията  доказа високата си техническа компетентност, благодарение на което днес е сред водещите в страната. Разполагаме с еталонно оборудване от най-високо съвременно техническо ниво“, споделиха от дружеството.

 


Унисист гарантира прилагането на адекватни методики за проверка и високо качество на своите услуги, спазвайки всички правила за управление на качеството. Сред дългогодишните клиенти на компанията са Булгартрансгаз, Лукойл Нефтохим Бургас, Овергаз, Ситигаз България, Топлофикация, както и други газоразпределителни дружества в страната.

 

Лаборатория за калибриране на средства за измерване

 

Създадена през 1996 г., лабораторията е оправомощена да извършва калибриране на таймери и секундомери, инсталационни тестери за измерване на параметри, като електробезопасност, постоянно- и променливотокови електрични величини, електрическо съпротивление, мощност и енергия.

 

Дългият списък от извършвани от лабораторията услуги включва още амперклещи, RLC измерители, честотомери и оборудване за измерване на температура и налягане, вторични преобразуватели, материални и щрихови мерки за дължина и шублери.

 


Лаборатория за оценяване на средства за измерване

 

Като нотифициран орган Унисист може да извършва оценка на съответствието на средства за измерване в обхвата на разрешение 104-ОС/08.06.2016 г., съгласно Наредбата за съществените изисквания и оценяване на съответствието на средствата за измерване (НСИОССИ).

 

„По процедура „ЕС Изследване на типа – модул В“ екипите ни правят оценка на разходомери, включително коригиращи устройства за обем към разходомери за газ, топломери и материални мерки за дължина. В лабораторията предлагаме и услуги съгласно процедура „Деклариране на съответствието с типа въз основа на проверка на продукта – модул F“ за същия тип оборудване“, допълниха в заключение от Унисист.

 

Повече информация за Унисист ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Унисист

Още от Електротехника