Дискусии / Позиции

Холанд Хайърс търси допирни точки между всеки бъдещ служител и културата на екипа, към който той ще се включи

23.08.2017 г.


Дали когато HR компаниите търсят работа за даден кандидат проучват бъдещия екип, към който го насочват и дали търсят връзка между неговата индивидуалност и атмосферата на работа? Инженер.bg потърси отговор на тези въпроси от г-н Ариян Висер (Arjan Visser), основател на Холанд Хайърс, българо-холандска HR компания, която съсредоточава усилията си предимно върху кадри от сферата на инженерството, математиката, информационните технологии, мехатрониката, мениджмънта на качеството и др.„При подбора и наемането на персонал участват три страни – кандидат, работодател и HR агенция. За всички е от изключително значение да се търси не само най-подходящият кандидат за конкретна свободна позиция, но да се проучва и работната среда, в която той ще попадне”, заяви г-н Висер.


Според него всяка работна среда има своите специфики, които са важни за адаптацията на нов член. „Все пак непозната, характерна личност влиза в един установен екип не само със своите професионални умения, но и с чертите на своя характер”, коментира той.


„Естеството на работата и културата на компанията следва да имат допирни точки с новия служител. Ефективността на колективната работа е резултат от един добре сработен екип”, категоричен е Ариян Висер.


Ето какъв е конкретният подход на специалистите от Холанд Хайърс в това отношение: „Доколкото имаме предоставена възможност от страна на работодателя, опознаваме работната среда и екипа и изготвяме анализ, който ни помага в преценката на подходящите кандидати за съответната позиция. Разбира се, тук помагаме повече на кандидатите, тъй като това е част от нашата работа като специалисти по подбор на персонал”.


Още за важните моменти при намирането на работа на даден кандидат и неговото вписване в колектива четете в следващи коментарни материали с Холанд Хайърс в Инженер.bg.


Информация за фирма Холанд Хайърс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Холанд Хайърс

Още от Електротехника