Дискусии / Позиции

DTS – „Цифрови преносни системи“: Електромерите Countis E на Socomec са гаранция за надеждно и прецизно измерване

05.03.2019 г.


От основаването си преди повече от 90 години досега, френската компания Socomec проектира и произвежда в Европа своите основни продукти и решения за оперативна готовност, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение. „С иновативните си и високопроизводителни решения, Socomec е лидер в управлението на електрическата енергия. Серията електромери Countis E е част най-модерните многофункционални измервателни уреди в портфолиото на компанията“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.Съвременните електромери са първа стъпка към пестенето на енергия, тъй като са в състояние да направят много повече, отколкото просто да отчетат потреблението. Днес те могат да предоставят високопрецизни измервания на електрически параметри, които са от съществено значение за управлението на енергийните разходи. Също така позволяват проследяването на потреблението от компютър чрез уеб сървър. „Използването на електромери Countis E с импулсни концентратори Countis ECi и софтуер за управление на енергията от Socomec, създава цялостна система, която централизира и улеснява проследяването на потреблението“, коментираха за Инженер.bg от DTS – „Цифрови преносни системи“.


Устройствата Countis E са MID сертифицирани, за да бъдат гарантирани точността и надеждността на измерването. Сертифицирането е задължително при използване в приложения за енергийно тарифиране. Сертификатът „Module B + D“ гарантира, че дизайнът и производството на продуктите са одобрени от акредитирана лаборатория.Електромерите от серията Countis E притежават импулсен изход или комуникационни портове Modbus, M-Bus или Ethernet. Тези комуникационни възможности позволяват:


 - Централизирано потребление;
 - Конфигуриране на устройствата дистанционно чрез софтуера Easy Config или уеб-сървър;
 - Достъп до четири тарифи (четири времеви интервала) за по-подробно проследяване на консумацията на енергия;
 - Измерване на повече електрически параметри: I, V, P, Q, S и PF.


Софтуерът Easy Config позволява лесно създаване, редактиране и запазване на настройките на Countis E и Countis ECI. Той предлага следните функции:


 - Офлайн настройка на нов продукт;
 - Архивиране на конфигурацията на компютъра;
 - Прехвърляне на конфигурацията към устройство чрез комуникационния порт.


Устройствата имат способностите да показват до 20 електрически параметри при измерване на частична или сумарна енергия. Частичните броячи могат да се стартират, спират или рестартират, за да се получат конкретни и специфични показатели за енергийната консумация.Многотарифните показания дават възможност за измерване на консумираната енергията в различни времеви интервали (пикови, непикови) или да покажат консумираната енергия от различни източници (нормално, резервно захранване) само чрез едно измервателно устройство.


„Електромерите от серията Countis E са защитени срещу инверсия и могат сами да открият грешки в свързването. Монтажът и пускането в експлоатация на уредите са бързи, а правилното им функциониране е гарантирано“, коментираха от DTS – „Цифрови преносни системи“.Тези импулсни измервателни уреди и концентратори намират отлично приложение в промишлеността, търговските центрове, центровете за данни и пристанищата и мн.др.


Повече информация за DTS – Цифрови Преносни Системи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: DTS – „Цифрови преносни системи“, Socomec

Още от Електротехника