Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

 • Таурус-93 с коментар за съвременните тенденции в производствените технологии на лицеви панели и клавиатури

  Таурус-93 с коментар за съвременните тенденции в производствените технологии на лицеви панели и клавиатури

  Да следиш най-новите тенденции и непрекъснато да се информираш за иновации в индустриалната област, в която развиваш бизнеса си, за да стимулираш и усъвършенстваш производството си, особено в днешната реалност, със сигурност е огромно предизвикателство. Затова се обърнахме към екипа от специалисти на едно успешно българско предприятие - фирма Таурус-93, която се занимава с проектиране и производство на лицеви панели и клавиатури.

 • АС-ДС: Миниатюрните автоматични прекъсвачи SH на ABB – гама, гарантираща ефективност

  АС-ДС: Миниатюрните автоматични прекъсвачи SH на ABB – гама, гарантираща ефективност

  Миниатюрните автоматични прекъсвачи (MCB) от серията SH на ABB са надеждно решение за защита на жилищни електрически инсталации. „Гамата Compact Home е многофункционална, като предоставя на потребителите оптимално решение за защита срещу претоварване на електрическата инсталация. Изделията се предлагат с крива на изключване тип B и C и максимален ток на изключване между 3 и 6 kA“, коментираха за Инженер.bg от фирма АС-ДС, която предлага продуктите ниско напрежение на ABB.

 • Телетек Електроникс: Мегатрендове и технологии, които движат пазара на пожароизвестителна техника. Част I

  Телетек Електроникс: Мегатрендове и технологии, които движат пазара на пожароизвестителна техника. Част I

  Глобалният пазар на пожароизвестителна техника се очаква да достигне 23.2 млрд. долара до края на 2026 г. Навлизането на високотехнологични решения и иновации в противопожарната система и въвеждането на все по-строги правителствени регулации и стандарти за пожарна безопасност също ще окажат сериозно влияние върху компаниите в тази сфера. Телетек Електроникс разказва за движещите мегатрендове и технологичното бъдеще на пазара на пожароизвестителните решения.

 • Феникс Коучинг: Как да поддържаме вътрешна мотивация в условията на глобална пандемия?

  Феникс Коучинг: Как да поддържаме вътрешна мотивация в условията на глобална пандемия?

  Започнахте ли новата година с планове за нови проекти и партньорства, пътувания, кариера и други смели начинания? А как изглеждат те към днешна дата? Нереалистични? Избледнели? Ситуацията с глобалното разпространение на коронавируса ни постави пред неочаквани обстоятелства и вероятно повечето от нас изпитват безпокойство, страх от неизвестното, умора и липса на мотивация. Ако и Вие се чувствате така – добрата новина е, че това е напълно нормално.

 • Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: Как се става пълноправен европейски патентен представител

  Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“: Как се става пълноправен европейски патентен представител

  Ако Вие сте находчив индустриалец, предприемач или учен, който иска да патентова своето изобретение, навярно си задавате въпроса дали бихте могли да имате доверие на служителите в дадено патентно бюро. Ето защо днес ще ви разкажем как точно се става патентен представител и защо това не е само административна работа. А за целта Инженер.bg потърси експертното мнение на г-н Самуил Бенатов, съсобственик на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Additive Days 2020 разкрива приложението на 3D технологията в инженерните дейности и индустриалното производство

  Additive Days 2020 разкрива приложението на 3D технологията в инженерните дейности и индустриалното производство

  Има ли полза от адитивното производство и как чрез него ще се минимизират вредите от производствените процеси? Какви са тенденциите за бъдещето на технологията и как тя ще повлияе на Четвъртата индустриална революция? Отговорът на тези и още много въпроси за света днес и утре предстои да разберем съвсем скоро, по време на Втората балканска конференция за 3D принтиране Additive Days 2020. А дотогава вижте какво споделиха организаторите от фирма B2N с екипа на Инженер.bg.

 • Сентилион: Водим се от принципите за професионализъм, перфекционизъм, постоянство, почтеност и посветеност

  Сентилион: Водим се от принципите за професионализъм, перфекционизъм, постоянство, почтеност и посветеност

  Да произвежда и доставя навреме качествени и сигурни електронни модули, продукти, системи и услуги – така е дефинирана мисията, която ръководи развитието на българската фирма Сентилион. Принос имат и отличителната корпоративна идентичност и ясно очертаните принципи, според които функционира организацията. Кои са факторите, дефиниращи прогреса на Сентилион? Едно е сигурно – това са двата стълба в израстването на организацията – като технологичен лидер и водещ работодател.

 • Стомана Индъстри: „Искаме служителите ни да вярват, че са направили правилния избор за своята кариера“

  Стомана Индъстри: „Искаме служителите ни да вярват, че са направили правилния избор за своята кариера“

  Взаимовръзките на металургията с други промишлени отрасли можем да илюстрираме като система от скачени съдове. Безспорна е ролята ѝ като отправна точка за функционирането на редица значими за развитието на икономиката сектори. Сред важните компании в този отрасъл у нас е металургичното дружество Стомана Индъстри. Как компанията успява да приобщи традициите към модерните технологии, а в резултат на това да се превърне във водещ работодател в Перник и цялата област?

 • Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: Екипът ни е малък, но висококвалифициран и работи с отдаденост в полза на клиентите

  Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: Екипът ни е малък, но висококвалифициран и работи с отдаденост в полза на клиентите

  Едва ли можем да преброим колко пъти сме чували изречението „Машините ще заменят човека“. С развитието на иновациите все по-често се говори и за „изчезващи професии“, но дали това е проблем, който застрашава обществото или всъщност е решение, което му дава нови възможности за развитие. Инженер.bg се срещна с екипа на фирма Таурус-93, който ни разказа как благодарение на висококачественото оборудване, с което работи, непрекъснато се радва на високи постижения. Вижте!

 • Как да продаваме успешно в Румъния и Гърция? eCommerce Academy и водещи експерти дискутираха възможности

  Как да продаваме успешно в Румъния и Гърция? eCommerce Academy и водещи експерти дискутираха възможности

  От 31-ви октомври до 1-ви ноември т.г. в зала „Витоша“ на Интер Експо Център в столицата се проведе четвъртото издание на събитието „Продавай успешно в Румъния и Гърция“. Мероприятието се организира от академията за електронна търговия и обучения в сферата на дигиталните умения и компетенции eCommerce Academy. Как премина то и каква интересна и ценна информация научихме от гостите, ще ви разкажем в следващите редове...

Още от Електротехника