Дискусии / Позиции

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Електромерите Countis E на Socomec са гаранция за надеждно и прецизно измерване

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Електромерите Countis E на Socomec са гаранция за надеждно и прецизно измерване

  От основаването си преди повече от 90 години досега, френската компания Socomec проектира и произвежда в Европа своите основни продукти и решения за оперативна готовност, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение. „Серията електромери Countis E е част най-модерните многофункционални измервателни уреди в портфолиото на компанията“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

 • Енерджи-Ка: Изгражданите от нас електротабла се отличават с високо качество, надеждност и безопасност

  Енерджи-Ка: Изгражданите от нас електротабла се отличават с високо качество, надеждност и безопасност

  Енерджи-Ка, част от група Caraglio, проектира, изгражда и инсталира високотехнологични електрически табла в съответствие с изискванията на едни от най-строгите международни стандарти за качество. „Сред най-важните условия, които спазваме при изграждането на електрическите табла, е да осигурим безопасна експлоатация и висока степен на надеждност. Гаранция за това е полученият от нас престижен сертификат ISO 9001:2008”, разказаха за Инженер.bg от компанията.

 • Безжично, умно, модерно и безопасно решение за вашия дом? Да! С решенията на SmartHomeBulgaria.bg

  Безжично, умно, модерно и безопасно решение за вашия дом? Да! С решенията на SmartHomeBulgaria.bg

  Кой не иска по-удобен и комфортен дом, за поддържането на който са необходими по-малко усилия? За щастие, на всички нас съвременните технологии ни предоставят тази възможност. И ако все още се чудите що е то Интернет на нещата (IoT) – понятие, което усърдно навлезе в ежедневната ни реч, ако „умен дом“ за вас все още е метафора, то в днешния материал ще изясним как дигиталната свързаност може да направи по-лесен живота у дома. За целта разговаряхме с експертите от SmartHomeBulgaria.bg.

 • Искате успешна търговска марка? Вижте съветите на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“

  Искате успешна търговска марка? Вижте съветите на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“

  Неизменна част от съвременния бизнес във всичките му аспекти и измерения е маркетинговата стратегия. Основна цел на всички фирми е да се отличат, да изпъкнат сред останалите, като по този начин „завоюват” и задържат възможно най-голям пазарен дял. „Това, което реално отличава стоките или услугите на една фирма от тези на останалите, е търговската марка“, поясниха за Инженер.bg от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“, което предоставя богата гама услуги и консултации.

 • Кристиян от Мелексис: „Постепенното преминаване към по-отговорни длъжности е пътят към професионалния успех“

  Кристиян от Мелексис: „Постепенното преминаване към по-отговорни длъжности е пътят към професионалния успех“

  В началото на декември бяха връчени дипломите на завършилите факултета по Електроника в Технически университет – София. Специални поздравления към тях отправи регионалният мениджър на Мелексис България г-н Силвен Колo. „Цели девет от дипломантите работят в Мелексис, включително и инж. Владо Янков, който е с най-висок успех от випуска“, съобщиха от българското дружество, което е част от международния лидер в разработката и производството на сензорни системи Melexis.

 • Луфтханза: Кариерните изложения ни срещат с млади хора, които задават точните въпроси и не крият своя позитивизъм

  Луфтханза: Кариерните изложения ни срещат с млади хора, които задават точните въпроси и не крият своя позитивизъм

  „През октомври 2018 г. Луфтханза Техник София празнува своя 10-ти рожден ден. Успехът и устойчивостта на компанията нямаше да са възможни без хората, които с ежедневната си усърдна работа и всеотдайността си тласкат компанията напред“, заявиха пред Инженер.bg от дружеството по време на кариерния форум на Технически университет – София - „Дни на кариерата“. Щандът им отново привлече десетки млади специалисти, решили да търсят път в дебрите на авиационната техника.

 • R&M: Есента е чудесен момент за кариерен старт. Посетете щанда ни на „Дни на кариерата“

  R&M: Есента е чудесен момент за кариерен старт. Посетете щанда ни на „Дни на кариерата“

  Не една и две са инициативите, които българското дружество Райхле и Де-Масари България Пръдакшън поддържа и развива в подкрепа на образованието и развитието на младите инженерни таланти у нас. Компанията е специализирана в производството на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на висококачествени комуникационни мрежи. А за да запознае студентите с различните възможности за професионална реализация, дружеството ще вземе участие в „Дни на кариерата“.

 • Ротек: Новите клемни блокове от тип „push-in” на Allen-Bradley подобряват свързването и опростяват дизайна на ел. таблата

  Ротек: Новите клемни блокове от тип „push-in” на Allen-Bradley подобряват свързването и опростяват дизайна на ел. таблата

  Rockwell Automation, световен лидер в областта на индустриалната автоматизация, обяви пазарния дебют на нова серия клемни блокове, с които се подобрява ефективността на окабеляването и качеството на връзките. „Серията клемни терминали Bulletin 1492-P на Allen-Bradley намалява драстично времето за свързване, като осигурява надеждни връзки и оптимизира поддръжката”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation у нас.

 • Телетек Електроникс: Панелът Repeater съобщава за събитията, настъпили в пожароизвестителните панели IRIS и SIMPO

  Телетек Електроникс: Панелът Repeater съобщава за събитията, настъпили в пожароизвестителните панели IRIS и SIMPO

  Телетек Електроникс е сред най-големите производители на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника в България. Фирмата предлага много широка гама от изделия. „Повторителният панел Repeater е елемент от адресируемите пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс, чието предназначение е да съобщава за настъпили събития в свързаните в обща мрежа към него адресируеми пожароизвестителни панели IRIS и SIMPO“, информираха за Инженер. bg от Телетек Електроникс.

 • Зрелостници от технически специалности могат да започнат кариерата си в Монтюпе и света на автомобилната индустрия

  Зрелостници от технически специалности могат да започнат кариерата си в Монтюпе и света на автомобилната индустрия

  Международният производител на алуминиеви компоненти за автомобили Монтюпе дава възможност на завършващите ученици от технически специалности да започнат своя кариерен път във вълнуващия свят на автомобилната индустрия. Зрелостници от направленията мехатроника, автоматика, електроинженерство, машини и системи с ЦПУ и др. могат да станат стажанти в завода на компанията в Русе, където се произвеждат цилиндрови глави и носачи за марките Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво и БМВ.

Още от Електротехника