Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

 • R&M: Есента е чудесен момент за кариерен старт. Посетете щанда ни на „Дни на кариерата“

  R&M: Есента е чудесен момент за кариерен старт. Посетете щанда ни на „Дни на кариерата“

  Не една и две са инициативите, които българското дружество Райхле и Де-Масари България Пръдакшън поддържа и развива в подкрепа на образованието и развитието на младите инженерни таланти у нас. Компанията е специализирана в производството на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на висококачествени комуникационни мрежи. А за да запознае студентите с различните възможности за професионална реализация, дружеството ще вземе участие в „Дни на кариерата“.

 • Ротек: Новите клемни блокове от тип „push-in” на Allen-Bradley подобряват свързването и опростяват дизайна на ел. таблата

  Ротек: Новите клемни блокове от тип „push-in” на Allen-Bradley подобряват свързването и опростяват дизайна на ел. таблата

  Rockwell Automation, световен лидер в областта на индустриалната автоматизация, обяви пазарния дебют на нова серия клемни блокове, с които се подобрява ефективността на окабеляването и качеството на връзките. „Серията клемни терминали Bulletin 1492-P на Allen-Bradley намалява драстично времето за свързване, като осигурява надеждни връзки и оптимизира поддръжката”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation у нас.

 • Телетек Електроникс: Панелът Repeater съобщава за събитията, настъпили в пожароизвестителните панели IRIS и SIMPO

  Телетек Електроникс: Панелът Repeater съобщава за събитията, настъпили в пожароизвестителните панели IRIS и SIMPO

  Телетек Електроникс е сред най-големите производители на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника в България. Фирмата предлага много широка гама от изделия. „Повторителният панел Repeater е елемент от адресируемите пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс, чието предназначение е да съобщава за настъпили събития в свързаните в обща мрежа към него адресируеми пожароизвестителни панели IRIS и SIMPO“, информираха за Инженер. bg от Телетек Електроникс.

 • Зрелостници от технически специалности могат да започнат кариерата си в Монтюпе и света на автомобилната индустрия

  Зрелостници от технически специалности могат да започнат кариерата си в Монтюпе и света на автомобилната индустрия

  Международният производител на алуминиеви компоненти за автомобили Монтюпе дава възможност на завършващите ученици от технически специалности да започнат своя кариерен път във вълнуващия свят на автомобилната индустрия. Зрелостници от направленията мехатроника, автоматика, електроинженерство, машини и системи с ЦПУ и др. могат да станат стажанти в завода на компанията в Русе, където се произвеждат цилиндрови глави и носачи за марките Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво и БМВ.

 • Спокойствие и сигурност за вас и вашия честотен регулатор с разширена гаранция DrivePro от Бандени

  Спокойствие и сигурност за вас и вашия честотен регулатор с разширена гаранция DrivePro от Бандени

  Единственият оторизиран и сертифициран сервиз за българския пазар на световно признатия производител Danfoss Drives – фирма Бандени ООД, предлага на вниманието на всички свои клиенти разширена гаранция DrivePro. „Надеждността на задвижванията на Danfoss Drives осигурява максимално дълъг експлоатационен период, но в комбинация с новата услуга разширена гаранция могат да се спестят непланирани разходи“, коментираха за Инженер.bg от българската компания.

 • Ритбул: Дайте зелена светлина на доброто осветление с осветителните тела Ledvance Osram

  Ритбул: Дайте зелена светлина на доброто осветление с осветителните тела Ledvance Osram

  Осигуряването на добро осветление може да допринесе за увеличаване на производителността, като в същото време значително намали разходите за енергия. „Ние предлагаме осветление, базирано на разнообразни иновативни решения, с което можем да подобрим качеството, производителността и безопасността, отчитайки заобикаляща среда и задачите, които нашите клиенти са ни поставили“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Станете част от групата „Приятели на CTeam” и помогнете на свой близък да открие мечтаното работно място

  Станете част от групата „Приятели на CTeam” и помогнете на свой близък да открие мечтаното работно място

  Утвърдената българска HR агенция CTeam разширява своя кръг от приятели и сътрудници! За да удовлетвори търсенията и нуждите на своите клиенти, компанията подхожда по нестандартен начин, предлагайки иновативни услуги и възможности. „Много от нашите партньори са част от групата „Приятели на CТeam”, която се стремим постоянно да развиваме“, коментира пред Инженер.bg г-н Георги К. Първанов, управител на CTeam. Ето какво научихме още от него за групата „Приятели на CTeam”.

 • Луфтханза Техник София: „Наша цел е да предразположим всеки служител да надгражда знанията и уменията си“

  Луфтханза Техник София: „Наша цел е да предразположим всеки служител да надгражда знанията и уменията си“

  От есента на 2017 г. Луфтханза Техник София без притеснение може да се нарече най-голямата ремонтна база за самолети в Източна Европа. Поредното разширение на компанията затвърди лидерските ѝ позиции и създаде още работни места. Но „сърцето“ на ремонтното предприятие са младите специалисти, които всяка година преминават през стажантските програми на Луфтханза. Повече за неспирните инвестиции в млад и мотивиран екип разказа г-жа Благовеста Митева от HR отдела на българското дружество.

 • Спестете време със софтуера за проектиране Schrack CAD – веднага и напълно безплатно

  Спестете време със софтуера за проектиране Schrack CAD – веднага и напълно безплатно

  Проектирането на електрически инсталации, телекомуникационни мрежи и системи за сградна автоматизация никога не е било по-лесно! Благодарение на софтуера за проектиране и остойностяване Schrack CAD Software на Schrack Technik. Платформата е разработена с цел улеснение работата на проектанти на електрически инсталации, производители на ел. табла, проектанти на телекомуникационни съоръжения, инсталатори на електрически инсталации, с цел автоматизация при проектирането и др.

 • Филкаб: LED осветлението на GE Lighting повишава производителността на труда и пести пари

  Филкаб: LED осветлението на GE Lighting повишава производителността на труда и пести пари

  Иновативен подход за оптимизация на индустриалното осветление прилага българската производствена и инженерингова компания Филкаб АД. „Благодарение на партньорството ни с глобалния производител GE Lighting можем да предложим икономично и модерно решение за осветление на производствени, логистични и търговски обекти“, обясниха от доказаното българско дружество. Изпълнението на такъв проект се изплаща за определен период от време единствено от спестяванията.

Още от Електротехника