Дискусии / Позиции

 • Ташев-Галвинг: Прожектори с нова XLed концепция от Steinel – перфектна комбинация от светлина и ефективност

  Ташев-Галвинг: Прожектори с нова XLed концепция от Steinel – перфектна комбинация от светлина и ефективност

  Прожекторите с LED технология набират все по-голяма популярност и са на път да заменят съответстващите им халогенни еквиваленти. „Ниската консумация на електроенергия и по-ярката светлина са главните предимства на LED прожекторите. Steinel разработи нова XLed концепция при производството на прожектори, която представлява перфектна комбинация между сензорна и LED технология, гарантираща незабавна и ярка бяла светлина”, съобщиха от фирма Ташев-Галвинг.

 • Таурус-93: Разполагаме с модерна производствена база, гарантираща високо качество на нашите продукти

  Таурус-93: Разполагаме с модерна производствена база, гарантираща високо качество на нашите продукти

  Повече от двадесет години пловдивската фирма Таурус-93 развива успешна производствена дейност в областта на електрониката, печелейки доверието на своите клиенти с високото качество на произвежданите лицеви панели и клавиатури. „Наш основен приоритет е качеството на продукцията ни, а то е немислимо без инвестиции в съвременно производствено оборудване”, коментира за Инженер.bg г-н Енчо Пондев, управител на фирмата.

 • Жо и Вен: Удобство, сигурност и енергийна ефективност с детекторите за движение и присъствие Argus на Schneider Electric

  Жо и Вен: Удобство, сигурност и енергийна ефективност с детекторите за движение и присъствие Argus на Schneider Electric

  Цените ли сигурността и удобството в дома? Искате ли да намалите и сметките за електричество? В този случай детекторите за присъствие и движение с външно и вътрешно приложение Argus на глобалния лидер в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric, са точното решение за вас, съобщиха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен България, дистрибутор на изделията на мултинационалния производител у нас.

 • Солид Фил представя базовата технология за 3D принтиране стереолитография

  Солид Фил представя базовата технология за 3D принтиране стереолитография

  „В основата на най-наложилите се технологии за 3D принтиране са FDM, стереолитография и лазерно синтероване. В Солид Фил използваме и трите“, разказват за Инженер.bg експертите от водещата българска компания за инженерни решения в областта на триизмерния печат Солид Фил и споделят повече за една от тях – стереолитографията. Тя е една от най-прецизните технологии за 3D принтиране, чрез която могат да се произвеждат изключително малки и фини детайли с идеално гладка повърхност, не изискващи допълнителна обработка.

 • CTeam: Търсенето на инженерни кадри е най-голямо в Пловдив и региона през последните години

  CTeam: Търсенето на инженерни кадри е най-голямо в Пловдив и региона през последните години

  “Традиционно се приема, че най-голямо търсене на инженерни кадри има в София и региона. Това твърдение обаче бе в сила само до 2014 г., когато динамиката на пазара на труда силно се промени. От края на същата година, през цялата 2015 г. и най-вече от началото на настоящата година промените в пазара на труда се усещат осезаемо, в резултат на което Пловдив и региона заеха водеща позиция в търсенето на технически специалисти“, коментира за Инженер.bg г-н Георги Първанов от CTeam.

 • 3dbgprint: Нов 3D принтер Builder Premium Small създава качествени обекти със смесени цветове

  3dbgprint: Нов 3D принтер Builder Premium Small създава качествени обекти със смесени цветове

  Утвърденият холандски производител на 3D принтери Builder разшири своето портфолио с принтер от най-ново поколение Builder Premium Small. „Със своя напълно затворен корпус, принтерът е около 2 пъти по-тих от стандартните 3D принтери Builder. Той притежава Wi-Fi връзка и 4,3” пълноцветен сензорен екран, който е разположен в горната част, и осигурява лесен достъп”, съобщиха за Инженер.bg от фирма 3dbgprint, която предлага техниката на Builder у нас.

 • Старт Инженеринг: Изпълнението на проекти по част „Електро“ е основно направление в дейността ни

  Старт Инженеринг: Изпълнението на проекти по част „Електро“ е основно направление в дейността ни

  Старт Инженеринг е сред най-утвърдените инженерингови фирми у нас, която в продължение на десетилетната си история е реализирала успешно стотици проекти, у нас и в чужбина, в областта на инфраструктурата и енергетиката. Дейността на фирмата обхваща няколко основни направления, а структурата й включва екип от специалисти с богат опит в проектирането, монтажа, внедряването на нови технологии, автоматизацията и пусково-наладъчната дейност.

 • 8-канални аналогови входни клеми с оптимално съотношение цена-качество от WAGO Kontakttechnik

  8-канални аналогови входни клеми с оптимално съотношение цена-качество от WAGO Kontakttechnik

  Новите 8-канални аналогови входни клеми на утвърдения немски производител WAGO Kontakttechnik предлагат конкурентно съчетание на малък размер с оптимално съотношение цена/производителност. Трите нови 8-канални аналогови входни клеми за сензори с двужилна технология, освен голям брой канали и намалена монтажна ширина, осигуряват също висока точност на измерване и добра резолюция, което води и до отличното съотношение между цена и производителност.

 • Сензори за присъствие LuxMaster - офис осветление, адаптирано към конкретните нужди

  Сензори за присъствие LuxMaster - офис осветление, адаптирано към конкретните нужди

  Сензори за присъствие от серията LuxMaster на водещия немски производител Steinel Professional са подходящо решение за управление на осветлението в големи помещения. Те са проектирани, така че да могат да осигурят необходимото ниво на осветеност, съобразено с присъствието на хора и с условията на околната среда. На българския пазар продуктите на Steinel Professional се предлагат от техният партньор в страната – фирма Ташев-Галвинг.

 • Устройства за сигнализиране на тревога при дим Fire Control Pro на Steinel Professional

  Устройства за сигнализиране на тревога при дим Fire Control Pro на Steinel Professional

  Откриването на пожар в момента на неговото възникване позволява предприемането на бързи мерки за потушаването му и предотвратява нанасянето на значителни материални и нематериални щети. „С оглед повишаване на сигурността и ограничаване на възможните щети от пожар, днес повечето сгради се оборудват с пожароизвестителни системи, включващи детектори за дим, пламък, топлина”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ташев-Галвинг.

Още от Електротехника