Дискусии / Позиции

 • 3dbgprint: Нов 3D принтер Builder Premium Small създава качествени обекти със смесени цветове

  3dbgprint: Нов 3D принтер Builder Premium Small създава качествени обекти със смесени цветове

  Утвърденият холандски производител на 3D принтери Builder разшири своето портфолио с принтер от най-ново поколение Builder Premium Small. „Със своя напълно затворен корпус, принтерът е около 2 пъти по-тих от стандартните 3D принтери Builder. Той притежава Wi-Fi връзка и 4,3” пълноцветен сензорен екран, който е разположен в горната част, и осигурява лесен достъп”, съобщиха за Инженер.bg от фирма 3dbgprint, която предлага техниката на Builder у нас.

 • Старт Инженеринг: Изпълнението на проекти по част „Електро“ е основно направление в дейността ни

  Старт Инженеринг: Изпълнението на проекти по част „Електро“ е основно направление в дейността ни

  Старт Инженеринг е сред най-утвърдените инженерингови фирми у нас, която в продължение на десетилетната си история е реализирала успешно стотици проекти, у нас и в чужбина, в областта на инфраструктурата и енергетиката. Дейността на фирмата обхваща няколко основни направления, а структурата й включва екип от специалисти с богат опит в проектирането, монтажа, внедряването на нови технологии, автоматизацията и пусково-наладъчната дейност.

 • 8-канални аналогови входни клеми с оптимално съотношение цена-качество от WAGO Kontakttechnik

  8-канални аналогови входни клеми с оптимално съотношение цена-качество от WAGO Kontakttechnik

  Новите 8-канални аналогови входни клеми на утвърдения немски производител WAGO Kontakttechnik предлагат конкурентно съчетание на малък размер с оптимално съотношение цена/производителност. Трите нови 8-канални аналогови входни клеми за сензори с двужилна технология, освен голям брой канали и намалена монтажна ширина, осигуряват също висока точност на измерване и добра резолюция, което води и до отличното съотношение между цена и производителност.

 • Сензори за присъствие LuxMaster - офис осветление, адаптирано към конкретните нужди

  Сензори за присъствие LuxMaster - офис осветление, адаптирано към конкретните нужди

  Сензори за присъствие от серията LuxMaster на водещия немски производител Steinel Professional са подходящо решение за управление на осветлението в големи помещения. Те са проектирани, така че да могат да осигурят необходимото ниво на осветеност, съобразено с присъствието на хора и с условията на околната среда. На българския пазар продуктите на Steinel Professional се предлагат от техният партньор в страната – фирма Ташев-Галвинг.

 • Устройства за сигнализиране на тревога при дим Fire Control Pro на Steinel Professional

  Устройства за сигнализиране на тревога при дим Fire Control Pro на Steinel Professional

  Откриването на пожар в момента на неговото възникване позволява предприемането на бързи мерки за потушаването му и предотвратява нанасянето на значителни материални и нематериални щети. „С оглед повишаване на сигурността и ограничаване на възможните щети от пожар, днес повечето сгради се оборудват с пожароизвестителни системи, включващи детектори за дим, пламък, топлина”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ташев-Галвинг.

 • Превключватели на Socomec - сред последните новости в портфолиото на DTS

  Превключватели на Socomec - сред последните новости в портфолиото на DTS

  Фирма DTS - „Цифрови Преносни Системи” сериозно разшири гамата от моторни и автоматични превключватели тип АВР на водещия френски производител Socomec, които предлага у нас, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Отскоро, към предлаганата от нас гама от превключватели на Socomec, добавихме и сериите ATyS M, ATyS S - ATyS Sd, ATyS - ATyS D, ATyS t, ATyS g и ATyS p”, поясниха от DTS.

 • Новата серия софтстартери iStart на Solcon съчетава предимства и функционални възможности

  Новата серия софтстартери iStart на Solcon съчетава предимства и функционални възможности

  Серията софтстартери за ниско напрежение iStart, която е сред актуалните разработки на един от световните производители в областта – компанията Solcon, е част от най-новите продуктови предложения на фирма СЕМО, официален вносител за България на Solcon. „Серията iStart включва устройства с номинален ток в диапазона от 17 до 1100 А и напрежение от 208 до 690 V, които предлагат на потребителите множество предимства и функционални възможности”, поясниха от СЕМО.

 • Сигурност и лесно обслужване на арматура с електрическите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Сигурност и лесно обслужване на арматура с електрическите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Обслужването на различните видове арматура в тръбопроводни системи често се затруднява от разполагането й в тесни пространства и труднодостъпни места. „Електрическите задвижки, производство на Schiebel Antriebstechnik, предлагат добро решение за подобни приложения, както и в случаи, когато арматурата не може да бъде обслужвана”, коментираха за Инженер.bg от фирма Аква Джет 2011, която предлага продуктите на водещия австрийски производител на българския пазар.

 • UPS устройства серия Eaton 9Е – широк обхват от приложения в диапазона 6-20 kVA

  UPS устройства серия Eaton 9Е – широк обхват от приложения в диапазона 6-20 kVA

  Компанията Eaton e сред най-утвърдените компании в света, свързани с производството и предлагането на непрекъсваеми токозахранващи устройства (UPS) на пазара. Серията UPS Eaton 9E e предназначенa за постоянно следене на параметрите на захранването, предоставяйки регулиране на напрежението и честотата чрез онлайн технология на двойно преобразуване. Те са с фактор на мощността 0.8, което означава, че са в състояние да захранват повече сървъри, отколкото други подобни продукти.

 • Взривозащитени електрически табла на Socomec - оптимално решение за индустриални приложения

  Взривозащитени електрически табла на Socomec - оптимално решение за индустриални приложения

  Серия взривозащитени електрически табла Atex, разработени от водещата френска компания Socomec, предлага на пазара у нас утвърдената българска компания DTS - Цифрови Преносни Системи, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Таблата са оборудвани с компоненти за превключване, контрол и защита, производство на Socomec, и могат да бъдат изработени, съгласно конкретните изисквания на клиента”, поясниха от DTS.

Още от Електротехника