Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

 • Ново поколение основи на предпазители с керамична изолация PK от ETI Elektroelement

  Ново поколение основи на предпазители с керамична изолация PK от ETI Elektroelement

  Най-новото попълнение в обширното портфолио на словенската компания ETI Elektroelement, водещ производител на продукти и решения в областта на електрообзавеждането, е серия основи с керамична изолация за NH предпазители. „Основите са подходящи за инсталиране върху монтажен щит. Те могат да се използват в комбинация със стопяеми NH вложки, съгласно международният стандарт DIN VDE 0636-2/IEC 60269-2 с максимална изключваща способност 200 kA или като твърди връзки“, обясниха за Инженер.bg от офиса на фирмата у нас.

 • Електро Плюс: Видеотерминал Classe 300X13E от BTicino – модерен, комуникативен, лесен за обслужване

  Електро Плюс: Видеотерминал Classe 300X13E от BTicino – модерен, комуникативен, лесен за обслужване

  Италианският производител на видео- и аудио охранителни системи BTicino попълни своето портфолио за системата MyHome с нов вътрешен видеотерминал модел Classe 300X13E. „Видеотерминалът ще позволи на потребителите да превърнат дома си в обект, който може да бъде контролиран през смартфон както отвътре, така и извън него, от голямо разстояние”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар.

 • 3Dbgprint: Марсоходът Rover на NASA е конструиран с 3D-принтирани части

  3Dbgprint: Марсоходът Rover на NASA е конструиран с 3D-принтирани части

  Пъргава бяла количка броди из пустинята Аризона, маневрира през непроходими терени под ударите на вятъра и слънцето, докато температурните разлики преминават от една крайност в друга. Астронавти и инженери на NASA правят тест-драйв на марсохода Rover през камъни и пясък, нагоре-надолу по хълмовете, в среда, която симулира бруталните условия на Марс ... „В близкото бъдеще подобни превозни средства могат да помогнат на хората да изследват Марс, както и астероиди в близост до Земята“, разказват от фирма 3Dbgprint.

 • Бибус: Световна тенденция е преминаването от пневматично към електромеханично задвижване

  Бибус: Световна тенденция е преминаването от пневматично към електромеханично задвижване

  От машините и оборудването от следващото технологично поколение се очаква да бъдат все по-компактни, като същевременно осигуряват по-висока производителност и гъвкавост, коментират за Инженер.bg от Бибус България. Преминаването от пневматични цилиндри към електромеханични задвижвания може да опрости проекта на една инсталация и в същото време да спести сериозни разходи, свързани с производството и експлоатацията.

 • Ташев-Галвинг: Прожектори с нова XLed концепция от Steinel – перфектна комбинация от светлина и ефективност

  Ташев-Галвинг: Прожектори с нова XLed концепция от Steinel – перфектна комбинация от светлина и ефективност

  Прожекторите с LED технология набират все по-голяма популярност и са на път да заменят съответстващите им халогенни еквиваленти. „Ниската консумация на електроенергия и по-ярката светлина са главните предимства на LED прожекторите. Steinel разработи нова XLed концепция при производството на прожектори, която представлява перфектна комбинация между сензорна и LED технология, гарантираща незабавна и ярка бяла светлина”, съобщиха от фирма Ташев-Галвинг.

 • Таурус-93: Разполагаме с модерна производствена база, гарантираща високо качество на нашите продукти

  Таурус-93: Разполагаме с модерна производствена база, гарантираща високо качество на нашите продукти

  Повече от двадесет години пловдивската фирма Таурус-93 развива успешна производствена дейност в областта на електрониката, печелейки доверието на своите клиенти с високото качество на произвежданите лицеви панели и клавиатури. „Наш основен приоритет е качеството на продукцията ни, а то е немислимо без инвестиции в съвременно производствено оборудване”, коментира за Инженер.bg г-н Енчо Пондев, управител на фирмата.

 • Жо и Вен: Удобство, сигурност и енергийна ефективност с детекторите за движение и присъствие Argus на Schneider Electric

  Жо и Вен: Удобство, сигурност и енергийна ефективност с детекторите за движение и присъствие Argus на Schneider Electric

  Цените ли сигурността и удобството в дома? Искате ли да намалите и сметките за електричество? В този случай детекторите за присъствие и движение с външно и вътрешно приложение Argus на глобалния лидер в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric, са точното решение за вас, съобщиха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен България, дистрибутор на изделията на мултинационалния производител у нас.

 • Солид Фил представя базовата технология за 3D принтиране стереолитография

  Солид Фил представя базовата технология за 3D принтиране стереолитография

  „В основата на най-наложилите се технологии за 3D принтиране са FDM, стереолитография и лазерно синтероване. В Солид Фил използваме и трите“, разказват за Инженер.bg експертите от водещата българска компания за инженерни решения в областта на триизмерния печат Солид Фил и споделят повече за една от тях – стереолитографията. Тя е една от най-прецизните технологии за 3D принтиране, чрез която могат да се произвеждат изключително малки и фини детайли с идеално гладка повърхност, не изискващи допълнителна обработка.

 • CTeam: Търсенето на инженерни кадри е най-голямо в Пловдив и региона през последните години

  CTeam: Търсенето на инженерни кадри е най-голямо в Пловдив и региона през последните години

  “Традиционно се приема, че най-голямо търсене на инженерни кадри има в София и региона. Това твърдение обаче бе в сила само до 2014 г., когато динамиката на пазара на труда силно се промени. От края на същата година, през цялата 2015 г. и най-вече от началото на настоящата година промените в пазара на труда се усещат осезаемо, в резултат на което Пловдив и региона заеха водеща позиция в търсенето на технически специалисти“, коментира за Инженер.bg г-н Георги Първанов от CTeam.

 • 3dbgprint: Нов 3D принтер Builder Premium Small създава качествени обекти със смесени цветове

  3dbgprint: Нов 3D принтер Builder Premium Small създава качествени обекти със смесени цветове

  Утвърденият холандски производител на 3D принтери Builder разшири своето портфолио с принтер от най-ново поколение Builder Premium Small. „Със своя напълно затворен корпус, принтерът е около 2 пъти по-тих от стандартните 3D принтери Builder. Той притежава Wi-Fi връзка и 4,3” пълноцветен сензорен екран, който е разположен в горната част, и осигурява лесен достъп”, съобщиха за Инженер.bg от фирма 3dbgprint, която предлага техниката на Builder у нас.

Още от Електротехника