Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

 • 8-канални аналогови входни клеми с оптимално съотношение цена-качество от WAGO Kontakttechnik

  8-канални аналогови входни клеми с оптимално съотношение цена-качество от WAGO Kontakttechnik

  Новите 8-канални аналогови входни клеми на утвърдения немски производител WAGO Kontakttechnik предлагат конкурентно съчетание на малък размер с оптимално съотношение цена/производителност. Трите нови 8-канални аналогови входни клеми за сензори с двужилна технология, освен голям брой канали и намалена монтажна ширина, осигуряват също висока точност на измерване и добра резолюция, което води и до отличното съотношение между цена и производителност.

 • Сензори за присъствие LuxMaster - офис осветление, адаптирано към конкретните нужди

  Сензори за присъствие LuxMaster - офис осветление, адаптирано към конкретните нужди

  Сензори за присъствие от серията LuxMaster на водещия немски производител Steinel Professional са подходящо решение за управление на осветлението в големи помещения. Те са проектирани, така че да могат да осигурят необходимото ниво на осветеност, съобразено с присъствието на хора и с условията на околната среда. На българския пазар продуктите на Steinel Professional се предлагат от техният партньор в страната – фирма Ташев-Галвинг.

 • Устройства за сигнализиране на тревога при дим Fire Control Pro на Steinel Professional

  Устройства за сигнализиране на тревога при дим Fire Control Pro на Steinel Professional

  Откриването на пожар в момента на неговото възникване позволява предприемането на бързи мерки за потушаването му и предотвратява нанасянето на значителни материални и нематериални щети. „С оглед повишаване на сигурността и ограничаване на възможните щети от пожар, днес повечето сгради се оборудват с пожароизвестителни системи, включващи детектори за дим, пламък, топлина”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ташев-Галвинг.

 • Превключватели на Socomec - сред последните новости в портфолиото на DTS

  Превключватели на Socomec - сред последните новости в портфолиото на DTS

  Фирма DTS - „Цифрови Преносни Системи” сериозно разшири гамата от моторни и автоматични превключватели тип АВР на водещия френски производител Socomec, които предлага у нас, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Отскоро, към предлаганата от нас гама от превключватели на Socomec, добавихме и сериите ATyS M, ATyS S - ATyS Sd, ATyS - ATyS D, ATyS t, ATyS g и ATyS p”, поясниха от DTS.

 • Новата серия софтстартери iStart на Solcon съчетава предимства и функционални възможности

  Новата серия софтстартери iStart на Solcon съчетава предимства и функционални възможности

  Серията софтстартери за ниско напрежение iStart, която е сред актуалните разработки на един от световните производители в областта – компанията Solcon, е част от най-новите продуктови предложения на фирма СЕМО, официален вносител за България на Solcon. „Серията iStart включва устройства с номинален ток в диапазона от 17 до 1100 А и напрежение от 208 до 690 V, които предлагат на потребителите множество предимства и функционални възможности”, поясниха от СЕМО.

 • Сигурност и лесно обслужване на арматура с електрическите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Сигурност и лесно обслужване на арматура с електрическите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Обслужването на различните видове арматура в тръбопроводни системи често се затруднява от разполагането й в тесни пространства и труднодостъпни места. „Електрическите задвижки, производство на Schiebel Antriebstechnik, предлагат добро решение за подобни приложения, както и в случаи, когато арматурата не може да бъде обслужвана”, коментираха за Инженер.bg от фирма Аква Джет 2011, която предлага продуктите на водещия австрийски производител на българския пазар.

 • UPS устройства серия Eaton 9Е – широк обхват от приложения в диапазона 6-20 kVA

  UPS устройства серия Eaton 9Е – широк обхват от приложения в диапазона 6-20 kVA

  Компанията Eaton e сред най-утвърдените компании в света, свързани с производството и предлагането на непрекъсваеми токозахранващи устройства (UPS) на пазара. Серията UPS Eaton 9E e предназначенa за постоянно следене на параметрите на захранването, предоставяйки регулиране на напрежението и честотата чрез онлайн технология на двойно преобразуване. Те са с фактор на мощността 0.8, което означава, че са в състояние да захранват повече сървъри, отколкото други подобни продукти.

 • Взривозащитени електрически табла на Socomec - оптимално решение за индустриални приложения

  Взривозащитени електрически табла на Socomec - оптимално решение за индустриални приложения

  Серия взривозащитени електрически табла Atex, разработени от водещата френска компания Socomec, предлага на пазара у нас утвърдената българска компания DTS - Цифрови Преносни Системи, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Таблата са оборудвани с компоненти за превключване, контрол и защита, производство на Socomec, и могат да бъдат изработени, съгласно конкретните изисквания на клиента”, поясниха от DTS.

 • Осветление, когато, където и колкото е нужно със сензорите за движение на Steinel Professional

  Осветление, когато, където и колкото е нужно със сензорите за движение на Steinel Professional

  Сензорите за движение са съвременно решение, внасящо значително улеснение при придвижването в тъмни пространства. Включвайки автоматично осветлението, сензорите ни спестяват неприятности и нежелани инциденти. Наред с улесненото придвижване, те допринасят и за повишаване на ефективността на осветлението, което работи само когато и колкото е необходимо. Пълен спектър от сензори за движение на Steinel Professional у нас доставя Ташев-Галвинг.

 • Решения за редуциране на хармоничните изкривявания на тока

  Решения за редуциране на хармоничните изкривявания на тока

  Danfoss разработва и предлага готови решения за редуциране на ефекта от високочестотните хармонични изкривявания, всяко със своите предимства и недостатъци. Няма уникално решение, което да бъде високо ефективно и евтино. Необходимо е всяка инсталация да бъде оценена, да се поставят целите, а след това де се търси подходящо решение. Не съществува едно универсално решение, което да подхожда на всички приложения и условия на мрежата, коментира за Инженер.bg инж. Младен Миланов, управител на фирма Бандени.

Още от Електротехника