Дискусии / Позиции

 • Новата серия софтстартери iStart на Solcon съчетава предимства и функционални възможности

  Новата серия софтстартери iStart на Solcon съчетава предимства и функционални възможности

  Серията софтстартери за ниско напрежение iStart, която е сред актуалните разработки на един от световните производители в областта – компанията Solcon, е част от най-новите продуктови предложения на фирма СЕМО, официален вносител за България на Solcon. „Серията iStart включва устройства с номинален ток в диапазона от 17 до 1100 А и напрежение от 208 до 690 V, които предлагат на потребителите множество предимства и функционални възможности”, поясниха от СЕМО.

 • Сигурност и лесно обслужване на арматура с електрическите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Сигурност и лесно обслужване на арматура с електрическите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Обслужването на различните видове арматура в тръбопроводни системи често се затруднява от разполагането й в тесни пространства и труднодостъпни места. „Електрическите задвижки, производство на Schiebel Antriebstechnik, предлагат добро решение за подобни приложения, както и в случаи, когато арматурата не може да бъде обслужвана”, коментираха за Инженер.bg от фирма Аква Джет 2011, която предлага продуктите на водещия австрийски производител на българския пазар.

 • UPS устройства серия Eaton 9Е – широк обхват от приложения в диапазона 6-20 kVA

  UPS устройства серия Eaton 9Е – широк обхват от приложения в диапазона 6-20 kVA

  Компанията Eaton e сред най-утвърдените компании в света, свързани с производството и предлагането на непрекъсваеми токозахранващи устройства (UPS) на пазара. Серията UPS Eaton 9E e предназначенa за постоянно следене на параметрите на захранването, предоставяйки регулиране на напрежението и честотата чрез онлайн технология на двойно преобразуване. Те са с фактор на мощността 0.8, което означава, че са в състояние да захранват повече сървъри, отколкото други подобни продукти.

 • Взривозащитени електрически табла на Socomec - оптимално решение за индустриални приложения

  Взривозащитени електрически табла на Socomec - оптимално решение за индустриални приложения

  Серия взривозащитени електрически табла Atex, разработени от водещата френска компания Socomec, предлага на пазара у нас утвърдената българска компания DTS - Цифрови Преносни Системи, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Таблата са оборудвани с компоненти за превключване, контрол и защита, производство на Socomec, и могат да бъдат изработени, съгласно конкретните изисквания на клиента”, поясниха от DTS.

 • Осветление, когато, където и колкото е нужно със сензорите за движение на Steinel Professional

  Осветление, когато, където и колкото е нужно със сензорите за движение на Steinel Professional

  Сензорите за движение са съвременно решение, внасящо значително улеснение при придвижването в тъмни пространства. Включвайки автоматично осветлението, сензорите ни спестяват неприятности и нежелани инциденти. Наред с улесненото придвижване, те допринасят и за повишаване на ефективността на осветлението, което работи само когато и колкото е необходимо. Пълен спектър от сензори за движение на Steinel Professional у нас доставя Ташев-Галвинг.

 • Решения за редуциране на хармоничните изкривявания на тока

  Решения за редуциране на хармоничните изкривявания на тока

  Danfoss разработва и предлага готови решения за редуциране на ефекта от високочестотните хармонични изкривявания, всяко със своите предимства и недостатъци. Няма уникално решение, което да бъде високо ефективно и евтино. Необходимо е всяка инсталация да бъде оценена, да се поставят целите, а след това де се търси подходящо решение. Не съществува едно универсално решение, което да подхожда на всички приложения и условия на мрежата, коментира за Инженер.bg инж. Младен Миланов, управител на фирма Бандени.

 • Как влияят хармоничните изкривявания върху електрическите системи и оборудването?

  Как влияят хармоничните изкривявания върху електрическите системи и оборудването?

  Хармоничното изкривяване на тока е нежелан страничен ефект, наблюдаван при голяма част от електрическото оборудване. В тази връзка, Инженер.bg ще публикува две статии, разглеждащи този проблем, подготвени от утвърдения специалист в областта - инж. Младен Миланов, управител на фирма Бандени, която доставя и внедрява електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери на водещия датски производител Danfoss.

 • Ефективно улично осветление със светодиодно осветително тяло Ultralux от Ритбул

  Ефективно улично осветление със светодиодно осветително тяло Ultralux от Ритбул

  В изключително кратките зимни дни, с ранното настъпване на тъмнината, започваме все повече да оценяваме значението на уличното осветление. То ни позволява да следваме безпроблемно ритъма си на живот, придвижвайки се из града лесно, комфортно и безопасно. „Уличното осветление е голям консуматор на електроенергия, а и разходите за поддръжката му не са малки. По тази причина, в последните години все повече се налага уличното LED осветление ”, коментираха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Широка гама електромеханични релата от Шрак Техник. Част I

  Широка гама електромеханични релата от Шрак Техник. Част I

  Независимо от бурното развитие на електрониката, електромеханичните релета продължават да са широко използвани, тъй като притежават редица предимства, гарантиращи надеждна работа на различни системи. Портфолиото на Schrak Technik включва голяма номенклатура от електромеханични релета. Изделията се използват с еднакъв успех в промишлено оборудване, системи за управление, електронни модули, разпределителни табла и табла за контрол и автоматизация.

 • Иновативни модулни светлинни колони с универсално приложение на Sirena

  Иновативни модулни светлинни колони с универсално приложение на Sirena

  Водещата италианска компания Sirena, специализирана в производството на звукова и светлинна сигнално-охранителна техника, разработи иновативна серия светлинни сигнални колони Elyps. „В серията е заложена нова концепция за модулни светлинни колони, която гарантира универсалното им приложение. Светлинната индикация на колоните Elyps би могла да бъде контролирана по три различни начина: директно от монтажния цокъл, чрез логически контролер PLC, както и директно от светлинния модул”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс.

Още от Електротехника