Дискусии / Позиции

 • Жо и Вен България разшири дейността с производството на ел. табла

  Жо и Вен България разшири дейността с производството на ел. табла

  Нова дейност включи към спектъра от предлагани услуги фирма Жо и Вен България, предлагайки индивидуална изработка на ел. табла по проект и задание на клиента. „Асемблираме таблата от готови метални шкафове или кутии с високо качество на водещи производители – Schneider Electric, ABB, Rittal, Noark или шкафове по поръчка, според конкретното приложение“, коментираха за Инженер.bg от Жо и Вен България.

 • Ритбул – дистрибутор на електроапаратурата на ETI в България

  Ритбул – дистрибутор на електроапаратурата на ETI в България

  Утвърдената българска търговска фирма Ритбул обогати широката гама продукти от реномирани производители, които предлага на българския пазар, с изделията на ETI Elektroelement - словенския производител на апаратура НН за защита, контрол и управление.’’Ние подбираме много внимателно компаниите-производители, с които работим. За нас е важно да сме твърдо убедени във високото качество, безопасността, надеждността и ефективността на работа на изделията им“, коментира инж. Мария Божкова, управител на Ритбул.

 • Органът за контрол от вид С при АС-ДС предлага професионално и коректно изпълнение на широк обхват от акредитирани дейности

  Органът за контрол от вид С при АС-ДС предлага професионално и коректно изпълнение на широк обхват от акредитирани дейности

  Органът за контрол от вид С при АС-ДС предлага на своите клиенти професионални и висококачествени услуги, благодарение на висококвалифицираните си специалисти, модерна апаратура и съвременни методи за контрол, коментират за Инженер.bg от АС-ДС. Акредитиран е от ИА БСА за извършване на контрол на ел. уредби и съоръжения, електрозащитни средства, физични фактори на работна и битова среда, климатични и вентилационни инсталации, прах във въздуха на работна среда и химични агенти във въздуха на работна среда.

 • Възможно ли е да се превърнем от LED вносители в държава на LED производители?

  Възможно ли е да се превърнем от LED вносители в държава на LED производители?

  Отговорът е „Да“, според един от най-уважаваните специалисти в областта на осветлението у нас – проф. Христо Василев, който отскоро е и председател на новосъздадената Браншова камара по светодиодни технологии и осветление. Сред целите, които си поставят той и колегите му са откриване на 10 000 нови работни места в предприятия за производство на съвременни светлинни източници до 2020 г. у нас.

 • Сградни системи за безопасност. Проектиране на аварийно осветление.

  Сградни системи за безопасност. Проектиране на аварийно осветление.

  Какви са съвременните изисквания при проектиране на евакуационни пътища с ширина до два метра? Колко трябва да е осветеността на места с висок риск? Задължителни ли са инспектирането и поддръжката на аварийното осветление?Ще повлияят ли върху пазара най-новите нормативни промени? Ако искате да научите отговорите - материалът е списан специално за вас!

 • Аварийното осветление следва да е обект на контрол до края на живота на една сграда

  Аварийното осветление следва да е обект на контрол до края на живота на една сграда

  Инж. Георги Бинев, технически директор на ЕМЕКС България, за най-новите законодателни промени в областта, за двугодишния срок всички сгради – и новостроящите се, и вече пуснатите в експлоатация, да разполагат с аварийно и евакуационно осветление, както и за отрицателните последици от метода „copy and paste” при проектирането му.

 • Съвременно осветление за луксозен хотел

  Съвременно осветление за луксозен хотел

  Инж. Иван Димов, представител на Beghelli-Praezisa за България, коментира в Инженер.bg видовете съвременни светлинни източници и ПРА, които е целесъобразно да се използват в неголеми луксозни хотели. Прочетете и доколко е икономически оправдано използването на автоматично управление в подобно приложение.

 • БСК против намаляване на количествата електроенергия, предложени на търг за потребление от индустрията

  БСК против намаляване на количествата електроенергия, предложени на търг за потребление от индустрията

  Българска стопанска камара изрази опасенията си от политиката за либерализация на енергийния ни пазар.

Още от Електротехника