Събития

 • Ритбул представи иновативни решения за електроизграждане на семинар „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”

  Ритбул представи иновативни решения за електроизграждане на семинар „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”

  В края на октомври 2019 г. фирма Ритбул бе домакин на семинар на тема „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”. По време на събитието компанията представи най-новите технически решения и разработки на свои международни партньори. Гостите на семинара имаха възможността да се запознаят с последната версия на платформата за електротехническо проектиране Eplan, с продуктовата гама и най-новото оборудване за електрически инсталации на ETI, както и със софтуера за селективност ETIsON.

 • Унистър от МТП Пловдив: Искрогасенето е ключов момент за безопасно и рентабилно производство

  Унистър от МТП Пловдив: Искрогасенето е ключов момент за безопасно и рентабилно производство

  Поредното издание на Международния технически панаир в Пловдив е в историята, но днес обръщаме поглед назад, за да разберем каква е мотивацията за развитие на една от участващите български компании – а именно, Унистър. „Харесва ни мотото на тазгодишния панаир: „Създаваме възможности“. Към това се стремим и ние – да създадем възможности за българския бизнес да бъде по-успешен, по-ефективен и по-рентабилен“, коментираха от дружеството.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новини, свързани както с бизнеса у нас и на Балканите, така и с академичния свят. Част от тях са откриването на завода за автомобилни фарове край Пловдив на Одело България, интересът на немската жп компнания FlixTrain към България, дарението на оборудване на ТУ-Варна от Mitsubishi Electric и мн. др. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Защо бутиковото машиностроене избира експерти с индивидуализъм и какво прави Айгер Инженеринг „различната компания“

  Защо бутиковото машиностроене избира експерти с индивидуализъм и какво прави Айгер Инженеринг „различната компания“

  Айгер Инженеринг отново бе сред изложителите на ежегодния форум „Дни на Кариерата“, който се проведе на 17-ти октомври 2019 г. във филиала на ТУ – София в гр. Пловдив. „Дни на Кариерата е едно от събитията, които представляват най-голям интерес за нас. Всяка година търсим амбициозни млади хора, които имат интерес към технологиите и машиностроенето. Стремим се да им покажем кои сме, какво правим и кое ни прави „различната компания“, разказаха за Инженер.bg от фирмата.

 • R&M от „Дни на кариерата“ 2019: „Богата палитра от възможности се открива пред студентите с нашите стажантски програми“

  R&M от „Дни на кариерата“ 2019: „Богата палитра от възможности се открива пред студентите с нашите стажантски програми“

  С любопитни предложения за стаж запозна Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) студентите, които посетиха щанда на фирмата по време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“, което се проведе в София на 15 и 16 октомври. Дружеството у нас е част от международната компания Reichle & De-Massari AG, която работи в над 40 държави и произвежда компоненти и кабели за изграждане на офисни и публични мрежи и центрове за данни.

 • Над 140 работодатели потърсиха мотивирани и креативни младежи по време на „Дни на кариерата“ в ТУ-София

  Над 140 работодатели потърсиха мотивирани и креативни младежи по време на „Дни на кариерата“ в ТУ-София

  Технически университет – София отново даде среща на амбициозни студенти, мечтаещи за успешна реализация в света на техниката, с едни от най-изявените и утвърдени работодатели у нас. Традиционното изложение „Дни на кариерата“ се състоя в три поредни дни – 15-ти, 16-ти и 17-ти октомври. Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори на събитието и традиционно се включи с изложбен щанд в София и Пловдив. Как мина изложението през погледа на екипа ни? Да видим...

 • „Светлината оживява и нашия живот преобразява...“ с биодинамично осветление на ES-SYSTEM от Текра

  „Светлината оживява и нашия живот преобразява...“ с биодинамично осветление на ES-SYSTEM от Текра

  На 16 октомври в BWT Premier Sofia Airport Hotel се проведе работна среща и демонстрация на биодинамично осветление на полския производител ES-SYSTEM, организирана от водещата българска търговска фирма Текра, специализирана в областта на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации. Как светлината влияе на настроението ни и какъв ефект оказва осветлението, насочено към човека, е „най-горещата“ тема сред светлотехниците в момента.

 • Костал: Мобилността е концепция, а не автомобил. Бъдете и вие част от този изумителен свят

  Костал: Мобилността е концепция, а не автомобил. Бъдете и вие част от този изумителен свят

  По-свързани, по-интелигентни, по-модерни – такива са изискванията към всеки аспект на автомобилния бранш днес. И доказателството за това бе ежегодното изложение IAA, в което участие взе и Kostal – лидер в разработката на електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия. Какво представи международната компания и как можете да станете част от екипа ѝ в България разказаха за Инженер.bg от Костал България Аутомотив.

 • Емблематичната гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово вече е сред партньорите ни

  Емблематичната гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово вече е сред партньорите ни

  Продължаваме с добрите новини! Карловската професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ също се присъединява към партньорите ни в Академична борса на Борса.bg. Заедно с една от най-старите гимназии у нас ще информираме младежите за различни възможности за обучение и реализация в гр. Карлово и региона. Вече повече от 100 години обучението в гимназията следва историческите превратности в родината ни.

 • Текра ще представи биодинамично осветление на работна среща „Светлината оживява“ в София

  Текра ще представи биодинамично осветление на работна среща „Светлината оживява“ в София

  Водещата българска търговска фирма Текра, специализирана в областта на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации, организира работна среща и демонстрация на биодинамично осветление на 16-ти октомври в София. „Каним ви на нашата специализирана среща, за да ви покажем нещо ново, интересно и полезно в областта на биодинамичното осветление, а именно т.нар. Circadian технология. Очакваме ви!“, съобщиха за читателите на Инженер.bg от бългаското дружество.

Още от Електротехника