Събития

 • Академия Телетек организира обучения за пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс в цялата страна

  Академия Телетек организира обучения за пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс в цялата страна

  Екипът на Телетек отправя покана към всички желаещи да се включат в техническо сертификационно обучение на тема: „Пожароизвестителни системи, производство на Телетек Електроникс АД“. „За поредна година предлагаме на всички специалисти отлична възможност да надградят професионалните си познания и умения в областта на пожаробезопасността. При това, напълно безплатно. Започваме своята обиколка на 26 септември в София“, информираха от дружеството.

 • Шрак Техник дава старт на есенните Инфодни 2017 вече и с прояви във Велико Търново и Благоевград

  Шрак Техник дава старт на есенните Инфодни 2017 вече и с прояви във Велико Търново и Благоевград

  Водещият специалист в областта на електроенергетиката, автоматизацията и ВЕИ Шрак Техник дава старт на наситената си есенна маркетингова програма с нови събития от поредицата Инфодни, които организира ежегодно у нас. „След големия интерес, които успяхме да предизвикаме през пролетта, и мащабността, която постигнехме в градовете Бургас, Варна, Пловдив и София, се завръщаме на пълни обороти и продължаваме нашата обиколка из България“, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • „Дни на кариерата“ в пловдивския филиал на ТУ-София – една професионална среща на младостта и успеха

  „Дни на кариерата“ в пловдивския филиал на ТУ-София – една професионална среща на младостта и успеха

  Технически университет – София и Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ канят всички желаещи да се включат в традиционното изложение на компании „Дни на кариерата“ в град Пловдив. На 19 октомври 2017 г. събитието ще събере студенти, млади специалисти, представители на академичните среди и водещи компании на територията на пловдивския филиал на учебното заведение. Точното място е четвърти учебен корпус на централната административна сграда на адрес: ул. „Цанко Дюстабанов“ № 25.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В новините тази седмица ви представихме не малко специалисти по човешки ресурси, с което поставяме акцент върху развитието на инженерните кадри у нас и важността на тяхната реализация. Наред с това ви запознахме и с една благородна инициатива – стипендиантската програма, насочена към зрелостници без или с един родител, организирана от Български червен кръст – Столична организация и Национална дарителска програма „С тениска на бала”. За нас е важен професионалният път на младите инженери.

 • Жо и Вен: Schneider Electric с три награди за продуктов дизайн iF Design Award за 2017 г.

  Жо и Вен: Schneider Electric с три награди за продуктов дизайн iF Design Award за 2017 г.

  Глобалният специалист в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric бе отличен с три награди за продуктов дизайн iF Design Award 2017 за продуктите Easergy T300, Resi9 DB60 и Avatar On, съобщиха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен България, дистрибутор на компанията у нас. „Трите решения на Schneider Electric са сред най-добрите в своя клас и напълно отговарят на основните ключови характеристики за дизайн на фирмата – надеждност, лекота при работа и технически иновации“, заявиха от българското дружество.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Единственият начин бизнесът да просперира е чрез непрекъснати инвестиции в ново, ефективно оборудване, както и в повишаване квалификацията на човешкия ресурс и грижа за бъдещите инженерни и ръководни кадри на предприятията. За щастие, все повече компании у нас и на Балканите се стремят да не спират развитието си, а за това им помагат различни национални и европейски политики. И през тази седмица Борса.bg проследи за вас най-актуалните събития в света на бизнеса и инвестициите. Представяме ви традиционния ни седмичен обзор!

 • Ритбул: EPLAN Cogineer, представен на Хановерския панаир, включва турбо режим на работа в инженеринга

  Ритбул: EPLAN Cogineer, представен на Хановерския панаир, включва турбо режим на работа в инженеринга

  Компанията ЕPLAN Software and Service взе участие в тазгодишния индустриален панаир в Хановер, където показа най-новия си софтуерен продукт - EPLAN Cogineer, съобщиха от българската компания Ритбул, утвърдена в търговията с технически изделия в сферата на електроизграждането, производството и автоматизацията. „Новият пакет на EPLAN може да генерира схеми автоматично и значително да намали времето за инженеринг”, поясниха за Инженер.bg от българската фирма.

 • Съвместен семинар на Ритбул и Ритал разгледа акцентите в новата софтуерна платформа EPLAN Electric P8

  Съвместен семинар на Ритбул и Ритал разгледа акцентите в новата софтуерна платформа EPLAN Electric P8

  Утвърденото у нас търговско дружество Ритбул и лидерът в производството на индустриални табла и шкафове Rittal бяха домакин на съвместен семинар на тема „EPLAN & Rittal Experience“. Събитието събра на едно място десетки електропроектанти, електротехници и специалисти от областта на автоматизацията и електротехниката, които бяха запознати в детайли с новата софтуерна платформа EPLAN Electric P8 и с продукта за 3D симулация на насищане на табла EPLAN ProPanel.

 • Иновациите за 2017 г. на Phoenix Contact, Lapp Kabel, GE, Lovato Electric и Circutor – тема на семинар на ВиВ Изоматик

  Иновациите за 2017 г. на Phoenix Contact, Lapp Kabel, GE, Lovato Electric и Circutor – тема на семинар на ВиВ Изоматик

  ВиВ Изоматик бе домакин на семинар, посветен на новите продукти, представени от партньорите на компанията по време на тазгодишното издание на мащабния индустриален панаир Hannover Messe. Пред пълна зала специалисти от сферата на автоматизацията и електроразпределението, водещата българска фирма демонстрира новостите за 2017 г. от продуктовите гами на Phoenix Contact, Lapp Kabel, GE, Lovato Electric и Circutor, чиито технически изделия ВиВ Изоматик предлага на българския пазар.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица ни поднесе нова доза приятни новини, свързани с инвестиции у нас и на Балканите, които ще обхванат не само различни индустрии, но и инфраструктурата. С редица новости и положително развитие се отличиха някои родни ВУЗ-ове и училища. Не спира и откриването на летните стажантски програми на много от международните компании с присъствие на българския пазар. Ако желаете да научите повече подробности, посетете ни на www.борса.bg. А сега се насладете на нашия концентрат от новини и събития!

Още от Електротехника