Събития

 • Хенкел България представи нова гама хибридни лепила по време на уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“

  Хенкел България представи нова гама хибридни лепила по време на уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“

  На 16 ноември 2017 г. Хенкел България бе домакин на специализиран уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“, на който представи най-новите попълнения в продуктовото си портфолио. Участниците имаха възможността да се запознаят с иновативната гама хибридни продукти на дружеството, с техните технически параметри и с широкото им приложение в практиката. Основни лектори бяха дългогодишните експерти г-н Енвер Ахмедов и г-н Митко Вълчев от дивизия „Индустриални лепила“ на Хенкел.

 • Курс за поддържане и обслужване на пожароизвестителна техника ще проведе Академия Телетек през декември

  Курс за поддържане и обслужване на пожароизвестителна техника ще проведе Академия Телетек през декември

  На 12 декември 2017 г. стартира квалификационен курс на тема „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове“. Организатор е професионалният център за обучение към Телетек Груп АД съвместно с Академия на МВР, а обучителната сесия ще се проведе в съответствие с нормите на чл. 8, т. 2 от НАРЕДБА № 8121з-1100 от 29 септември 2015 г. на Министерството на вътрешните работи.

 • Курсове за обучение с придобиване на професионална квалификация организира АС-ДС

  Курсове за обучение с придобиване на професионална квалификация организира АС-ДС

  АС-ДС ООД е българска инженерингова компания, която развива своята дейност в различни направления, сред които електроизграждане, автоматизация на технологични процеси, вентилационни и климатични инсталации и мн.др. Дружеството предлага и професионални курсове за обучение за получаване на квалификация. „От 2015 г. притежаваме лиценз за Център за професионално обучение и провеждаме курсове за придобиване на различни специалности“, информираха от българската фирма.

 • Шинни системи за електроразпределение от последно поколение са сред най-новите решения на Rittal

  Шинни системи за електроразпределение от последно поколение са сред най-новите решения на Rittal

  Ритал, дъщерно дружество на немския лидер в производството на индустриални табла и шкафове Rittal, за пореден път представи своето богато портфолио на Международен технически панаир - Пловдив. Компанията демонстрира електроразпределителни шинни системи до 1600 A, индустриални табла със степен на защита IP66, както и система стоящ шкаф с IP55/IP66. Покривен вентилатор за охлаждане на оборудване с IP55 и компактна шинна система RiLine Compact до 125 A също са сред най-новите попълнения на Ритал.

 • „Иновации в структурното окабеляване“ ще представи Легранд България на 23 ноември 2017 г. в столицата

  „Иновации в структурното окабеляване“ ще представи Легранд България на 23 ноември 2017 г. в столицата

  „Иновации в структурното окабеляване“ е темата на презентация, на която Легранд България има удоволствието да покани специалистите, чийто професионален път е свързан с темата. „Събитието е насочено към професионалисти в структурното окабеляване и ще бъде изключително полезно за IT-експерти, които отговарят или създават LAN мрежи или по-големи центрове за данни“, коментираха за Инженер.bg от утвърденото дружество в сферата на електрическите инсталации.

 • Мащабност и професионализъм в есенните обучения за пожароизвестителни системи на Академия на Телетек

  Мащабност и професионализъм в есенните обучения за пожароизвестителни системи на Академия на Телетек

  И тази есен българско дружество Телетек, специалист в сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации, провежда традиционната серия от технически сертификационни обучения на тема: „Пожароизвестителни системи, производство на Телетек Електроникс“. Първото събитие от националната обиколка на Академия Телетек се състоя в столицата в края на септември. Семинарът привлече многобройни заинтересовани технически експерти, желаещи да надградят професионалните си познания.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Това, което прави светa на бизнеса уникален, е непрекъснатата динамика, с която се развива. А седмичният ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“ се старае да ви представя винаги най-интересните новини за индустрията, бизнеса и инженерния свят. И тази седмица не липсват положителни вести от HR-сферата: 2017 г. се оказва най-перспективна за българските работодатели и те планират разширение на екипите си. Министерството на икономиката пък основа сдружение за стартъпи. За повече подробности посетете ни на www.борса.bg.

 • Академия Телетек организира обучения за пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс в цялата страна

  Академия Телетек организира обучения за пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс в цялата страна

  Екипът на Телетек отправя покана към всички желаещи да се включат в техническо сертификационно обучение на тема: „Пожароизвестителни системи, производство на Телетек Електроникс АД“. „За поредна година предлагаме на всички специалисти отлична възможност да надградят професионалните си познания и умения в областта на пожаробезопасността. При това, напълно безплатно. Започваме своята обиколка на 26 септември в София“, информираха от дружеството.

 • Шрак Техник дава старт на есенните Инфодни 2017 вече и с прояви във Велико Търново и Благоевград

  Шрак Техник дава старт на есенните Инфодни 2017 вече и с прояви във Велико Търново и Благоевград

  Водещият специалист в областта на електроенергетиката, автоматизацията и ВЕИ Шрак Техник дава старт на наситената си есенна маркетингова програма с нови събития от поредицата Инфодни, които организира ежегодно у нас. „След големия интерес, който успяхме да предизвикаме през пролетта, и мащабността, която постигнехме в градовете Бургас, Варна, Пловдив и София, се завръщаме на пълни обороти и продължаваме нашата обиколка из България“, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • „Дни на кариерата“ в пловдивския филиал на ТУ-София – една професионална среща на младостта и успеха

  „Дни на кариерата“ в пловдивския филиал на ТУ-София – една професионална среща на младостта и успеха

  Технически университет – София и Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ канят всички желаещи да се включат в традиционното изложение на компании „Дни на кариерата“ в град Пловдив. На 19 октомври 2017 г. събитието ще събере студенти, млади специалисти, представители на академичните среди и водещи компании на територията на пловдивския филиал на учебното заведение. Точното място е четвърти учебен корпус на централната административна сграда на адрес: ул. „Цанко Дюстабанов“ № 25.

Още от Електротехника