Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Въпреки сезона на отпуските не спираме да ви информираме за неуморното желание за развитие на бизнеса у нас и на Балканите. Запознахме ви с инвестицията на немската фирма Lindner Group в гр. Русе и с плановете на OMV Petrom за добив на газ от Черно море, възможността за стаж в Каменица като технически мениджър, посещението на студенти от ТУ-Габрово във фирма Кяшиф и мн. др. Още от новините на фокус в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Ритбул откри впечатляващ нов търговски офис и шоу-рум в индустриалната зона на Пловдив

  Ритбул откри впечатляващ нов търговски офис и шоу-рум в индустриалната зона на Пловдив

  Елегантен, модерен, просторен и създаден с любов! Всичко изброено, при това напълно обективно, може да се каже за новия търговски офис и шоу-рум на фирма Ритбул в града на тепетата. Намиращ се в Южна промишлена зона, до околовръстното, на бул. „Кукленско шосе“ в нова бизнес сграда, новият офис е ситуиран в непосредствена близост до индустриалната част на Пловдив. А екипът от специалисти на Ритбул в града е на разположение на потенциалните клиенти на фирмата от целия регион.

 • ПГ по механоелектротехника – гр. Пазарджик вече е сред партньорите на Академична борса на Борса.bg

  ПГ по механоелектротехника – гр. Пазарджик вече е сред партньорите на Академична борса на Борса.bg

  Екипът ни непрестанно се стреми да развива Академична борса на Борса.bg, за да бъдат младите хора у нас по-информирани за възможностите за обучение, квалификация и преквалификация, които могат да получат в страната, както и да бъдат по-ориентирани за своето бъдещо кариерно развитие. Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в гр. Пазарджик е поредното училище, което подкрепи тази наша инициатива и се присъединява с микросайт в Академична борса.

 • И през 2018 г. Бош затвърди лидерските си позиции на технологичния пазар в България

  И през 2018 г. Бош затвърди лидерските си позиции на технологичния пазар в България

  Глобалната технологична Група Bosch е основана през далечната 1886 г. На българския пазар тя също има дълга история. От 1993 г. присъства у нас със собствено дружество. Днес Bosch е представена чрез три компании в България. Любопитно е, че продуктите на Бош се предлагат у нас още от 1911 г., а до днес Бош е изградила мрежа от търговски партньори във всеки регионален център на страната. Стратегическата цел на водещия световен доставчик на технологии и услуги е да предоставя „техника за живота“ за днешния свързан свят.

 • Мехатроникс: Delta акцентира върху решения за интелигентно производство на SPS IPC Drives 2019

  Мехатроникс: Delta акцентира върху решения за интелигентно производство на SPS IPC Drives 2019

  Компанията Delta, глобален доставчик на интелигентни и енергийно-ефективни решения за промишлена автоматизация, представи своите продукти в областта на изложението SPS IPC Drives Italia 2019, което се проведе от 28 до 30 май в Парма, Италия. „Акцентът в участието на Delta по време в изложението бе поставен върху демонстрацията на новото решение за управление на движение на базата на CODESYS“, разказаха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics.

 • Телетек Електроникс с участие на специализираното изложение за пожарна безопасност Firex International 2019 в Лондон

  Телетек Електроникс с участие на специализираното изложение за пожарна безопасност Firex International 2019 в Лондон

  Утвърденият български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Телетек Електроникс ще вземе участие в единственото специализирано европейско изложение за пожарна безопасност Firex International, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Уважаеми партньори и приятели, заповядайте на щанда ни на Firex International 2019 в британската столица между 18 и 20 юни т.г.! Ще имаме удоволствието да се срещнем с вас на щанд FX735“, обърнаха се с покана от българската компания.

 • Мелексис България обяви нови стажантски позиции и привлича млади колеги от съседна Сърбия

  Мелексис България обяви нови стажантски позиции и привлича млади колеги от съседна Сърбия

  Ето, че изминаха няколко седмици от провеждането на едно от най-мащабните кариерни събития у нас – изложението „Стажове”. Припомняме ви, че то се състоя в ТУ-София, а сред участниците бе Мелексис България – най-голямото производствено дружество в структурата на световния лидер в развоя и производството на микроелектронни компоненти за индустрията и автомобилната промишленост Melexis. Какво споделиха пред Инженер.bg представителите на фирмата ще ви разкажем сега.

 • Академия Текра обяви нова дата за опреснителен курс по Наредба № 8121з-1100 на МВР. Включете се

  Академия Текра обяви нова дата за опреснителен курс по Наредба № 8121з-1100 на МВР. Включете се

  Професионалният център за обучение към Телетек Груп АД организира курсове по чл. 8, т. 2, от Наредба № 8121з-1100, съвместно с Академия на Министерството на вътрешните работи за „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове”. На 18 юни 2019 г. ще стартира опреснителен курс по Наредбата. Продължителността му е една седмица и ще завърши с насрочване на дата за полагане на изпит.

 • „Мечтаехте ли като малки да летите?“, питаха от Луфтханза Техник София по време на „Стажове“ 2019

  „Мечтаехте ли като малки да летите?“, питаха от Луфтханза Техник София по време на „Стажове“ 2019

  Представяхте ли си, че колите могат да летят? Интересувахте ли се от тайните на технологиите?”, с тези въпроси от Луфтханза Техник София посрещаха на своя щанд младите и амбициозни студенти по време на кариерното изложение „Стажове” в Технически университет – София и във филиала му в Пловдив, където им разказваха как се става авиомеханик. „По време на изложението със студентите си говорихме за самолети, двигатели, турбини, но също и за логистика, организация на процесите и какво ли още не...

 • Текра и Дахуа България на гости в морската ни столица! Елате на Dahua Stralight Show 2019 на 28 май!

  Текра и Дахуа България на гости в морската ни столица! Елате на Dahua Stralight Show 2019 на 28 май!

  На 28 май 2019 г. в Rosslyn Dimyat Hotel – Варна, ще се проведе Dahua Stralight Show 2019. Под надслов „Можеш да бягаш, но не можеш да се скриеш“, организаторите на събитието от Текра и Дахуа България ще ви покажат как да не изпускате нищо от поглед. „Присъствието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. За нас е особено вълнуващо, тъй като за първи път ще гостуваме със събитие на подобна тематика във Варна“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра.

Още от Електротехника