Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Събития

 • Учебният център на Телетек Груп кани специалисти на обучения по поддръжка и обслужване на противопожарна техника

  Учебният център на Телетек Груп кани специалисти на обучения по поддръжка и обслужване на противопожарна техника

  Академия Текра (ТелеТек) кани всички заинтересовани да се включат в предстоящите обучения по Наредба № 8121з-1100 на Министерството на вътрешните работи на тема: „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове". „Организатор на проявата е Професионалният център за обучение към Телетек Груп АД, съвместно с Академия на МВР“, поясниха от фирма Текра, част от Телетек Груп.

 • Legrand създаде повече от 20 партньорства, насърчаващи свързаността по целия свят да се превърне в реалност

  Legrand създаде повече от 20 партньорства, насърчаващи свързаността по целия свят да се превърне в реалност

  След старта на програмата за оперативна съвместимост „Работи с Legrand“ (Works with Legrand), глобалният специалист в електрическите и цифровите сградни инфраструктури Legrand обяви партньорството си с над 20 ключови световно утвърдени иновативни компании. Това се случи по време на тазгодишното издание на технологичния форум за иновации CES, който се проведе от 9 до 12 януари 2018 г. в Лас Вегас, информираха за Инженер.bg от българския филиал на групата – Легранд България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Бялата приказка и преспите навън възродиха желанието у всички за чисто начало. Редица университети обявиха старт на кандидатстудентските си кампании за следващата академична година. Научихме за предстоящите изложения извън България, но и за конкурси и конференции, които ще съберат у нас международния елит в областта на техниката и архитектурата. Ако сте пропуснали нещо от новините, посетете ни на www.борса.bg. А сега ви оставяме с краткия ни новинарски обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Телетек вече оперира под наименованието ТЕКРА, отбелязвайки началото на нов етап на развитие

  Телетек вече оперира под наименованието ТЕКРА, отбелязвайки началото на нов етап на развитие

  „В резултат от дългогодишната ни работа като търговци и дистрибутори на продукти в две основни направления – „Системи за сигурност“ и „Електрооборудване“, фирма Телетек достигна до очаквания растеж и водеща пазарна позиция. За да отбележим началото на нов, следващ етап от възходящото ни развитие, за да се откроим, както и за да продължим успеха си в сферата на технологиите, ние приехме ново име – TEKRA“, обявиха за Инженер.bg от дружеството.

 • Инженер.bg попита: Кои са най-желаните направления и населени места за работа/стаж?

  Инженер.bg попита: Кои са най-желаните направления и населени места за работа/стаж?

  Кои са „най-апетитните“ работни и стажантски позиции и направления, към които инженерите се стремят? В кои населени места търсят своето развитие те? Това са част от въпросите, на които ще се опитаме да отговорим в настоящия материал, представящ обобщени резултати от мащабното проучване, което екипът ни проведе в края на изминалата година, допитвайки се до активно търсещите работа специалисти. Какво показват те? Да видим...

 • Телетек: Телетек Електроникс вече е пълноправен член на международната браншова организация Euralarm

  Телетек: Телетек Електроникс вече е пълноправен член на международната браншова организация Euralarm

  От 1-ви ноември 2017 г. Телетек Електроникс, част от Телетек Груп, е член на европейската организация Euralarm, целяща да подпомогне развитието на своите членове, опериращи в областта на сигурността и пожароизвестителното оборудване, съобщиха за Инженер.bg от фирма Телетек ЕООД. Българското дружество също е част от холдинга, като е и изключителен представител у нас на продуктите на Телетек Електроникс, включващи широка гама алармени и пожароизвестителни системни решения.

 • Light+Building 2018 ще премине под знака на свързаността, сигурността, BIM технологиите и естетиката в осветлението

  Light+Building 2018 ще премине под знака на свързаността, сигурността, BIM технологиите и естетиката в осветлението

  На 30 ноември 2017 г. в гр. Виена, Австрия, на специална пресконференция, организирана от Messe Frankfurt, бяха анонсирани новостите, които очакват хилядите посетители на изложението Light+Building през 2018 г. Изданието на форума през следващата година ще се проведе от 18 до 23 март 2018 г. в гр. Франкфурт на Майн. Екипът на Инженер.БГ присъства на пресконференцията, за да ви запознае с най-важните акценти от водещото изложение. Вижте какво научихме в материала.

 • Легранд обяви пазарен дебют на иновативна серия медни и фиброоптични решения за структурно окабеляване LCS3

  Легранд обяви пазарен дебют на иновативна серия медни и фиброоптични решения за структурно окабеляване LCS3

  Легранд България представи своята най-нова пълна гама от медни и фиброоптични кабелни решения LCS3 по време на семинар, който се проведе на 23 ноември 2017 г. в столицата. Събитието, под наслов „Иновации в структурното окабеляване“, привлече интереса на десетки специалисти в структурното окабеляване и IT-експерти. Лектори на семинара бяха г-н Людмил Даскалов, ръководител на Легранд България, и г-н Гутие Умбер, мениджър „Бизнес развитие DataCom“ за Източна и Централна Европа на Legrand.

 • Хенкел България представи нова гама хибридни лепила по време на уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“

  Хенкел България представи нова гама хибридни лепила по време на уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“

  На 16 ноември 2017 г. Хенкел България бе домакин на специализиран уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“, на който представи най-новите попълнения в продуктовото си портфолио. Участниците имаха възможността да се запознаят с иновативната гама хибридни продукти на дружеството, с техните технически параметри и с широкото им приложение в практиката. Основни лектори бяха дългогодишните експерти г-н Енвер Ахмедов и г-н Митко Вълчев от дивизия „Индустриални лепила“ на Хенкел.

 • Курс за поддържане и обслужване на пожароизвестителна техника ще проведе Академия Телетек през декември

  Курс за поддържане и обслужване на пожароизвестителна техника ще проведе Академия Телетек през декември

  На 12 декември 2017 г. стартира квалификационен курс на тема „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове“. Организатор е професионалният център за обучение към Телетек Груп АД съвместно с Академия на МВР, а обучителната сесия ще се проведе в съответствие с нормите на чл. 8, т. 2 от НАРЕДБА № 8121з-1100 от 29 септември 2015 г. на Министерството на вътрешните работи.

Още от Електротехника