Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

 • Заедно с ПГЖПТ „Никола Корчев“ ще разказваме за професиите в железопътния сектор

  Заедно с ПГЖПТ „Никола Корчев“ ще разказваме за професиите в железопътния сектор

  Какво е да работиш като техник на железопътна техника, организатор по експлоатация в ЖП инфраструктура, техник по автоматизация или електротехник? Заедно със столичната Професионалната гимназия по железопътен транспорт (ПГЖПТ) „Никола Корчев“ ще разказваме за тези и още много възможности за реализация в железопътния сектор. Училището е поредното учебно заведение, което се присъедини към партньорите ни в Академична борса на Борса.bg.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И тази седмица ние от Инженер.bg тръгваме по следите на най-интересните проекти и събития от света на индустрията и техническото средно и висше образование. Преди това обаче ще обърнем внимание на новинарските заглавия от последните седем дни, които представяме в традиционната ни обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още много акценти от България и Балканите. Приятно четене!

 • R&M: С мотивация и ентусиазъм стажантите ни се отправят към финала на Инженерна академия 2019-2020

  R&M: С мотивация и ентусиазъм стажантите ни се отправят към финала на Инженерна академия 2019-2020

  През 2019 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) стартира своята Инженерна академия, с която подкрепя старта в професионалното развитие на бъдещите инженерни специалисти у нас. В началото на юни т.г. участниците в настоящото издание на Академията се отправиха към нейната финална фаза. Как премина до момента подготовката на участниците в Инженерната академията на R&M, разказаха от екипа на българското дружество за производство на оптични компоненти и кабели.

 • Заедно с РУ „Ангел Кънчев“ ще вдъхновяваме бъдещите инженери да превръщат смелите си идеи в реалност

  Заедно с РУ „Ангел Кънчев“ ще вдъхновяваме бъдещите инженери да превръщат смелите си идеи в реалност

  Най-големият български многопрофилен университет в трансграничния българо-румънски регион край Дунав вече е наш партньор. Приветстваме с „Добре дошли!“ в Академична борса на Борса.bg Русенски университет (РУ) „Ангел Кънчев“! Заедно с висшето учебно заведение ще вдъхновяваме младите специалисти да сбъдват смелите си визионерски мечти. За традициите в инженерното образование и възможностите за обучение ще ви разкажем в следващите редове…

 • B2N: Предлагаме 3D машини на производителите Ultimaker, Formlabs и BigRep за разнообразни приложения

  B2N: Предлагаме 3D машини на производителите Ultimaker, Formlabs и BigRep за разнообразни приложения

  В дните непосредствено преди COVID-19 да завладее Европа у нас се проведе събитие, което прикова вниманието на специалистите с възможностите на представените решения да създават тенденции във всяка сфера на четвъртата индустриална революция. Става въпрос за международната конференция Additive Days и нейното второ издание, което събра многобройни специалисти от строителството, архитектурата и индустрията под надслов „Beyond the Hype“.

 • Кабели и проводници за индустрията, строителството и бита се произвеждат в завода на М Кабел в Бургас

  Кабели и проводници за индустрията, строителството и бита се произвеждат в завода на М Кабел в Бургас

  Българската фирма М Кабел произвежда кабели с широка сфера на приложение. Предприятието е сред компаниите с бързо нарастваща продукция и се стреми да поддържа изключително гъвкаво производство. Произвежданите кабели и проводници във фабриката обхващат масово използваните типове за електроинсталации. Сред тях са монтажни проводници H05/H07V-U/R/K, кабели за силови инсталации за жилищни и промишлени сгради тип NYIFY, гъвкави кабели за битови и електрически уреди.

 • Ритбул Ви кани на уебинар на тема „EPLAN – Автоматично пресмятане на дължините на кабели и кабелоносещи системи“

  Ритбул Ви кани на уебинар на тема „EPLAN – Автоматично пресмятане на дължините на кабели и кабелоносещи системи“

  На 4 юни 2020 г. фирма Ритбул ще бъде домакин на безплатен уебинар на тема „EPLAN – Автоматично пресмятане на дължините на кабели и кабелоносещи системи в сградни и индустриални инсталации“. „Стартът на събитието, което ще се проведе посредством онлайн платформата Zoom, е обявен за 10:00 ч.", съобщиха от екипа на Ритбул – българска компания, занимаваща се с внос и дистрибуция на технически изделия в сферата на електроизграждането, производството и автоматизацията.

 • Абонирайте се за новия ни онлайн бюлетин „Ключове и контакти – елегантност, многофункционалност и стил на живот“

  Абонирайте се за новия ни онлайн бюлетин „Ключове и контакти – елегантност, многофункционалност и стил на живот“

  Може би Ви намираме у дома? Или в офиса? Огледайте се. Какво виждате? А какво остава незабелязано, но е неразделна част от Вашия интериор? Точно така! Електрическите ключове и контакти са нещо, без което нито една електроинсталация не може да съществува и често са и единственият ѝ видим елемент. И докато в миналото те бяха просто необходимост, днес са неразделна част от интериора на всеки съвременен и модерен дом, офис и хотел. Ето защо екипът ни реши да обърне специално внимание на темата.

 • В чест на Деня на храбростта, Инженер.bg ще Ви разкаже за личността и постиженията на български военни инженери

  В чест на Деня на храбростта, Инженер.bg ще Ви разкаже за личността и постиженията на български военни инженери

  Денят на храбростта и празник на Българската армия е повод за гордост и благодарност към личностите, чийто дълг към България е лична мисия. Техните успехи намират материално измерение във висши ордени и отличия за храброст, но паметта и почитта на бъдещите поколения ги превръщат в стожер на българския дух. В следващите дни, ние от Инженер.bg ще отдадем внимание на някои бележити имена от историята ни, които умело съчетават своята далновидност и дързост със стройна инженерна мисъл.

 • Merchant Pro: Как да избегнем рисковете, пред които е изправен бизнесът ни и да постигнем сигурност в онлайн търговията

  Merchant Pro: Как да избегнем рисковете, пред които е изправен бизнесът ни и да постигнем сигурност в онлайн търговията

  Сигурността в електронната търговия е сериозна тема, с която всеки интернет потребител трябва да е наясно. Има много информация за безопасността на клиента при електронно пазаруване, но такава в помощ на търговеца се намира доста по-трудно. Като компания с професионален опит в онлайн търговията, ние от MerchantPro сме наясно, че собствениците на електронни магазини също са изправени пред рискове като провалени продажби и опити за измама.

Още от Електротехника