Събития

 • Текра: Система за видеоконферентна връзка DH-VCS-TS20A0 на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  Текра: Система за видеоконферентна връзка DH-VCS-TS20A0 на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  В условията на все по-нарастващо глобално сътрудничество между компании от различни части на света, видеоконферентните връзки влизат в ролята на практичен и рентабилен начин за дистанционна аудио-визуална комуникация. Интегрираната система за видеоконференции DH-VCS-TS20A0 на Dahua Technology е интелигентно решение, което се отличава с компактен дизайн, вградена камера с пълна HD резолюция, Wi-Fi достъп и отлична мрежова съвместимост.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Честита нова година! В края на 2018 г. бизнесът у нас и на Балканите остави много нови проекти, очакващи реализация, и спечелени награди. Информирахме ви и че, студентите на Лесотехническия университет в София се превърнаха в мениджъри за един ден, за провелия се еднодневен курс по електромобилност, организиран от ИКЕМ и WIFI България, и мн. др. Още от акцентите в света на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор.

 • R&M: Стажантите и младите специалисти имат специално място в нашата 7-годишна история в България

  R&M: Стажантите и младите специалисти имат специално място в нашата 7-годишна история в България

  В края на октомври 2018 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън отбеляза своя 7-ми рожден ден. От 20 човека през 2012 г., днес екипът на предприятието наброява повече от 400 експерти, като специално място имат младите специалисти и стажанти. Какво още споделиха за Инженер.bg от R&M за стажантските инициативи на компанията, сред които е програмата Ready & Motivated, чието трето издание предстои през 2019 г., по време на изложението „Дни на кариерата“ ви разказваме в днешния материал.

 • ТУ-София отвори врати за среща на младите специалисти с водещи работодатели от цялата страна

  ТУ-София отвори врати за среща на младите специалисти с водещи работодатели от цялата страна

  За поредна година ТУ-София се превърна в проводник за кариерно израстване и реализация на студентите и младите специалисти, осигурявайки им директен контакт с едни от най-изявените производители у нас. Традиционното изложение „Дни на кариерата“ се състоя в три поредни дни. Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори на събитието. Как мина изложението през погледа на екипа ни вижте в следващите редове...

 • Решения за повишаване на производителността в условията на Industry 4.0 представи WAGO на семинар в Русе

  Решения за повишаване на производителността в условията на Industry 4.0 представи WAGO на семинар в Русе

  Десетки специалисти се включиха в семинара на тема: „Industry 4.0 – решения за повишаване на производителността”, който се проведе на 4 октомври 2018 г. в хотел Теодора Палас в гр. Русе, по инициатива на ТП ВАГО Контакттехник, Сивико ООД и Лийн Институт България. Събитието насочи вниманието на присъстващите към теми като концепцията Lean manufacturing, системите за индустриален контрол и управление Ignition SCADA и MES (Manufacturing Execution Systems) и др.

 • Лидерите в автомобилния бранш представят най-новите решения и продукти по време на Аутомотив Експо София

  Лидерите в автомобилния бранш представят най-новите решения и продукти по време на Аутомотив Експо София

  През настоящата седмица ще се проведе първото издание на специализираното изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии в автомобилната промишленост - Аутомотив Експо София. Събитието ще се състои от 18 до 21 октомври т.г. в залите на Интер Експо Център в София, като освен изложба на най-новите продукти и решения в бранша, в програмата са включени международна конференция, B2B платформа за срещи и кариерно изложение.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли, че предстои първото издание на ново международно изложение за текстилната индустрия – ТМТ Експо? Началото на есента, освен студени утрини, ни предлага и още редица новини за предстоящи събития и инвестиции в България и на Балканите. Академичните среди у нас вече работят на пълни обороти! Какви са новостите от сферата на индустрията, бизнеса, човешките ресурси и образованието можете да научите на www.борса.bg. Сега е време да ви оставим с новинарския ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Академия Текра организира курс по пожарна безопасност на обекти, уреди и съоръжения през октомври

  Академия Текра организира курс по пожарна безопасност на обекти, уреди и съоръжения през октомври

  На 19 октомври 2018 г. учебният център към Телетек Груп стартира начален курс по пожарна безопасност на обекти, поддържане и обслужване на уреди, системи и съоръжения, свързани с пожарната безопасност, от страна на търговци и контрола върху тях, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра, част от индустриалния холдинг Телетек Груп. Курсът е разработен по Наредба № 8121з-1100 на Министерство на вътрешните работи, а лектор ще е представител на Академията на МВР.

 • Телетек Електроникс с иновации в системите за сигурност и противопожарна безопасност на Security Essen 2018

  Телетек Електроникс с иновации в системите за сигурност и противопожарна безопасност на Security Essen 2018

  Телетек Електроникс участва във водещото световно изложение за сигурност и противопожарна безопасност Security Essen 2018, което събира изявени производители и търговци в бранша в дните от 25 до 29 септември 2018 г. в гр. Есен, Германия, съобщиха за Инженер.bg от българската компания – доказан европейски производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника. „Каним всички наши клиенти и партньори да посетят нашия щанд по време на форума“, призоваха от Телетек Електроникс.

 • Текра бе домакин на мащабен семинар, посветен на решенията на Dahua Technology

  Текра бе домакин на мащабен семинар, посветен на решенията на Dahua Technology

  На 18 септември 2018 г. утвърденият доставчик на продукти за сградни, енергийни, информационни и алармени електроинсталации - фирма Текра, бе домакин на семинар, посветен на предлаганите от компанията решения в областта на сигурността и видеонаблюдението. Основен акцент на събитието бяха решенията на китайския технологичен лидер Dahua Technology. Мащабното събитие се проведе в столичния хотел Експо и привлече интереса на множество специалисти, занимаващи се с охрана, мониторинг, проектиране и инженеринг.

Още от Електротехника