Събития

 • IMI на 39 години: Способността ни да се адаптираме към динамичната пазарна среда е ключът към успеха ни

  IMI на 39 години: Способността ни да се адаптираме към динамичната пазарна среда е ключът към успеха ни

  На 5 август т.г. световният лидер в производство на електроника Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI) отбеляза своята 39-а годишнина, съобщиха за Инженер.bg от дружеството у нас – Интегрейтид Микро-Електроникс България. На официална церемония изпълнителният директор на компанията, г-н Артур Тан (Arthur Tan), поздрави своите колеги по повод празника и отбеляза, че именно благодарение на тяхната усилена работа компанията е постигнала своите успехи.

 • Български и италиански ученици приключиха успешно летните си стажове в Бер-Хелла Термоконтрол

  Български и италиански ученици приключиха успешно летните си стажове в Бер-Хелла Термоконтрол

  Завърши програмата за летни стажове в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTC) България, която се проведе под мотото „Подкрепа за развитие и успех“. Тази година своята практическа подготовка в компанията преминаха и възпитаници на италианския институт „Г. Маркони“, обучаващи се в професионално направление „Техник поддръжка и електрическо съдействие“. Инициативата се осъществява с подкрепата на Европейския Съюз, а партньор на българското дружество е ЧПК „Ейч Ар Си Кулинарна академия“.

 • Първото техническо училище в Добрич вече е в Академична борса! Приветстваме ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“!

  Първото техническо училище в Добрич вече е в Академична борса! Приветстваме ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“!

  Професионална гимназия по техника и строителство (ПГТС) „Михаил Василевич Ломоносов“ е поредната доказана гимназия, която се присъединява с микросайт към Академична борса на Борса.bg. Училището е първото техническо училище в гр. Добрич, а за нас е първото учебно заведение от града сред партньорите ни. Пожелаваме на нашите нови партньори успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 • Продължаваме да се разрастваме! ПГ по механоелектротехника – Плевен също подкрепи Академична борса на Борса.bg

  Продължаваме да се разрастваме! ПГ по механоелектротехника – Плевен също подкрепи Академична борса на Борса.bg

  Създадохме Академична борса, защото смятаме, че техническото образование в страната има нужда от информационна подкрепа и обединена платформа, която да събира цялата информация, необходима за един млад специалист с мечти да работи това, за което учи, и с амбиции за успешно бъдеще и кариера. Щастливи сме, че за кратко време редица утвърдени професионални гимназии от цяла България повярваха в тази наша кауза и се включиха в нея. Приветстваме с „Добре дошли“ ПГМТ – гр. Плевен!

 • Инженер.БГ- медиен партньор и участник в новаторското кариерно изложение Career Show 2019

  Инженер.БГ- медиен партньор и участник в новаторското кариерно изложение Career Show 2019

  Наскоро загатнахме, че Инженер.БГ подготвя богата програма от събития и ще ви изненада с участие в нови кариерни изложения през сезон 2019-2020. А днес сме щастливи да обявим медийното партньорство и участието ни в едно наистина интересно и много различно мероприятие, а именно изложението за квалифицирани кадри и топ таланти Career Show 2019! Очакваме ви в „Progress zone“, за да ви разкажем за различните възможности за работа и обучение в техническия бранш!

 • В новия завод за автомобилни части на Костал България Аутомотив ще бъдат разкрити нови 1200 работни места

  В новия завод за автомобилни части на Костал България Аутомотив ще бъдат разкрити нови 1200 работни места

  Костал България Аутомотив разшири производствената си база в гр. Пазарджик. Немският производител откри нов завод за автомобилни части в града. На церемонията по откриване на новите производствени мощности присъстваха редица официални гости. „Новооткритото предприятие е с площ от около 13 000 кв.м. То има капацитет за производство на части за 9 млн. автомобила на година и ще осигури около 1200 нови работни места“, съобщиха още от компанията.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Въпреки сезона на отпуските не спираме да ви информираме за неуморното желание за развитие на бизнеса у нас и на Балканите. Запознахме ви с инвестицията на немската фирма Lindner Group в гр. Русе и с плановете на OMV Petrom за добив на газ от Черно море, възможността за стаж в Каменица като технически мениджър, посещението на студенти от ТУ-Габрово във фирма Кяшиф и мн. др. Още от новините на фокус в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Ритбул откри впечатляващ нов търговски офис и шоу-рум в индустриалната зона на Пловдив

  Ритбул откри впечатляващ нов търговски офис и шоу-рум в индустриалната зона на Пловдив

  Елегантен, модерен, просторен и създаден с любов! Всичко изброено, при това напълно обективно, може да се каже за новия търговски офис и шоу-рум на фирма Ритбул в града на тепетата. Намиращ се в Южна промишлена зона, до околовръстното, на бул. „Кукленско шосе“ в нова бизнес сграда, новият офис е ситуиран в непосредствена близост до индустриалната част на Пловдив. А екипът от специалисти на Ритбул в града е на разположение на потенциалните клиенти на фирмата от целия регион.

 • ПГ по механоелектротехника – гр. Пазарджик вече е сред партньорите на Академична борса на Борса.bg

  ПГ по механоелектротехника – гр. Пазарджик вече е сред партньорите на Академична борса на Борса.bg

  Екипът ни непрестанно се стреми да развива Академична борса на Борса.bg, за да бъдат младите хора у нас по-информирани за възможностите за обучение, квалификация и преквалификация, които могат да получат в страната, както и да бъдат по-ориентирани за своето бъдещо кариерно развитие. Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в гр. Пазарджик е поредното училище, което подкрепи тази наша инициатива и се присъединява с микросайт в Академична борса.

 • И през 2018 г. Бош затвърди лидерските си позиции на технологичния пазар в България

  И през 2018 г. Бош затвърди лидерските си позиции на технологичния пазар в България

  Глобалната технологична Група Bosch е основана през далечната 1886 г. На българския пазар тя също има дълга история. От 1993 г. присъства у нас със собствено дружество. Днес Bosch е представена чрез три компании в България. Любопитно е, че продуктите на Бош се предлагат у нас още от 1911 г., а до днес Бош е изградила мрежа от търговски партньори във всеки регионален център на страната. Стратегическата цел на водещия световен доставчик на технологии и услуги е да предоставя „техника за живота“ за днешния свързан свят.

Още от Електротехника