Събития

 • Мелексис България направи „първа копка“ на новата си сграда и разкрива 100 нови работни места до края на 2018 г.

  Мелексис България направи „първа копка“ на новата си сграда и разкрива 100 нови работни места до края на 2018 г.

  „Първа копка“ на новата си сграда в столичния квартал Горубляне направи Мелексис България. „Тя е част от петгодишния план за развитие на международния производител на микроелектроника Melexis у нас. До края на годината в обекта ще бъдат вложени близо 17 млн. евро“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Новата база ще се простира на 15 000 кв.м., като се планира тя да бъде завършена и въведена в експлоатация в рамките на 2 години.

 • Инженер.bg обобщи за вас стажантските програми през 2018 г., за да бъде успешен стартът на инженерната ви кариера

  Инженер.bg обобщи за вас стажантските програми през 2018 г., за да бъде успешен стартът на инженерната ви кариера

  Ако сте студент или ученик и сте избрали техниката и технологиите за свое бъдеще, вероятно вече се оглеждате за подходящ старт на своето професионално развитие. Ние, от Инженер.bg, знаем колко трудно е всяко начало, особено в света на инженерите. Затова потърсихме добри възможности за стаж през лятото на 2018 г., разговаряхме с HR-експерти на утвърдени производствени и инженерингови компании и се информирахме за свободните позиции и условията на работа за студенти и ученици.

 • Електро плюс: Cembre затвърди присъствието си на международния пазар с придобиването на немското дружество Ikuma

  Електро плюс: Cembre затвърди присъствието си на международния пазар с придобиването на немското дружество Ikuma

  Един от най-големите европейски производители на кабелни обувки, кабелни накрайници и инструменти за кербоване Cembre., чрез дъщерното си дружество в Германия Cembre, придоби немската компания Ikuma GmbH & Co.KG. „Cembre вече официално притежава и 100% от акциите на Ikuma Verwaltungs – дружество, чиято основна дейност е да упражнява стратегическия мениджмънт на Ikuma KG“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро плюс, която предлага изделията на Cembre на българския пазар.

 • Приветстваме с „добре дошли“ професионална гимназия „А.С.Попов“ в Академична борса на Борса.bg

  Приветстваме с „добре дошли“ професионална гимназия „А.С.Попов“ в Академична борса на Борса.bg

  Скъпи приятели, читатели и колеги,

  Академична борса на Борса.bg стартира само преди броени месеци, а днес имаме удоволствието да ви съобщим, че и първата професионална гимназия се присъедини с микросайт към нея. Приветстваме с „Добре дошла в семейството на Инженер.БГ!" Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация „А. С. Попов“ (ПГАВТ), гр. София!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица инвестиции и значими събития в индустриалния свят. Научихме и кои са най-предпочитаните от студентите работодатели у нас, както и какви са новите инициативи на висшите учебни заведения в страната. Тези и още новини за промишлеността, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Иновативната система стоящи шкафове VX25 на Rittal с официална премиера в България

  Иновативната система стоящи шкафове VX25 на Rittal с официална премиера в България

  На 12 юни 2018 г. фирма Ритал обяви официалната премиера на новата система стоящ шкаф VX25. Мащабното събитие, което се състоя в Sofia Event Center, предизвика сериозен интерес, събирайки на едно място десетки електроспециалисти, партньори и клиенти на компанията. Форумът бе открит от инж. Юлиан Божков, управител на Ритал, който заяви: „Днес ставаме свидетели на едно наистина знаменателно събитие в историята на Rittal. Днес се разделяме с TS 8, за да приветстваме VX25”.

 • Bosch България бележи поредна рекордна бизнес година и прави смели планове за бъдещето

  Bosch България бележи поредна рекордна бизнес година и прави смели планове за бъдещето

  Международно утвърденият доставчик на технологични решения, продукти и услуги Bosch празнува 25-ата си годишнина у нас, отчитайки рекордни резултати. Това обяви глобалният лидер по време на годишната си пресконференция в София в присъствието на множество журналисти и гости. За 2017 г. дружеството в България реализира рекорден оборот от повече от 87 млн. евро, формиращ ръст от над 83% в сравнение с предходната година, и смело и уверено гледа към бъдещето.

 • Включете се в планираните от Академия Текра курсове по Наредба № 8121з-1100 през месец юни

  Включете се в планираните от Академия Текра курсове по Наредба № 8121з-1100 през месец юни

  През месец юни професионалният център за обучение към Телетек Груп – Академия Текра, планира да проведе опреснителен и начален курс по Наредба № 8121з-1100, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра, част от българския индустриален холдинг Телетек Груп. Наредбата разглежда реда и условията за осъществяване на дейности по осигуряване на пожарна безопасност на обекти и/или поддържане и обслужване на уреди, системи и съоръжения, свързани с пожарната безопасност от търговци.

 • DTS - „Цифрови Преносни Системи”: Заявете своето участие за „Ден на техниката 2018“ на 5-ти юни

  DTS - „Цифрови Преносни Системи”: Заявете своето участие за „Ден на техниката 2018“ на 5-ти юни

  На 5 юни, в столичния хотел Холидей Ин ще се проведе превърналият се в традиция „Ден на техниката“, организиран от водещия доставчик на комутационна апаратура и UPS системи DTS - „Цифрови Преносни Системи”, съобщиха за Иженер.bg от фирмата. Събитието ще даде възможност на български специалисти да дискутират проблемите, възникващи при изграждането на електроинсталации, с представители на утвърдената френска компания Socomec. Събитието ще насочи вниманието към предлаганите от Socomec модулни UPS системи и иновативните технологии, намиращи приложение при изграждането на електроинсталации.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новостите и предстоящите и изминали събития в календарите на бизнеса и академичния свят. Част от тях са националният семинар на тема „Качество и контрол на питейните води”, организиран от БАВ, както и редица полезни курсове и обучения. Повече за новините в областта на индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. А сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

Още от Електротехника