Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“ също се присъедини към семейството ни от партньори

23.08.2019 г.

„Традиции и новаторство“. Това е мотото на Благоевградска професионална гимназия (БПГ) „Ичко Бойчев“, продължител на делото на две училища с многогодишна история и утвърдени традиции в обучението на технически кадри: Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“ и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Никола Вапцаров“. Училището е поредното учебно заведение, което се присъедини към семейството ни от партньори- обучаващи организации, с които заедно информираме младите специалисти у нас за възможностите за професионално обучение и подобряване на професионалната квалификация чрез нашата Академична борса в Борса.bg.


 

БПГ „Ичко Бойчев“ предлага модерно образование и интерактивно обучение по специалностите: Компютърна техника и технологии, Автомобилна мехатроника, Автоматизация на непрекъснати производства, Електродомакинска техника и Електрообзавеждане на производството.

 

Училището разполага с новоизградена сграда с модерни бази, напълно оборудван физкултурен салон и работилница по „Автомобилна мехатроника“, необходими за добра практическата подготовка на младежите.

 

Ичко Бойчев е български революционер, роден през 1882 г. в градчето Гумедже, (днес Гуменица, Гърция) в бедно семейство на земеделци.

В българската история е останал като смел войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Днес гимназията с гордост носи неговото име и помни родолюбивите му дела.

Гимназията има изградени трайни партньорски отношения с утвърдени технически компании. Тези сътрудничества гарантират не само практиката на учениците в реална работна среда, но и улесняват намирането на работно място след завършване на училището.

 

Учениците от БПГ участват и в различни извънкласни дейности, които разнообразяват училищният живот на младите специалисти. Училището организира и благотворителни мероприятия, които възпитават децата в милосърдие и човечност и обединяват младежите в името на благородни каузи.

 

Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи за по-добро бъдеще за младите специалисти на България!

 

Повече информация за Благоевградска професионална гимназия (БПГ) „Ичко Бойчев“, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: БПГ „Ичко Бойчев“

Още от Електротехника