Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

13.03.2018 г.

Здравейте, колеги! Със започването на пролетта бизнесът навлезе и в сезона на наградите - през изминалата седмица ви информирахме за престижните отличия на БАИ „Инвеститор на годината”, както и за „Наградите на Българската асоциация по информационни технологии”. Някои от доказаните технологични лидери у нас, сред които Метал Технолоджи Груп и Мелексис България, откриха летните си стажантски позиции. Още новини за изпълнени и предстоящи бизнес инвестиции и новости от академичните среди можете да намерите на www.борса.bg. А сега е време да ви оставим с новинарската ни рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.


 

Новини от България:

 

На 28 февруари 2018 г., в заседателната зала на Камарата на строителите в България, беше учреден Секторен консултативен съвет „Строителство”.

 

За дванадесети пореден път Българската агенция за инвестиции връчи наградите „Инвеститор на годината” 2017 за най-големите реализирани инвестиции в България.

 

На официална церемония бяха наградени победителите в тазгодишния конкурс „Наградите на Българската асоциация по информационни технологии” за  изминалата 2017 г.

 

Германо-Българската индустриално-търговска камара ще бъде сътрудник по проекта „Young Energy Europe”, чрез който млади специалисти от различни браншове ще се обучават в сферата на енергийната ефективност.


 

Академични новини:

 

На 23 февруари 2018 г., в Машинния факултет на Технически университет – Варна, се проведе ученическо състезание за футуристични технологични проекти „Най-добра иновативна идея”.

 

Новата специалност в Русенския университет „Ангел Кънчев“ за следващата академична година ще бъде Софтуерно инженерство.

 

Мелексис България обяви старт на приема по стажантската си програма Fresh Graduate 2018, насочена към млади специалисти от инженерни специалности.

 

Метал Технолоджи Груп АД стартира прием на стажанти за летния сезон на 2018 г., за заводите си Осъм АД, гр. Ловеч, Алуком АД, гр. Плевен, и Центромет АД, гр. Враца.

 

На 1 март 2018 г., във Висше строително училище „Любен Каравелов” София, бе представена дейността на „Европейската архитектурна студентска асамблея”, както и възможностите за участие в нея.


 

BalkanEngineer.com информира:

 

Корейската компания Yura започна процеса по изграждане на новия си завод в Лесковац, Южна Сърбия.

 

Румънската компания за производство на електричество от хидро енергия Hidroelectrica ще реконструира ВЕЦ „Видрару“.

 

Девет компании планират да инвестират в изграждането на предприятия в новия високотехнологичен парк в Скопие.

 

По инициатива на инженерите на фирма Visteon от хъба ѝ в гр. София, на 19 февруари 2018 г. стартира първото състезание в България за създаване на автомобилен софтуер.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Актуална информация за вашето обучение, стаж и професионално развитие ще намерите в „Академична борса“.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от Електротехника