Събития

И през 2018 г. Бош затвърди лидерските си позиции на технологичния пазар в България

04.07.2019 г.

Глобалната технологична Група Bosch е основана през далечната 1886 г. На българския пазар тя също има дълга история. От 1993 г. присъства у нас със собствено дружество. Днес Bosch е представена чрез три компании в България –  Роберт Бош, БСХ Домакински уреди България и Бош Софтуер Иновейшънс. Любопитно е, че продуктите на Бош се предлагат у нас още от 1911 г., а до днес Бош е изградила мрежа от търговски партньори във всеки регионален център на страната.

 

 

Стратегическата цел на водещия световен доставчик на технологии и услуги е да предоставя „техника за живота за днешния свързан свят, а новаторските решения на Бош са създадени да вдъхновяват потребителя и да подобрят качеството на живот. Роберт Бош ЕООД развива няколко направления и дейности в България, сред които автомобилно оборудване, електроинструменти, термотехника и сградни технологии, както и разработка на софтуер.

 

Високи резултати за Група Бош в България през 2018 и поглед към бъдещето

 

През изминалата 2018 г. Група Бош запази положителните си темпове на развитие в България. За този период компанията отчете увеличение на консолидираните продажби с 19% и на реализирания оборот от 203 млн. лв. „През 2018 г. дейността на Бош в България отново се развиваше много добре във всички бизнес сектори, в които фирмата е представена в страната, а именно: Автомобилни технологии, Потребителски стоки, Енергийна и сградна техника“, коментира за Инженер.bg г-н Михай Болдижар, генерален директор на Роберт Бош и представител на Група Бош в България. „Очакваме да продължим да растем и през 2019 г., благодарение на нашите иновативни продукти и развитието на дейността на Бош в страната, допълни още г-н Болдижар.

 

 

През 2019 г. технологичният лидер прогнозира лек ръст в продажбите си спрямо 2018 г. Освен това, тази година Бош планира разрастване на своя екип в България, който към края на 2018 г. се състои от около 220 човека.

 

Бош, направление Електроинструменти, е с водещи позиции на пазара у нас

 

Направлението Електроинструменти на Bosch за поредна година постигна значителен ръст през 2018 г. и продължава да има лидерска позиция на българския пазар. „Bosch обяви пазарния дебют на нови продукти, например професионални акумулаторни 18-волтови инструменти от ново поколение Biturbo. Те използват потенциала на мощните батерии ProCore18V от 8.0 и 12.0 Ah“, коментира г-жа Регина Симон, ръководител на Бош, направление Електроинструменти. „Тези инструменти са по-мощни от всички предишни акумулаторни инструменти на Бош и предлагат на професионалистите еквивалент на електрическите инструменти с мощност от 1 000 до 1 800 W“, допълни тя.

 

 

Bosch разшири и 18-волтовата си система за „Направи си сам“ ентуасиастите с четири нови инструмента. Това са акумулаторна бормашина UniversalDrill 18, UniversalImpact 18 – акумулаторна комбинирана бормашина, AdvancedRecip 18 – акумулаторен трион с възвратно-постъпателно движение и UniversalVac 18 – акумулаторна ръчна прахосмукачка. Всички инструменти са част от системата Power for All, която включва повече от 25 различни електроинструмента за дома и градината. Любителите на „Направи си сам“ могат да работят с тези инструменти, като използват 18-волтовата литиево-йонна батерия.

 

 

„В допълнение, Bosch Електроинструменти наскоро представи на местния пазар революционна сменяща система за ъглошлайфи X-Lock, която дава на потребителя възможност да смени приставката за пет секунди. С повече от 130 X-Lock консуматива, Bosch предлага на професионалистите пълна гама продукти за различни приложения, включително за обработка на метал, камък и бетон“, допълни в заключение г-жа Симон.

 

Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Бош, направление Електроинструменти

Още от Електротехника