Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

Емблематичната гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ в Карлово вече е сред партньорите ни

10.10.2019 г.


Продължаваме с добрите новини! Карловската професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ също се присъединява към партньорите ни в Академична борса на Борса.bg. Заедно с една от най-старите гимназии у нас ще информираме младежите за различни възможности за обучение и реализация в гр. Карлово и региона. Вече повече от 100 години обучението в гимназията следва историческите превратности в родината ни.


 

Историята на Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ датира още от далечната 1915 г., когато на 19 юли е положен основният камък на училището. Малко по-късно през същата година строежът е спрян, поради включването на България в Първата световна война. Гимназията е открита на 15 септември 1925 г. като Държавно средно механо-електротехническо училище, именувано „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“. Оттогава до днес през класните стаи, работилниците и лабораториите на училището са преминали стотици ученици, а гимназията не спира да се стреми да бъде винаги в крак с времето и да осигурява професионална подготовка на своите възпитаници.


 

Днес учениците в ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ имат възможността да се обучават в специалностите „Електрообзавеждане на транспортна техника“, „Автотранспортна техника“, „Екскурзоводско обслужване“, „Газова техника“, „Металорежещи машини“, както и „Машини и съоръжения в шевната и обувната промишленост“.

 

Учебното заведение разполага с добре-оборудвана материално-техническата база, включваща 23 кабинета, физкултурен салон и спортна площадка, самостоятелен автосервиз и лаборатории по „Електротехника“ и „Двигатели с вътрешно горене (ДВГ)“, които са снабдени с компютърни системи за диагностика и контрол. В училището функционира и учебен център за шевно производство и три компютърни кабинета, снабдени с най-съвременна техника, разнообразни програмни продукти и Интернет.

 

В ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ е открит първият и единствен в областта учебен център „Ти можеш“ с лиценз от Министерството на труда и социалното подпомагане за организиране на квалификационни курсове, финансирани от фонд „Професионална квалификация и безработица“.


 

Училището дава възможност за висококачествена съвременна подготовка на своите възпитаници в сътрудничество с редица утвърдени фирми и висши учебни заведения, сред които SKF Берингс – България, Агро Ремонт Резерв 98, Техно 2, Технически университет – София и др.

 

Благодарим на ръководството на учебното заведение, че също можем да се наречем негов партньор и пожелаваме успех във всички бъдещи съвместни инициативи!

 

Повече информация за Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ – Карлово, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“

Още от Електротехника