Събития

Още една емблематична гимназия – тази по електротехника и автоматика, наследник на „Киров“, сред партньорите ни

08.08.2018 г.

Скъпи приятели, читатели и колеги,

 

Щастливи сме да ви съобщим, че още една емблематична столична гимназия, с 67-годишна история, обучаваща поколения средни техници и превърнала се в траплин към техническите университети за хиляди инженери, се присъедини с микросайт към Академична борса на Борса.bg! Гимназията по електротехника и автоматика (ПГЕА) в гр. София е поредната професионална гимназия, която стана част от семейството на Академична борса!

 


Дългогодишната история на ПГЕА започва още през 1951 г., когато с указ на Министерски Съвет е основан Техникум за подготовка на техници по силни и слаби токове „Сергей Миронович Киров“. През 1963 г. техникумът „Киров“ получава нова сграда на бул. „Овча купел“ 1, където до ден днешен училището съчетава съвременни технологии, смели идеи и богат опит в областта на професионалното образование.

 

Днес в гимназията се обучават ученици от седми до дванадесети клас в специалности от областта на електротехниката, автоматиката, компютърните системи и програмирането, а дългогодишна традиция е дипломирани инженери, възпитаници на ПГЕА, да се завръщат и да стават преподаватели по техническите дисциплини, за да продължат делото на своите учители.


 

Позволяваме си да завършим с едно стихотворение, с което „кировци“ приветстват бъдещите поколения ученици:

 

Гимназията ни политехническа

на техникума „ Киров” – продължител

била е, продължава и ще бъде

на много поколения учител!

 

Защото с най-модерни технологии,

традиция и опит съчетали,

екипът от подготвени преподаватели

ще Ви обучи в нашите учебни зали.

 

Правилно решение вземете,

поканата към Вас е искрена и пряка!

С желание към нас се присъединете,

Професионалната гимназия Ви чака!

 

Автор: Р. Попов

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашата професионална гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, можете да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадете на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГЕА

Още от Електротехника