Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Събития

Иновации за по-сигурна и ефективна автомобилна индустрия представи Melexis по време на electronica 2018

13.03.2019 г.

In Macedonian   In Serbian


През изминалата 2018 г. световният лидер в производството на микроелектронни компоненти Melexis остави своя технологичен отпечатък по време на специализираното изложение electronica, чиито две издания се състояха в Тесендерло, Белгия, и Мюнхен, Германия. „Над 1500 гости имаха възможността да посетят щандовете на Melexis, преливащи от информационни и интерактивни демонстрации на технологии, както и да се срещнат с част от екипа на компанията. Благодарим на всички за вдъхновяващите срещи”, споделиха пред Инженер.bg от Мелексис България.


 

По време на electronica Melexis представи на своите демонстрационни площи иновативни решения за автомобилната индустрия и взе участие в инициативата „Electronica Experience“, насочена към брандиране на работодателите и набиране на млади таланти.

 

Melexis анонсира автомобилна кабина, разработена на основата на технология за виртуална реалност, в която посетителите можеха да открият интерактивно много нови приложения на т.нар. Time-of-Flight (ToF) сензори. С автомобилна водна помпа, базирана на MLX81325 двигател, от компанията демонстрираха иновациите във вградената технология за управление на движение на Melexis.


 

Световният лидер направи демонстрация и на технологията Triaxis® чрез 3D магнитен куб и електронни бутони, като използва светодиоди, за да покаже движението на постоянен магнит в 3D пространството. „Целта бе да се демонстрира колко лесно и ефективно решение е Triaxis, когато става дума за прецизни задвижвания в автомобилизма“, поясниха от Мелексис България.

 

Сред акцентите в участието на Melexis бе и разработената FIR (far infra red) технология, предназначена за откриване на хора. MLX90640 е 32x24-пикселова термична решетка, която използва инфрачервена (FIR) технология за детекция на температура без физически контакт.


 

На не по-малък интерес се радваше техническото решение за сканиране на скелета на тялото, което демонстрира технологичният гигант. „Иновацията на Melexis сканира хората във вид 3D облак, като усъвършенстван софтуер позволява пресъздаване на ключови характеристики на тялото, каквито са ставите. При това ефективността и резултатите при тази разработка не се влияят от осветлението“, уточниха от българското дружество.

 

Melexis присъства и на българския пазар. У нас е най-голямата производствена база на компанията, специализирана в разработване, производство и изпитване на високотехнологични интегрални схеми, сензори и системи. Ако технологиите на бъдещето са привлекателна сила и за вас, ако мислите, че иновациите, предназначени за един по-сигурен, по-безопасен и по-удобен свят, са вашето призвание, проверете какви са възможностите за професионална реализация, които Мелексис България предлага у нас.

 

Ако искате и вие да сте част от иновативната високотехнологична компания, можете да разгледате кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Повече информация за Мелексис България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


 

Източник на снимковия материал: Мелексис България, Melexis

Още от Електротехника