Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

ЛЕМ България проведе поредица от събития за кариерно ориентиране на гимназисти с фондация „Стъпка за България“

09.04.2020 г.


ЛЕМ България взе участие в инициатива на „Стъпка за България“ – фондация за кариерно ориентиране и мотивация на гимназисти, която разчита на подкрепата на опитни професионалисти-доброволци на територията на училища в София-област и София-град. „Включихме се в поредицата от кариерни работилници, организирани от фондацията, с цел да помогнем за развитието на младежи, нуждаещи се от кариерна мотивация, ориентация и израстване, за да бъдат успешни и самостоятелни възрастни“, коментираха от ЛЕМ България за Инженер.bg.В рамките на сътрудничеството на ЛЕМ с организацията бяха проведени три работилници с единадесетокласници от в 90-то СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в гр. София.

 

Първото събитие бе на един от светлите християнски празници – Никулден. Компанията почете деня с корпоративно доброволчество и разказа пред учениците вдъхновяващи истории от света на ЛЕМ България. Специални гости по време на срещата бяха представители на отдел Финанси, които разказаха за своята професия и подпомогнаха проектите на учениците по предприемачество.


 

„Втората работилница в сътрудничество със „Стъпка за България“ се проведе през януари. Този път почетни гости бяха Мирослав Герасимов от отдел Покупки и Елтимир Стоименов от отдел RND, които разказаха за своите професии, а благодарение на активното участие на учениците се получи интересна дискусия с много въпроси и любопитни отговори“, споделиха от ЛЕМ.


 

Въпреки извънредната ситуация, в която се намираме, ЛЕМ България продължава своята мисия да бъде вдъхновител за ученици, нуждаещи се от кариерна мотивация и насока. В началото на април 2020 г. компанията проведе и третата виртуална работилница за професионално ориентиране с учениците от училището, като ги запозна с процеса на подбор в ЛЕМ България и с характеристиките на привличащата внимание автобиография. „Учениците споделиха своите силни страни и заедно обсъждахме потенциални кариерни възможности за всеки от тях. За нас бе вълнуващо, а за тях - полезно“, добавиха в заключение от фирмата.

 

Повече информация за ЛЕМ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: ЛЕМ България

Още от Електротехника