Събития

Лидерите в автомобилния бранш представят най-новите решения и продукти по време на Аутомотив Експо София

16.10.2018 г.

През настоящата седмица ще се проведе първото издание на специализираното изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии в автомобилната промишленост - Аутомотив Експо София. Събитието ще се състои от 18 до 21 октомври т.г. в залите на Интер Експо Център в София, като освен изложба на най-новите продукти и решения в бранша, в програмата са включени международна конференция, B2B платформа за срещи и кариерно изложение, информираха за Инженер.bg организаторите.


Дебютът на Аутомотив Експо София е начало на биенале, посветено на бързоразвиващата се автомобилна индустрия. Форумът ще се провежда на всеки 2 години, като ще предложи на посетителите богато разнообразие от части, компоненти, консумативи, дигитални решения, електроника и електронни системи. Своите решения и последните световни тенденции в автомобилостроенето и в сервизното обслужване ще представят:АББ България – част от АBB Group, световен лидер в дигиталните решения за промишлеността;


Фесто Производство – българско дружество в структурата на Festo – международно утвърден доставчик на средства, системи и технологии за автоматизация;Шефлер България – дъщерна фирма на Schaeffler Group – производител на прецизни задвижващи елементи с немско качество.


Стам – специализирана компания за цялостен инженеринг на всички видове складови системи, част от STAMH Group;


Тех Индустри България - доставчик на специализирани и индивидуални технически решения за различни сектори на промишлеността;Сред изложителите ще видим и Полимета-С, Ирбис Аутомотив и мн. др.

 

Под формата на дискусионни панели и бизнес срещи ще бъде обсъдено развитието на „аутомотив“ бранша у нас, както и последните тенденции в автомобилостроенето в световен мащаб. В рамките на съпътстващата програма е включено и кариерно изложение, в което ще бъдат засегнати важни теми, като обновяване на учебните планове, въвеждане на дуално обучение, възможности за повишаване на квалификацията и професионална реализация в автомобилостроенето.


За ползотворното протичане на срещите ще се погрижат представители на лидерите в бранша – Фесто, Мелексис България, Сенсата Технолоджис, както и преподаватели от Технически университет – София.


Аутомотив Експо София се организира от Интер Експо Център и Automotive Cluster Bulgaria. Форумът се осъществява с подкрепата на Automechanika – едно от най-мащабните международни изложения в областта на автомобилната индустрия.


Източник на снимковия материал: Интер Експо Център, AББ България, Фесто Производство, Шефлер България, Стам, Тех Индустри България

Още от Електротехника