Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

Продължаваме да се разрастваме! ПГ по механоелектротехника – Плевен също подкрепи Академична борса на Борса.bg

02.08.2019 г.

Скъпи читатели, колеги и приятели,

 

Създадохме Академична борса, защото смятаме, че техническото образование в страната има нужда от информационна подкрепа и обединена платформа, която да събира цялата информация, необходима за един млад специалист с мечти да работи това, за което учи, и с амбиции за успешно бъдеще и кариера. Щастливи сме, че за кратко време редица утвърдени професионални гимназии от цяла България повярваха в тази наша кауза и се включиха в нея, за да създаваме заедно по-добро бъдеще за младите инженери и средни техници. Приветстваме с „Добре дошли“ в Академична борса ПГ по механоелектротехника – гр. Плевен!


 

Професионална гимназията по механоелектротехника (ПГМЕТ) в гр. Плевен е създадена през пролетта на 1951 г. и е символ на максимата, че с труд, желание и упоритост всичко се постига. Първите години за училището са трудни поради липсата на собствена учебна сграда, учебници и нагледни пособия. Всичко това е предизвикателство за младия и тогава неопитен учителски колектив, който с ентусиазъм и плам успява да преодолее първоначаните трудности и да утвърди учебното заведение, което днес се слави като едно от най-елитните училища в града.

 

В гимназията учениците имат възможността да се обучават по специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Системно програмиране с разширено изучаване на английски език“, както и в дуална форма на обучение по специалностите „Машини и системи с ЦПУ“ и „Електрообзавеждане на производството“. Училището предлага и обучение по специалността „ Микропроцесорна техника“.


 

Неслучайно мотото на ПГ по механоелектротехника е „Учим – работейки, работим – учейки!“ Училището е партньор по проекта „Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото“ (ДОМИНО) и е единственото учебно заведение в гр. Плевен, което предлага дуална форма на обучение. Гимназията предлага гарантирана стипендия за всички ученици в дуална форма от 8-ми до 12-ти клас, а практиките в 11-ти и 12-ти клас се провеждат в реална работна среда с трудов договор и осигурено заплащане.

 

Екипът ни сърдечно благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и пожелава добро взаимно партньорство и успешни съвместни инициативи!

 

Повече информация за Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) – Плевен, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГМЕТ-Плевен

Още от Електротехника